סושי בול
מה צריך?
• 1/2 קילו אורז לסושי מבושל עם 1/2 ליטר מים על אש קטנה עד שהאורז מוכן
• 100 מ"ל חומץ אורז
• 1/4 כוס סוכר חום
• 1/2 כף מירין
• 1/2 כוס קוביות סלמון
• 1/2 כוס קוביות אבוקדו
• 2 כפות קוביות גזר • רוטב טריאקי • סלמון סקין
• 1 כפית שומשום לבן קלוי
מה עושים?
1. מערבבים חומץ אורז עם סוכר חום ומירין, עד שהסוכר נמס.
2. כשהאורז מוכן וחם מוסיפים לו את הרוטב ומערבבים היטב.
3. מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת את כמות האורז הרצויה, מעליו מניחים את הדג, האבוקדו והגזר. מסיימים עם טריאקי וסלמון סקין – לפי הטעם. מקשטים בשומשום.
(באדיבות FRAME – מסעדת שף וסושי בר)
ערכים תזונתיים למנה (באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה בשירותי בריאות כללית, מחוז המרכז): 836 קלוריות (בהנחה שמשתמשים בכל האורז), 19 גרם חלבון, 22 גרם שומן, 140 גרם פחמימות.

