האחים ניסנוב יקימו רשת חדשה: "סמארט–פארם"
רשת הפארם של איציק ושרון ניסנוב תוקם במקום 11 סניפי ניו–פארם שהם רכשו ב–9 מיליון שקל • מכירת הסניפים נובעת מתנאי המיזוג שהציבה הממונה על ההגבלים העסקיים • הבשורה לצרכנים: מחלקות דיסקאונט
"סמארט־פארם" היא רשת הדרגסטור החדשה שתקום על 11 סניפי "ניו־פארם" שנמכרו לאחים איציק ושרון ניסנוב, מבעלי הפועל תל־אביב ורשת "כפר השעשועים". הרשת תעבור מתיחת פנים ובנוסף תאפשר רכישה אונליין. כפי שמוסר ל"ממון" איציק ניסנוב, הסכום שישולם נטו, לאחר החזרות וללא מלאי, הוא כ־9 מיליון שקל.
בקרוב אמורים האחים לצרף שותף אסטרטגי מעולם הקמעונאות, שיחזיק ב־50% מהרשת ויהווה את הגורם המקצועי בה. ההסכם לרכישת הסניפים נחתם אתמול מול המוכרים, רמי שביט והמשביר. הסיבה למכירה היא תנאי שהציבה הממונה על ההגבלים העסקיים, מיכל הלפרין, לאישור עסקת מכירת רשת ניו־פארם לרשת שופרסל. בספטמבר הודיעה הרשות כי המיזוג יאושר רק אם יימכרו 9 סניפי ניו־פארם וסניף של שופרסל לגורם אחד שיפעיל בהם רשת פארם חדשה.
"אני יודע שזה יהיה קשה לרשת קטנה להילחם בשתי ענקיות כמו סופר־פארם וניו־פארם בבעלות החדשה של שופרסל", אומר לנו איציק ניסנוב, "אבל מצד שני השוק כל כך גדול בישראל, שלא יכול להיות שאין מקום לעוד שחקנים".
לשאלה האם אינו חושש לקנות עסק מפסיד, השיב שבסופו של דבר בניו־פארם היה מדובר בניהול לא טוב. "אנחנו נבדל את עצמנו. זה לא יקרה מחר, אבל אנחנו רוצים לייבא מוצרים בלעדיים וגם נשקיע בחוויית הלקוח. אנחנו לא מגדירים עצמנו כעת כרשת דיסקאונט, אבל יהיו מחלקות דיסקאונט".
כזכור, שופרסל תשלם 130 מיליון שקל תמורת 100% ממניות ניו־פארם. הרשת מתלבטת כעת בין כמה אופציות לגבי דרך הפעלתה של ניו־פארם בבעלותה - האם להפוך אותה לרשת דיסקאונט או להתחרות במיצוב הגבוה של סופר־פארם. כמו כן נבחנת החלפת שם הרשת.
ניו־פארם מפעילה 67 סניפים (שניים מתוכם דרך זכייניות) ו־10 סניפי מדיקל המתמחים במתן שירותי רוקחות, ומעסיקה כ־1,100 עובדים. ניו־פארם נחשבת מתחרה חלשה ביחס לסופר־פארם, שמחזיקה ב־220 סניפים.
ניו־פארם הפסידה ב־2016 כ־16 מיליון שקל במחזור של 711 מיליון שקל, בהמשך להפסד של 11.6 מיליון שקל במחזור של כ־697 מיליון שקל ב־2015.

