נדבקים פחות

מספר נשאי נגיף ה־HIV שאובחנו ב־2016 עמד על 361, ירידה חדה לעומת השנה שקדמה לה, אז עמד מספרם על 409. כך עולה מדו"ח משרד הבריאות שמתפרסם היום לרגל יום האיידס הבינלאומי.

 

על פי הדו"ח, ב־2017 רשומים בישראל 7,448 אנשים שחיים עם HIV או חולים באיידס, אך לפי הערכות משרד הבריאות, מספר האנשים שחיים עם הנגיף עומד על יותר מ־10,000.

 

שיעור מקרי ההידבקויות והתחלואה בישראל עומד על 41.8 מקרים לכל מיליון בני אדם — נמוך מרוב מדינות מערב אירופה וצפון אמריקה.

 

הדו"ח מסכם את נתוני ההידבקות בנגיף ה־HIV והתחלואה באיידס ב־35 השנים האחרונות, ולפיו בשנים 2016-1981 אובחנו בישראל 9,190 נשאי HIV וחולי איידס. 1,742 בני אדם מתו מהמחלה במהלך אותן שנים.

 

קבוצת הגיל העיקרית של הנשאות היא 32-25, ואחריה קבוצת הגיל של בני 44-35. מרבית הנשאים הם גברים. מהדו"ח עולה שקבוצת הנדבקים הגדולה ביותר בנגיף היא של גברים שמקיימים יחסים הומוסקסואליים.

 

מלבד הירידה בהידבקות, הדו"ח מציג ירידה גם בתמותה בשנים האחרונות — אם כי מתונה יותר.

 

"הנתונים מעידים על המשך מגמת הירידה במספר המאובחנים החדשים ב־HIV והחולים באיידס, זו שנה רביעית ברציפות", אמר ד"ר דניאל שם טוב, מנהל המחלקה לשחפת ולאיידס במשרד הבריאות. "עם זאת, אני קורא להשתמש בקונדום בכל יחסי מין מזדמנים".

 

מהוועד למלחמה באיידס נמסר: "אנו שמחים לראות שמגמת הירידה בהידבקות ב־HIV נמשכת ומצטערים שהיא אינה מקבילה לעלייה במספר הנבדקים ל־HIV. הפרפ (PrEP), טיפול המנע ל־HIV, הוביל לירידה ממשית במספר ההידבקויות בערים רבות כמו לונדון וסן־פרנסיסקו. אנו מאמינים שהנגשתו לציבור הרחב באמצעות הכנסתו לסל התרופות תוביל גם אצלנו לירידה גדולה עוד יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים