הפאן של ג'פאן
מסעדת אואזיס של השפית רימה אולברה רגילה לגרוף מחמאות. התפריט היפני החדש שלה מקורי ונועז עוד יותר מהרגיל
המסעדה: אואזיס.
הוותק: שלוש שנים במיקום הנוכחי (לפני זה בחלל קטנטן ברחוב טשרניחובסקי. ולפני זה - ארוחות פרטיות לאלפיון).
במטבח: השפית רימה אולברה, וצוותה.
הסגנון: פיין דיינינג מתוחכם ואקלקטי, בהשראת המטבח הקליפורני.
האירוע: תפריט יפני חדש עם מנות כמו אוקונומיאקי, שהוא פנקייק ירקות עם רוטב ברביקיו יפני ומיונז (38 שקל) או טוריקאצו, שהוא שניצל יפני - חזה עוף בפאנקו מטוגן עם רוטב קארי (45 שקל), ועוד.
מה אכלנו? סקאלופס בטמפורה (68 שקל) - צדפות הנעטפות באצה, מטוגנות ומוגשות עם נגיעה מדויקת של וסאבי טרי ורוטב יוזו - שילוב מעודן ומדויק של רכות, פריכות, חמיצות וחריפות. כיסוני גיוזה (52 שקל) במילוי בשר לבן עם שרימפס ברוטב סויה וג'ינג'ר - הכיסונים קטנים ועסיסיים, ואפילו חרוכים במדויק בצידם התחתון. תענוג! סלט זוקיני ירוק (49 שקל) - הקישוא נחתך לאטריות דקיקות והוגש תחת מעטה של שבבי גבינת פקורינו עם שמן כמהין, שטעמו האדמתי הכבד רוסן מעט באמצעות תוספת של מיץ לימון טרי - מנה ראשונה קלילה ומבריקה בשילוב העושר המתפרץ של טעמיה המנוגדים.
לעיקריות - ריזוטו עם בשר לובסטר חלוט בחמאה (120 שקל) ברוטב של עשבי תיבול אסייתיים, עם חלב קוקוס, בזיליקום תאילנדי וקוביות מנגו טרי. מנה שהוגשה לוהטת ושילבה באלגנטיות את המטבחים האיטלקי והאסייתי, וחסרונה היחיד היה נוקשות מסוימת של קוביות הלובסטר. וייטנאם - פילה דניס ברוטב וייטנאמי של שאלוט, למון גראס ופלפל שחור על אטריות שעועית, עם פלחי שזיף ארגמני, עלעלי כוסברה ומיץ ליים. (125 שקל). הדג - פריך מבחוץ ורך מבפנים - היה מושלם. והמנה כולה קרנה קלילות בניחוחות רעננים של ליים ירוק שנקטף זה עתה.
מה שתינו? סאקה ניגורי (יין אורז) לא מסונן ומתקתק. מרגריטה עצבנית בכוס נמוכה עם שוליים עבים של מלח. שוט בשרני של בלאדי מרי וכוס של שרדונה בורגוניי מהמנומקים ביינות צרפת (2015) - מינרלי לגמרי ובלי טיפת מתיקות.
לקינוח: סהרונים פריכים במילוי גבינת פקורינו עם דבש וגלידת יוגורט (48 שקל) - מנה טובה כשלעצמה, שאיכזבה רק מפני שלא הייתה מתוקה אלא מלוחה ומקומה כנראה לא בקינוחים, אלא במנות הראשונות. הרושם תוקן במהירות באמצעות קרם ברולה עם ארומה מפתיעה של קפיר ליים - אחד מעשבי התיבול הדומיננטיים של המטבח התאילנדי (32 שקל).
לסיכום: באקלים הקולינרי שבו שפים עושים הכל כדי לא לקחת סיכון ולהיות בדיוק כמו המסעדה שליד, עם תפריטים שהפכו למצעדי קלישאות, נפלא לגלות שף שהוגה, מבצע ומגיש מנות מקוריות ומורכבות ביד כה בוטחת.
המחיר: גבוה. זוג שיחגוג פה על ארוחה מלאה עם השתייה הנכונה וכל הפינוקים שמסביב ישאיר אחריו לפחות 700 שקלים, וצפונה. אבל מעטות המסעדות - לא רק בארץ, אלא בעולם כולו - עם מטבח כה מקורי ונועז. והכי חשוב, כל כך טעים.
אואזיס, מונטיפיורי 17, תל־אביב.
03-6206022.