שתף קטע נבחר
 

מרק תרד מחמם

מה צריך?

 

• 5־4 כוסות עלי תרד טריים קצוצים או מדליוני תרד (קפוא) • 2 עלי דפנה

 

• 1 מקל קינמון קטן

 

• 1 בצל קצוץ

 

• 4 שיני שום קצוצות דק

 

• ג'ינג'ר טרי (כ־1 ס"מ)

 

• 2 כפות קמח עדשים

 

• 1/2 כפית כמון טחון

 

• 3 כוסות מים

 

• 2 כפות שמן חרדל או זית

 

• מלח לפי הטעם

 

• 1/2 כפית פלפל שחור גרוס • גבינת פאניר מגורדת להגשה

 

מה עושים?

 

1. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומטגנים. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.

 

2. מוסיפים את קמח העדשים ומערבבים היטב שלא ייווצרו גושי קמח. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התרד וממליחים לפי הטעם. מניחים לתרד להתבשל על אש בינונית־נמוכה.

 

3. כאשר המרק מגיע לרתיחה, מורידים מהאש ומניחים לו להצטנן. מוציאים את עלי הדפנה ומקל הקינמון ומעבירים את המרק לבלנדר. טוחנים את המרק לעיסה חלקה. בודקים טעמים ובמידת הצורך מוסיפים מלח.

 

בהגשה ניתן לקשט בפלפל גרוס או בגבינת פאניר מגורדת.

 

(באדיבות השפית רינה פושקרנה, רשת מסעדות טנדורי)

 

 

ערכים תזונתיים לכל המתכון (באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה בשירותי בריאות כללית, מחוז המרכז): 408 קלוריות, 9 גרם חלבון, 29 גרם שומן, 27.4 גרם פחמימות ו־4.2 גרם סיבים.

פורסם לראשונה 11.11.17, 20:37

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים