yed300250
הכי מטוקבקות
    בישראל: המנורות זזו
    חדשות • 13.11.2017
    מזרח תיכון רועד
    מהצפון עד הדרום: ישראלים רבים ראו אתמול את השולחנות רוקדים והדלתות נטרקות מעצמן • אבל אנחנו הרגשנו רק את הקצוות של רעידת האדמה: בעיראק, מוקד הרעש, הורגשה רעידה בעוצמה של 7.2 - שהביאה למאות הרוגים ואלפי פצועים
    עמיר בן־דוד, דניאל בטיני ואיתמר אייכנר

    רעידת האדמה שהורגשה בכל רחבי בישראל אתמול ארעה במרחק רב מכאן, על גבול עיראק־איראן. הרעידה ארעה 212 ק"מ צפונית מזרחית לבגדד. עד כה דווח על מאות הרוגים בגבול עיראק־איראן ועל אלפי פצועים. לפי דיווחי המכון הגיאולוגי האמריקאי הרעידה הייתה במגניטודה של 7.2, בשעה 20:18 שעון ישראל.

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    סוכנויות הידיעות בעיראק דיווחו על נזקים באזור, אולם הנזקים הכבדים יותר דווחו ככל הנראה מהצד השני של הגבול, באיראן, שם נפגעו כ־14 מחוזות מעוצמת הרעש, ובעיקר סביב העיר קרמנשאה, כאשר ברשתות החברתיות הופצו תמונות של נזק ופינוי המוני של בתים על־ידי אזרחים מבוהלים. באיראן דיווחו על הרוגים והמוני פצועים וטענו כי ייתכן ורבים קבורים מתחת להריסות מבנים שקרסו מעוצמת הרעש.

     

    הרעש הורגש בעוצמה רבה גם בבגדד ובכלל, בכל רחבי המזרח התיכון, מאיחוד האמירויות ועד לטורקיה. איראן מועדת לרעידות אדמה. בשנת 2003, נחרבה העיר ההיסטורית "באם" מרעש בעוצמת 6.6 שגרם ל־26 אלף הרוגים.

     

    רעידות אדמה מתרחשות כל העת, אך רובן כלל אינן מורגשות. לפי נתוני המכון הגיאופיזי בתוך גבולות ישראל ארעו מאז תחילת חודש ספטמבר שבע רעידות אדמה מאילת ועד לצפון הכנרת, כולן במגניטודה של עד 2. רעידת האדמה האחרונה שהורגשה בישראל הייתה במגניטודה 2.8 בחודש אפריל, והמוקד שלה היה בים באזור שמול הכרמל.

     

     

    עשרות הרוגים בעיראק
    עשרות הרוגים בעיראק

     

    בכיר ממשלתי בישראל אמר אמש: "מי שמתגורר בבתים שנבנים מאז שנת 1980 רוב הסיכויים שיינצל ברעידת אדמה ‑ מה שאי אפשר לומר על מי שמתגורר בבתים שנבנו לפני כן; רעידת האדמה היא קריאת השכמה גדולה; חייבים להתעורר ולהיערך עכשיו ולא לחכות לרעידת האדמה".

     

    האחריות לטיפול ברעידות אדמה נמצאת כיום בידי רשות החירום הלאומית (רח"ל) והעומד בראשה בצלאל טרייבר שהוא גם ראש ועדת ההיגוי הבינמשרדית להיערכות לרעידות אדמה.

     

    גורמים בכירים אומרים, כי הרעידה מלמדת שוב על הצורך להיות מוכנים ולהבין שחובה להשקיע עוד תקציבים בחיזוק מבנים ‑ ולמרבה הצער ישראל לא עושה די.

     

    אלן מפתח תקווה שמתגוררת בבניין רב קומות מספרת כי "כל הבית רעד. המים של האקווריום כמעט ויצאו החוצה. זה היה מאוד מפחיד, לרגע לא ידענו מה צריך לעשות, לאן להתפנות".

     

    ציפי פומברג־איוונטוב מפתח תקווה מספרת "הבית ממש רעד, חשבתי שמשהו אצלי לא בסדר. זה קרה בפעימות של כל כמה שניות. לקחנו את כל המשפחה לממ"ד".

     

    נורית אטיה מיהוד מספרת "המנורות החלו לזוז מצד לצד. הבנתי מייד שמדובר ברעידת אדמה אבל לא אמרתי דבר בכדי לא להלחיץ את הילדים הקטנים".

     

    גולן מתל אביב מספר "יש לי ארון די ישן בבית ואחת הדלתות שלו התחילה לרעוד ונשמעו דפיקות של הדלת עם הקיר. זה היה די מלחיץ. חשבתי שמדובר ברעידת אדמה רצינית ממש".

     

    רעידת האדמה הורגשה גם בחדרה. ״הרגשתי שאני זזה בתוך הבית, שכנה שלי הגיעה אלי במהירות היא שאלה מה קרה, הרגישה שהכיסאות בבית זזו, היא ישבה במרפסת בקומה השמינית זה הורגש הפעם ממש״ - סיפרה תושבת העיר חדווה דוד.

     

    השתתפו בהכנת הידיעה: גואל בנו, איתן גליקמן וקורין אלבז אלוש

     


    פרסום ראשון: 13.11.17 , 00:14
    yed660100