שתף קטע נבחר
 

פילוח שוק

עוף עם פירות הדר? רעיון נהדר! הם ישתלבו מצוין בסלט של בורגול, אבוקדו או שומר. אהרוני ממשיך להחמיץ הזדמנויות

חיבתי הגלויה לבישול עם פירות לא מסתיימת בתום העונה החמה, אחרי היעלמותם האיטית של פירות הקיץ שאני כל כך אוהב. אני פשוט מחליף אותם בפירות ההדר הנהדרים שיש לנו פה בשפע רב, כבר עכשיו, אפילו לפני שהחורף התחיל באמת.

 

פירות הדר כמו נועדו ממש לבישול. החמיצות המשולבת במתיקות שלהם עושה נפלאות לתבשילים באשר הם.

 

אגב, דעו לכם שקיימים בעולם הרחב עוד סוגים, שנועדו בעיקר לבישול ולתיבול: הכפיר ליים האסייתי, היוזו היפני והלימון הפרסי, שאותו אנחנו מכירים בעיקר במצבו המיובש.

 

הנה מדגם מייצג קטן (וטעים) לאפשרויות השימוש בפירות ההדר שנמצאים עכשיו בשפע בשווקים. תבשלו ותבלו.

 

סלט פומלה ואבוקדו 

החומרים הדרושים:

 

2 פומלות, קלופות

 

4 בצלים ירוקים, קצוצים

 

2 אבוקדו די בשלים

 

1 כוס עלי נענע, טריים

 

1/2 כוס בצלי שאלוט פריכים (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק או להכין לבד, ראו מתכון)

 

לרוטב:

 

3 כפות מיונז

 

1 כף רוטב סריראצ'ה או שבבי צ'ילי חריפים

 

1/4 כוס מיץ לימון או ליים

 

1/4 כוס שמן זית

 

2 כפות דבש

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מפרידים את פלחי הפומלה מהקליפה הדקה שמקיפה אותם. חותכים כל פלח ל־4־3 חלקים ושמים בקערה. מוסיפים את הבצלים הירוקים

 

2. חותכים את האבוקדו לאורך ל־4 חלקים וקולפים. חותכים לרוחב, לפרוסות של כ־1 ס"מ, ומוסיפים לקערה.

 

3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה לתערובת אחידה.

 

4. יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים יפה. מוסיפים את עלי הנענע, מערבבים שוב, מפזרים מעל את בצלי השאלוט הפריכים ומגישים.

 

בצלי שאלוט פריכים 

החומרים הדרושים:

 

200 גרם בצלי שאלוט, קלופים, חתוכים לאורכם לרבעים ופרוסים דק

 

1 כף קמח

 

1 כף קורנפלור

 

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את הבצלים הפרוסים עם הקמח, הקורנפלור והמלח, עד שהם מצופים בשכבה דקה.

 

2. מטגנים בשמן עמוק וחם כמה דקות ומערבבים בעדינות, עד שהם הופכים זהובים ופריכים.

 

3. מוציאים, מסננים היטב ומניחים להתקרר על נייר מטבח. שומרים בצנצנת אטומה.

 

סלט שומר ותפוזים 

החומרים הדרושים:

 

4 פקעות שומר קטנות וטריות

 

2 תפוזים קלופים, מופרדים לפלחים

 

12 זיתים שחורים, מגולענים, חתוכים לאורכם לרבעים

 

1 כוס מיץ תפוזים

 

2 בצלי שאלוט, פרוסים דק

 

1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ

 

1 כף סוכר חום

 

4 כפות שמן זית

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

חופן עלי בזיליקום טריים

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים כל שומר לאורכו ל־4 חלקים ופורסים כל רבע לרוחבו לפרוסות דקות למדי. מניחים בקערה.

 

2. קולפים את פלחי התפוזים מציפתם, חותכים לשניים ומניחים בקערה. מוסיפים את הזיתים.

 

3. שמים במחבת קטנה את מיץ התפוזים, הג'ינג'ר, הבצל והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ־10 דקות על להבה גבוהה, עד שבמחבת נשארות כ־6־5 כפות של נוזל סמיך.

 

4. מכבים את האש ומעבירים לקערית קטנה.

 

5. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים.

 

6. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום ומגישים.

 

סלט בורגול ואשכולית אדומה 

החומרים הדרושים:

 

1 אשכולית ורודה, קלופה

 

3/4 כוס בורגול, מושרה בהרבה מים לכחצי שעה, מסונן וסחוט מעט

 

2 מלפפונים טריים, חתוכים לקוביות קטנות

 

1 בצל סגול קטן, קצוץ דק

 

3 בצלים ירוקים, קצוצים

 

1/4 כוס כוסברה, קצוצה גס

 

1/4 כוס נענע, קצוצה גס

 

1/2 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים, קצוץ דק

 

1/2 כוס גרעיני דלעת, קלויים

 

גרגירי רימון

 

לרוטב:

 

4 כפות שמן זית

 

4 כפות מיץ לימון

 

1 כף רכז רימונים

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. קולפים את פלחי האשכוליות מציפתם וחותכים כל פלח לפרוסות של כ־1 ס"מ.

 

2. מערבבים בקערה את הבורגול, האשכוליות, המלפפונים והבצל.

 

3. מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה ויוצקים לסלט.

 

4. מוסיפים את הבצל הירוק, הנענע, הכוסברה והפלפל החריף ומערבבים היטב.

 

5. מפזרים מעל את הרימונים וגרעיני הדלעת ומגישים.

 

חזה עוף עם קלמנטינות 

החומרים הדרושים:

 

2 חזות עוף, מנוקים משומן וגידים, חתוכים לקוביות של כ־2 ס"מ

 

4 כפות שמן

 

1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

 

2 בצלי שאלוט חצויים, פרוסים

 

12 צנוניות גמדיות, חתוכות לרבעים

 

3 קלמנטינות קלופות, מופרדות לפלחים

 

2 בצלים ירוקים, קצוצים

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לרוטב:

 

1 כוס מיץ קלמנטינות

 

2 כפות רוטב סויה

 

2 כפות חומץ בלסמי

 

1 כף סוכר חום

 

מעט מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. יוצקים 2 כפות שמן למחבת רחבה וכשהוא חם מאוד, מכניסים פנימה את חזות העוף לטיגון.

 

2. ממליחים ומפלפלים מעט ומטגנים תוך ערבוב עוד כ־3 דקות, עד שחזות העוף מלבינים.

 

3. מוציאים מהמחבת.

 

4. מוסיפים עוד 2 כפות שמן למחבת ומטגנים בו את הג'ינג'ר והבצל כ־2 דקות.

 

5. מוסיפים למחבת את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות, עד שהוא מאבד חצי מנפחו ומסמיך.

 

6. מחזירים למחבת את קוביות העוף, מוסיפים את רבעי הצנוניות, מערבבים ומבשלים יחד על להבה גבוהה עוד 2 דקות. מערבבים פנימה את פלחי הקלמנטינות לחצי דקה ומעבירים לצלחת הגשה.

 

7. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

 

עוגת ליים נהדרת

החומרים הדרושים:

4 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

2 כפות קליפת ליים מגוררת

1/2 כפית מלח

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס מיץ ליים

1 גביע יוגורט שמן

3 כוסות קמח תופח

לציפוי:

1/2 1 כוסות אבקת סוכר

2 כפות חמאה מומסת

3 כפות מיץ ליים

2 כפות קליפת ליים מגוררת

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר, המלח וקליפת הליים. מקציפים כ־ 5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.

2. מוסיפים את החמאה, היוגורט ומיץ הליים ומערבלים לתערובת אחידה.

3. מערבבים ידנית את הקמח לתערובת.

4. יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית 24 , מרוחה בחמאה ובזוקה בסוכר.

5. אופים בחום של 170 מעלות כ־ 50 דקות, עד שקיסם יוצא מהעוגה יבש. מקררים מעט ומורידים את דופן התבנית הקפיצית.

6. מערבבים בקערית את חומרי הציפוי (ללא קליפת הליים המגוררת).

7. מורחים את הציפוי על העוגה ומפזרים מעל את הקליפה המגוררת.

פורסם לראשונה 22.11.17, 15:02

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים