לא מחכים לרפורמה

בזמן שמשרד הכלכלה עוד תוהה איך להוזיל כאן את משחות השיניים, המשלוחים לארץ מאתרי הפארם הבינלאומיים מכפילים את עצמם מדי שנה • מ"האתר הפולני" הידוע ועד קוסמטיקה מבית "אסוס", שהישראלים גם ככה מכורים אליו: כך תקנו איפור, בישום, מוצרי טיפוח ואפילו אוכל אורגני כשר - בלי לקרוע את הכיס

מתחת לרדאר מתפתחת מחאה חברתית גדולה נגד המחירים המופרזים של מוצרי הקוסמטיקה והפארם בארץ, שמתבטאת בעיקר בהעברת הקניות הללו לאתרי אינטרנט בחו"ל. בקבוצות פייסבוק תוססות שמספרן רק הולך וגדל, המשתתפים תוהים - למה לקנות בארץ ביוקר?

 

שילוחי חבילות המכילות מוצרי קוסמטיקה ופארם מכפילים את עצמם כל שנה בשש השנים האחרונות, "כשליש מסך המוצרים הנשלחים לישראל", אומרת קרן קוטר בעלי DealTas, שמייחסת את הגידול לא רק לפערי המחירים בין ישראל וחו"ל אלא גם להצפת השוק ביותר ויותר מותגים חדשים. "בחלק גדול מהאתרים יש מוצרים שלא הגיעו עדיין לארץ, וחלקם גם לעולם לא יגיעו לישראל", מאשרת קרן אלאלוף שרעבי, גורו קוסמטיקה מובילה וממנהלות קבוצת "דולצ'ה ויטה", את הקסם הנוסף של האתרים שגורם להתמכרות.

 

ואחרי הכל, זו עדיין מעין התמכרות נישתית. לדברי מומחית הקוסמטיקה דנרה וולט, "לרוכשות איפור מיומנות זה נראה מובן מאליו, אבל נכון להיום הן עדיין המיעוט. רק 8% מרכישות הקוסמטיקה בארץ הן מקוונות. יש עדיין חסמים ברכישה מקוונת כמו שפה, מטבע, שילוח, חוסר ביטחון לרכוש וירטואלית ועוד, שנובעים מחוסר ידע".

 

בישראכרט בחנו את רכישות הקוסמטיקה וגילו גידול של 30% בהיקפן השנה ביחס לאשתקד. עסקה ממוצעת ללקוח כ־180 שקל, והיקף הקניות השנתי הממוצע הוא 450 שקל ללקוח. ותופתעו אולי לגלות, אבל 44% מהלקוחות של מוצרי הקוסמטיקה והפארם הם גברים.

 

אז חודש השופינג הרשמי נובמבר כבר כאן, ולקראת "בום" הקניות האינטרנטיות הצפוי בשבועיים הקרובים, שירטטנו בעזרת מומחים את עשרת האתרים השווים. בנוסף לאלאלוף שרעבי, וולט וקוטר, עזרו לנו גם איריס שחנוביץ וגלית ז'רובסקי, עמיתותיה של אלאלוף שרעבי לניהול הקבוצה; נדיה קרוביצקי, מנהלת קבוצת פייסבוק ברוסית לשוחרות קוסמטיקה עם למעלה מ־11,000 חברות וגם את אתר האינטרנט anikaniti.co.il; סיוון סנדורי כהן מ"המדריך לקניית קוסמטיקה באינטרנט", מנהלת קבוצת פייסבוק עם למעלה מ־10,000 חברות ובעלת חנות שבה היא מוכרת מוצרים שהיא מייבאת באינטרנט, וירון בן אלי, מנכ"ל Ushops.

 

1. iherb.com 

אתר אמריקאי "ירוק" פופולרי מאוד למוצרי קוסמטיקה ותוספי מזון אורגניים. למעלה מ־30,000 מוצרים טבעיים בקטגוריות שונות, כולל מזון. האתר אמנם לא הכי מעוצב בעולם, אבל הממשק הנוח, חוויית הקנייה הנעימה וההיצע הגדול מפצים על כך. יש מידע רב על כל מוצר, כולל רכיבים ותאריך תפוגה. יש מגוון מוצרים באווירה טבעית או אורגנית, לרבות ה"כוכבים" העכשוויים — מוצרים אסייתיים/קוריאניים פופולריים. תוסיפו מחירי משלוח סבירים ותתחילו להתמכר. שווה להציץ בעמוד trials — מוצרים מוקטנים וזולים שמיועדים להתנסות.

 

טיפ: יש צורך בהתעסקות קלה מבחינת המשלוחים. יש מוצרים שמוגדרים כ־Shipping Saver שהוספתם לסל תוזיל את דמי המשלוח, וישנם גם קודים שונים. בקבוצות הפייסבוק, לדוגמה דולצ'ה ויטה, תמצאו הנחיות מדויקות.

 

2. Vitacost.com 

אתר אמריקאי עם מגוון עצום מעולמות הקוסמטיקה, הפארם והמזון. לצד מוצרי איפור וטיפוח תמצאו גם מגוון עצום של מוצרי מזון ללא גלוטן, בהם גם כשרים, וכן חטיפים, שוקולד והיצע טבעוני. יש כמובן גם תרופות, מוצרי תינוקות, מוצרים לבעלי חיים ומגוון עצום של מוצרים אורגניים, כולל מוצרי ניקוי. מושקע בעיצוב, ידידותי לשימוש. שירות מעולה. בכל בעיה פונים לשירות הלקוחות וסיכוי טוב לקבלת פיצוי או זיכוי. משלוח חבילה עד 1.6 ק"ג יעלה 11 דולר.

 

טיפ: עם קוד healthyyou תקבלו הנחה של 15% על ויטמינים ותוספי מזון.

 

3. Echemist.co.uk 

אתר בריטי עם מגוון מוצרים מעולם הקוסמטיקה, הטיפוח, היגיינה, תינוקות (מוצרי MAM ו־Vichy זולים במיוחד), תרופות, תוספי תזונה, אוכל, וגם מחלקה גדולה של מוצרים מכל הסוגים לנסיעות. מזכיר יותר פארם מאשר חנות קוסמטיקה, ומותגי האיפור למשל הם בעיקר מותגי דראגסטור ולא high-end. המשלוח חינם בקנייה מעל 20 פאונד ובמשקל של עד 2 ק"ג. נחשב לזול במיוחד.

 

טיפ: שווה להירשם לאתר בגלל מדיניות צבירת נקודות על כל קנייה, שניתנות לשימוש בקנייה הבאה. כמו כן, המחירים באתר כוללים את המס הבריטי. כדי לראות את המחירים המעודכנים (והנמוכים יותר), שנו את יעד המשלוח בסרגל העליון באתר לישראל.

 

4. Lookfantastic.com 

אתר בריטי מקבוצת האתרים thehut, ששולח לישראל בחינם, אך ללא מספר מעקב. צריך לקחת בחשבון המתנה של שבוע־חודש. האתר ידידותי וחזק במותגים אירופיים. לבעלות עור רגיש, יש מגוון גדול במיוחד של מוצרי דרמלוג'יקה הנחשבים. יש גם מחלקה של מכשור חשמלי לטיפוח כולל ואגף שלם למחליקי שיער. לקראת חג המולד מוכרים מגוון אדיר של מוצרי האיפור של MAC במחירים מצוינים. גם חובבות אליזבת' ארדן יתלהבו מהמחירים הנמוכים.

 

טיפ: אי־אפשר להזמין מוצרים דליקים כמו בשמים, וגם לא מותגים ספציפיים (למשל Kerastase) בגלל הסכמים עם המותגים.

 

5. Strawberrynet.com

אתר הונג־קונגי ותיק למוצרי קוסמטיקה וטיפוח עם מגוון גדול של מוצרים וקטגוריות, כולל היצע מוצלח של תכשירי קוסמטיקה וטיפוח לגברים. ככל הנראה, זה האתר הראשון שנכנס למודעות של רוכשות הקוסמטיקה באינטרנט אולי בזכות המחירים שמוצגים בשקלים. המותגים מוכרים לקונה הישראלי, ונמכרים אפילו מוצרי "אהבה". המשלוח חינם מעל 30 דולר, ויש מבצעי משלוח חינם מעת לעת ללא מינימום הזמנה. שולחים הכל ארצה, אך יש תוספת תשלום קטנה בהזמנת בשמים או מוצרי טיפוח לשיער. החיסרון הוא שיש סיכוי גבוה יחסית לקבל מוצר שפג תוקפו, אבל שירות הלקוחות מצוין ולרוב יזכו או יחליפו.

 

טיפ: האתר מציע "הנחת נאמנות" שגדלה מהזמנה להזמנה (עד 10%, בנוסף להנחות קיימות), וכן הנחה בהתאם למספר המוצרים שהזמנתם - עד 5%. שימו לב, לעיתים אחרי התשלום יבקשו הוכחה שכרטיס האשראי שייך לכם. שלחו צילום תעודת זהות עם ספח הכתובת שזהה לכתובת למשלוח, גם בעברית, ואתם מסודרים.

 

6. HQhair.com 

אתר מצוין במיוחד למוצרי טיפוח לשיער ולעור, כולל תוספי תזונה. יש ריבוי מבצעים בסגנון 1+1 או 3 אריזות במחיר מצוין, ועכשיו לקראת חג המולד יש קודי הנחות של 15% או 20%, מעבר למחירים המצוינים של האתר. החוזקה הגדולה של האתר היא מוצרים לשיער, אחר כך מוצרי הטיפוח - בהם יש גם ייצוג למותגים יוקרתיים אבל באריזות קטנות. מבחינת איפור, זוהי הזירה של מותגי הקוסמטיקה העממית, רבים מהם כאלו שאינם משווקים בישראל. המשלוח חינם, יש אפשרות להוסיף כ־2 פאונד בשביל משלוח עם מספר מעקב.

 

טיפ: התחילו את הקניות בקטגוריות ה־outlet המרכזת את המבצעים הגדולים.

 

7. COSME-DE.com 

אתר הונג־קונגי שמציע מותגים מערביים, כולל מותגי יוקרה כמו "לה מר", ולצידם גם מותגים אסייתיים שונים. גם את המוצרים הקוריאניים שהפכו ללהיט בקרב צעירות והסובלות מעור רגיש תמצאו שם. האתר נחשק ביותר לחובבות החידושים, הגימיקים ומוצרי ההבהרה, אך מומלץ להיזהר ממוצרים עתירי חומציות. ההתמצאות נוחה והמשלוח חינם כשמזמינים מעל 40 דולר.

 

טיפ: חפשו מוצרים בקטגוריה של "מתחת ל־10 דולר" - הרבה סבונים, מברשות איפור, שפתוני לחות ועוד במחירים אטרקטיביים.

 

8. FragranceX.com 

מֶכָּה של הבשמים עם מגוון של למעלה מ־6,000 סוגי בשמים, כולל אריזות שונות ומשונות. אריזות של טסטרים זולות במיוחד מאחר שהן מגיעות ללא הקופסה. יש הרבה מציאות יחסית למחירי הבישום בארץ, גם בהשוואה למבצעים. יש גם מגוון של אריזות 10 מ"ל למבקשים לנסות בושם חדש. הדגש הוא על הבישום, אך יש גם מוצרי טיפוח במחירים טובים. המשלוח מתחיל ב־15 דולר ויש תוספת של 99 סנט לכל מוצר. המשלוח ידוע כמהיר מאוד, בדרך כלל עד הבית.

 

טיפ: שימו לב והשוו מחירים. בשמים רבים זולים אמנם בעשרות אחוזים מהמחיר בישראל, אבל לא מדובר באמירה גורפת.

 

9. ASOS.com 

האתר הבריטי שהישראלים מכירים היטב אמנם מזוהה יותר עם אופנה, אבל יש לו מחלקת קוסמטיקה משובחת, כולל מוצרי טיפוח. האתר ידידותי מאוד ומאפשר לקבוע את טווח המחירים ולחפש בהתאם. באיפור, לצד המוצרים המוכרים מעולם ה־mass market, יש גם מותגים שלא מוכרים בארץ כמו NYX, face ink ועוד, אבל מותגי יוקרה אינם מיוצגים. לאחרונה הושק קו איפור תחת מותג הבית. המשלוח חינם בקנייה מעל 20 פאונד, לא סכום שקשה להגיע אליו באתר המשופע הזה. בסופי עונה גם מפגיזים במבצעים. שימו לב שלא כל מותגי הטיפוח או האיפור נשלחים לארץ.

 

טיפ: יש קוד (IL17) המעניק 17% הנחה לישראלים שקונים מעל 50 פאונד. כמו כן, מומלץ להשוות מחירים בין אתרי אסוס של מדינות אחרות - לרוב האתר הספרדי, למשל, זול יותר מהבריטי. יש כלים ואתרים ברשת שמאפשרים הכנסת קישור של מוצר לצורך איתור המחיר הנמוך ביותר. שימו לב לרכוש בפאונד כדי להימנע מעמלות ההמרה של האתר.

 

10. Ladymakeup.pl 

האתר מוכר יותר בארץ כ"האתר הפולני", עד כדי כך שאם תחפשו כך בגוגל - האתר יופיע כתוצאה הראשונה, כאילו היה הוא האתר הפולני היחידי ברשת. יש בו מותגים ידועים ומקצועיים לצד עממיים ולואו־קוסט. המגוון גדול והמחירים נוחים מאוד, לעיתים זולים במאות אחוזים מהמחירים בארץ. הבעיה העיקרית היא שהאתר מתנהל בפולנית, וגם המוצרים נושאים כיתובים בפולנית כך שאם יש צורך בהוראות שימוש, עלולה להיות בעיה. המחירים בזלוטים קלים יותר לתרגום לשקלים שכן הזלוטי שווה כמעט כמו השקל — 0.98 שקל. מחיר המשלוח משתנה בהתאם למשקל החבילה (בין 14 ל־45 זלוטי).

 

טיפ: גוגל טרנסלייט מאפשר לתרגם אתרים שלמים כשגולשים באמצעות דפדפן כרום. התרגום לא הכי־הכי, אבל זה עדיף על פולנית. כמו כן, סמנו בעת ההזמנה שאתם מעוניינים לקבל דוגמיות, ותזכו לצ'ופרים קטנים וחמודים עם המשלוח שלכם.

 

כמעט נכנסו לעשירייה: 

naturisimo.com - אתר הידוע במוצרי ביוטי וטיפוח מצוינים, עם מגוון עצום לשוחרי מוצרים אורגניים, וגם תוספי מזון ומה שמוגדר כ"מזונות על". המכורות טוענות שהמחירים מנצחים.

net-a-porter.com - אתר אופנה בריטי יוקרתי שמציע קטגוריית ביוטי שופעת מותגים נחשקים שרובם לא קיימים בארץ, כמו למשל האיפור של כריסטיאן לובוטין, מגוון עצום של מוצרי הטיפוח של לה מר, המברשות של ארטיס, נרות מבושמים של Distyque ועוד. מספק שירות מדהים, גם טלפוני 24 שעות ביממה. הבעיה: דמי משלוח גבוהים של 20 פאונד, כ־93 שקל, מה שמתקזז עם הכדאיות של המחירים הנמוכים. מה גם שקנייה באתר זה חוצה בקלות את רף ה־75 דולר ומחויבת במע"מ.

Ulta.com - רשת אמריקאית מקבילה לספורה, עם מותגים זולים יותר. החיסרון הוא שאין משלוחים לישראל, מה שמחייב להיעזר בחברת שילוח וזה מסבך ומייקר את העניינים.

Cultbeauty.co.uk - אתר בריטי שמציע מגוון מותגים נחשקים כמו שארלוט טילבורי, אנסטסיה בוורלי הילס, ליים קריים, בקרה ועוד. ידועים ב־Goody Bag עם מגוון מוצרי ביוטי שווים בגדלים שונים שיוצא במהדורות מוגבלות, שווה לעקוב. משלוח חינם מעל 40 דולר, שנסחב לפעמים.

 

חדשים בקניות מקוונות? קבלו 10 טיפים

1. אל תקנו לפני בדיקת המחירים בארץ. כאן גם יש מבצעים וקניות בתשלומים שאינן אפשריות באתרים. כמו כן, השוו מחירים גם בין האתרים עצמם, ואל תשכחו לשקלל את דמי המשלוח. זכרו שבהזמנות שעולות על 75 דולר יש לשלם מע"מ, ולכן אם האתר מציע משלוח חינמי, מומלץ לפצל הזמנה אחת גדולה לכמה קטנות.

 

2. היזהרו מ"מבצעי עומק" דרמטיים מדי. למוצרי ביוטי יש תאריכי תפוגה, כשהם מתקרבים יוצאים האתרים בחגיגת הנחות. אם המחיר נראה יותר מדי טוב הוא עלול להיות ממש לא משתלם. מי רוצה מסקרה יבשה? אפשר להחזיר אבל טרטור.

 

3. היזהרו מרכישת בשמים ומוצרים המכילים אלכוהול כמו לקים או מסירי לקים באתרים אמריקאיים, שכן יש כללים שאוסרים הטסתם בטיסות מסחריות, וייתכן שיחרימו את החבילה. קיימת אפשרות להטיס מוצרים אלו באריזות מיוחדות תחת הגדרת "חומרים דליקים" עם סימונים והוצאת אישורים מיוחדים, אך זה מחייב שימוש בחברת שילוח שמסוגלת ליישם זאת. גם האתרים הבריטיים מקשים על משלוח בישום.

 

4. הימנעו מקניית מוצרי טיפוח ואיפור בעלי אקספרס. באתר העצום הזה מוכרים לא מעט זיופים, ואחרי הכל אנחנו עוסקים בפנים ובעיניים. אם מוצר טיפוח של חברה יוקרתית עולה דולרים בודדים, זה אות אזהרה. אל תתפתו.

 

5. יש אתרים שייתנו לכם החזרים בתמורה להפצת קוד הנחה אישי. הקודים מקפיצים הנחות ב־10%־20% ובתמורה תקבלו "פרס", כלומר החזרים של 1%־4%. אם אחרים יקנו בעקבות המלצותיכם וישתמשו בקוד שלכם, תוכלו לצבור החזרים של 100־300 דולר בממוצע.

 

6. קונים מייקאפ, שפתון, צלליות וכדומה? הצטיידו במספר הגוון ושם הדגם המדויק שאתם רוצים. מומלץ לבדוק התאמת גוונים טרם ההזמנה בפארם הקרוב לביתכם.

 

7. עיינו בפרטי המוצר. אם לדוגמה אתם רוכשים בושם במטרה לתת אותו כמתנה, שימו לב לא לקנות טסטר שנמכר ללא אריזה. כמו כן, בדקו מהי תכולת המוצר ומה תאריך התפוגה, אם זה מידע שמופיע באתר.

 

8. באיביי יש ערוץ מכובד לקוסמטיקה, איפור ומוצרי פארם. קנו רק מחנות מוכרת בעלת דירוג גבוה של "מושלם". כמו כן, חוקי איביי אוסרים על מוכרים למכור זיופים אך הם עדיין בנמצא. העדיפו חנויות אירופיות או אמריקאיות על פני אלו מהמזרח (אלא אם בכוונתכם לקנות קוסמטיקה קוריאנית, למשל) - ואל תתפתו למחירים נמוכים עד כדי חשד.

 

9. ישנם אתרי "קאשבק" שמעניקים החזר אם רוכשים באתרים דרכם. זה דבר נהדר גם כך, אך בתקופת הסיילים האתרים אפילו מכפילים את אחוזי ההחזר.

 

10. לא בטוחים מה להזמין, איפה זול או איך לשלם? שווה להיכנס לקבוצות הפייסבוק המתמחות בקניית קוסמטיקה בחו"ל שמשופעות בעצות וטיפים, כולל קודים להנחות שונות. מבולבלים לגבי עלויות המשלוח השונות? פשוט הקישו בגוגל את שם האתר ולידו delivery charges, וגוגל יוביל אותך למידע הנחוץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים