ספינג' כבד אווז, סופגנייה בצורת פסל המפלצת המפורסם ומגדל סופגניות בצורת טחנת הרוח במשכנות שאננים: לקראת חג החנוכה יצרו שורה של שפים ממסעדות ירושלמיות סופגניות בהשראת עיר הבירה.
כך למשל השפים אסף גרניט ואורי נבון ממסעדת "מחניודה" עשו מחווה לקולנוע "סמדר", ויגישו סופגנייה בסגנון העוגה הבחושה שנמכרה בבית־הקולנוע המיתולוגי. רחל בן אלול יצרה סופגניית מפלצת, קרן קדוש אפתה סופגניית בייגלה ירושלמי מוארכת, בקונדיטוריית מרציפן בחרו בחומות העיר העתיקה, ובמאפיית אנג'ל שיתפו פעולה עם סטקיית חצות — כל אחד מהם סמל ירושלמי בפני עצמו — ויצרו מנה של מעורב ירושלמי בסופגנייה. וזה אפילו לא השילוב הכי רחוק מהסופגנייה המוכרת עם הריבה ואבקת הסוכר — בוגר מאסטר שף אבי לוי ממסעדת "המוציא" יצר ספינג' עם כבד אווז.
גם בפלאפלייה המתוקה "בתא" יצטרפו לטרנד החגיגי ויגישו סופגניות על מקל בשלל ציפויים ומילויים בהשראת אחת מהמילים שהכי מזוהות עם הסלנג הירושלמיות — מציצה.
את הקמפיין יזמה עיריית ירושלים במטרה לחזק את העסקים הירושלמיים בדרך אמנותית ויצירתית, והסופגניות יוצעו למכירה במהדורת חג מוגבלת שתימכר במסעדות השפים. ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, אמר כי "שוב העסקים הירושלמיים הוכיחו שהם הכי פורצי דרך, הכי מקוריים, הכי פטריוטיים — ובעיקר הכי טעימים! לקראת חנוכה הם מוסיפים אור גדול לירושלים".