yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאול גולן
    ממון • 25.11.2017
    האם גוגל תעזור לכם להינצל מדוח על מהירות?
    הואשם שנהג במהירות של 201 קמ"ש וגייס לצדו את קו הזמן של אפליקציית "גוגל מפות": מוכיח שלא ייתכן שנסעתי במהירות כזו • המשטרה הקלה בעונשו אך טוענת: "זה לא קשור לשימוש שלו באפליקציה של גוגל"
    יורם ירקוני

    ענקיות האינטרנט גוגל ופייסבוק עוקבות אחר המנויים שלהן, כשלרוב השימוש במידע שמצטבר נועד לתועלתן הכלכלית, אבל גם לנו לפעמים יכולה להיות תועלת בכך. בזכות קו הזמן שגוגל מנהלת, אריה פרד הציל עצמו מעונש חמור לאחר שהואשם שנהג במהירות של 201 קמ"ש באישון לילה בכביש 6.

     

    פרד החליט לנתח את נתוני נסיעתו באמצעות אפשרות קו הזמן ב"גוגל מפות". פרקליטו, עו"ד ארז רופא, טען שלאחר שניתחו את הנתונים בעזרת מספר נוסחאות חישוב הגיעו למסקנה שכאשר נמדד פרד על ידי מכשיר המשטרה מסוג "דבורה" נמצא שהוא נסע במהירות של 107 קמ"ש בלבד. כמו כן, עו"ד רופא הצביע על כך שבתיק המשטרה לא צוין אם פרד היה לבד על הכביש או עם רכבים נוספים סביבו.

     

    עו"ד ארז רופא
    עו"ד ארז רופא
     

     

    גוגל? "לא מהימנה"

     

    העמדה הרשמית של המשטרה הייתה שמדובר באמצעים טכנולוגיים שלא אושרה אמינותם ולא נבדקה מידת דיוקם ומהימנותם, ולכן הם לא מהווים תחליף למכשיר תקני למדידת מהירות שמהימנותו, לטענת המשטרה, הוכחה ונבדקה.

     

    אם פרד ועו"ד רופא היו רוצים לאתגר את המשטרה היה עליהם להביא מחו"ל עד מגוגל בעלות גבוהה, ולכן לא יכולה הייתה להיות במקרה הזה מחיקה של כתב האישום. עם זאת, ההסדר שהגיעו אליו הצדדים מפליג, לעומת האישום המקורי: פרד הורשע בעבירה כללית של "מהירות בלתי סבירה" וקיבל פסילה בת 50 יום ו־1,500 שקל קנס.

     

    נייר העמדה של פרד דורש יכולת ניתוח מסוימת, אך הוא מתבסס על כך שה־GPS של הטלפון שלו תמיד מופעל ומסונכרן עם אתר גוגל מפות וממשק ה־Timeline, שבכל מספר שניות מתעדכן לפי נקודת איכון חדשה.

     

    "רבים מאיתנו מחוברים לטיימליין בלי להיות מודעים לכך. ההשוואה לנתוני גוגל טובה בעקר במקרים בהם הפרשי המהירות הנטענים בין המשטרה לנהג גדולים", אומר פרד.

     

    מהמשטרה נמסר, כאמור, שלא מדובר באמצעי שיכול לערער מכשיר תקני למדידת מהירות, וכן כי "אין קשר בין הסדר הטיעון לבין שימוש באפליקציה זו או אחרת. מכלול השיקולים שהובילו את התביעה המשטרתית להגיע עם הנהג להסדר טיעון היו על רקע מקצועי ועל בסיס נסיבותיו האישיות של הנאשם".

     

    צילום : ידיעות אחרונות
    צילום : ידיעות אחרונות

     

    איך הטיימליין של גוגל יעזור גם לכם?

     

    התחברו לחשבונכם באפליקציית או אתר "גוגל מפות" ואתרו את אפשרות "קו הזמן שלך", או Timeline - שם תוכלו לראות, לפי תאריך, את סדר היום שלכם: נסיעות, ביקורים במקומות ואפילו תמונות שצולמו באותו יום.

     

    כדי לראות את הנקודות שבהן נשלחו נתוני האיכון לחצו על גלגל השיניים בתחתית המפה ובחרו ב"הצגת נתונים גולמיים". בקובץ מוצגות נקודות האיכון בצורת סט קואורדינטות, כשליד כל שורה יש שעה מדויקת ברמת השנייה. לחישוב המרחק בין שתי קואורדינטות, נעזרים בנוסחה מיוחדת. כדי לחשב את המהירות הממוצעת, פרד חילק את המרחק בין שתי נקודות בזמן הנסיעה שביניהן. למשל, אם בין שתי נקודות יש הפרש של 0.4 ק"מ ו־15 שניות, המהירות הממוצעת באותו מקטע תחושב: 0.4 חלקי 15 (מהירות לשנייה בודדת), כפול 3,600 (60 שניות בדקה ו־60 דקות בשעה) = 96 קמ"ש.

     

    "במצבים שבהם הפרש הזמן בין נקודות האיכון נמוך וקבוע, חישוב המהירות הממוצעת מאוד אמין", מסביר פרד. "עלייה דרסטית במהירות הנסיעה בהכרח תראה מהירות ממוצעת גבוהה יותר ביחס למקטעים הקודמים".

     

     


    פרסום ראשון: 25.11.17 , 20:08
    yed660100