מבשל מהפכה

מצויד בכדורים נגד הקאה (בגלל המנות שהוא טועם בתוכנית), אסף גרניט יוצא הערב לדרך עם עונה חדשה של "מהפכה במטבח" ברשת, ערוץ 13. "יש נשמות טובות שמכניסות רעל, טאלנטים מלכלכים על טאלנטים", הוא אומר על פיצול ערוץ 2

זה היה אמור להיות קרב ענקים, מהסוג שבשבילו המציאו את פיצול ערוץ 2. בפינה אחת של הזירה "מאסטר שף" של קשת וערוץ 12; בפינה אחרת, אסף גרניט לובש את הכפפות ויוצא לעונה שלישית מדממת של "מהפכה במטבח" בערוץ 13 של רשת. אלא שבסוף זה לא יקרה: קשת שינו אתמול בדקה ה־90 את שיבוץ התוכניות, כנראה כדי להימנע ממפגש של רביעיית השופטים של מאסטר שף מול גרניט לבדו, מה שהיה עלול להיות מעט מביך במקרה של הפסד. גרניט, שכבר נערך לקרב קולינרי, יעלה הערב ברשת (13) מול "חתונה ממבט ראשון" אצל המתחרים.

 

"חתונות זה נחמד, ואני אשמח לעשות את הקייטרינג", אומר גרניט. "בפרק שישודר הערב של מהפכה יש גם הצעת חתונה. דווקא רציתי להיות מול סטטיק ובן אל. הם יותר מאתגרים מאייל שני וחייים כהן. בכל מקרה, זה לא עימות שלי אלא של כל המערכת שלנו מול כל המערכת שלהם. ברור שיש מלחמה באוויר בין הערוצים ואי־אפשר להתעלם מזה. אני לוקח את הגישה שלנו ברשת, שאומרת שצריך לעשות את שלנו ולא להסתכל על מה אחרים עושים. מיותר להיכנס לטירוף סביב הדבר הזה".

 

תסביר.

 

"אתה יודע, יש המון נשמות טובות שכל הזמן מנסות להחדיר רעל לתוך המערכת. אני מנסה לא להיכנס למשחקים האלה. אז ההוא אומר על ההוא ככה, וזה אומר על זה. לא ממש מעניין. טאלנטים מלכלכים על טאלנטים ועובדים בתוך ההפקות מפיצים שמועות שאני מעדיף אפילו לא לחזור עליהן. זה לא באמת משפיע על הקהל, שרוצה לראות תוכניות טובות".

 

מי ינצח היום?

 

"נראה לי שאני".

 

בעונה הקרובה, שעורך רועי סטריקובסקי, מגיע גרניט בין השאר למסעדות "מאמא דורית" בראשון־לציון, "קפה אגוז" בחיפה, "קפה ניצה" בנתניה, מסעדת "בוריטו חי" בירושלים וגם לקפה "ברק אנד ברקפסט" ברעננה. "אנחנו חושבים לצלם תוספת של פרקים בחו"ל וללכת למסעדות של ישראלים בערים גדולות ולעזור גם להם".

 

מה המקרה הכי דרמטי שנתקלת בו בעונה?

 

"זה מתגבר בדרמה מפרק לפרק, סיפורים שלא האמנו שקורים לנו מול העיניים. בפרק של המסעדה בראשון פתאום מגיע שוטר למסעדה כדי לבצע מעצר, לא פחות, ואני לא אגלה מה היה. יש פרק של אימא ובת שמתכסחות על המסעדה שלהן כמו זוג שונאים באיבה אמיתית. היו מסעדות שנכנסתי ואמרתי 'איך בכלל מתחילים?' זו עונה יותר קיצונית. מה שנחמד לראות זה שאם אנשים היו נרתעים ממני בהתחלה או מפחדים לשמוע את הביקורת, כאן הם באים ומודים 'אני באמת טועה, תסביר לי מה אני עושה לא נכון'".

 

כולם?

 

"יש כאלה שעדיין הולכים ראש בקיר גם אחרי שאתה מראה להם שהאוכל שלהם דוחה ושהם נכשלים. פשוט עוצמים עיניים ומתעלמים מהמציאות".

 

יש מסעדות שנסגרו?

 

"בעונה הזו אין עדיין. אני יכול להמר מראש מי ישרוד, ולדעתי יהיו אפילו כאלה שיעלו על הגל ויגיעו לפסים רווחיים. בחלק מהמקרים אתה ממש רואה תוצאות, גם כספיות וגם במוצר".

 

סיפרת בראיון האחרון שאתה מקיא לפעמים מדברים שאתה אוכל במהפכה במטבח. עדיין?

 

"אם התוכנית תזכה בפרס, אני מתכנן להקריא במקום תודות את כל התוויות השימוש בפראמין. יש לי סטוק של פראמין מוכן בקרוואן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים