בית הקפה שלי
שאלנו שפים איפה הם אוהבים לשתות את הקפה שלהם, וקיבלנו המלצות על מקומות מיוחדים בכל רחבי הארץ - מאילת ועד רמת־הגולן
קפה עדיקה, רמת־הגולן
ארז רגב, שף מסעדת מושבוצ, רמות
"בית הקפה הזה, במרכז המבקרים של יקב אסף, הוא פנינה של אווירה נינוחה וכאילו נברא מתוך הקלישאה של אוכל פשוט אך ייחודי ומוקפד, עשוי באהבה ובנחת בידיה של עדי קדם. יש שם אנשים עם חיוך אמיתי בתוך חורשה ירוקה ושקטה. אני שותה אספרסו כפול ארוך ואוכל שם כמה מנות קלות עם גבינות ארומטיות וירקות טריים, בשרים או דגים כבושים וכמובן מאפים מצוינים".
• איפה: כביש 91, כקילומטר צפונה מצומת נשוט.
אלחנן תרבות לחם, קיבוץ משמרות
רועי לוי, שף רשת קפה לנדוור
"מאפיית שף וביסטרו לחם שיש בה שקט ופסטורליות ופשוט נעים לשבת בה. הלחמים הטריים נאפים במקום ויש להם מוצרים איכותיים. אני מעריך את החיבור שעשו בין עולמות הלחם למנות המוגשות במקום. אני הכי אוהב את מנת הרוטלו לחם - בצק פסטה מלא בתבשיל מנגולד, ג'יבנה וקרעים של לחם קלוי בחמאת מרווה".
• איפה: דרך משמרות, פרדס חנה כרכור.
קיוסקפה, חיפה
מיקי שמו, רשת קונדיטוריית שמו
"המקום הזה, במרכז זיו שבשכונת נווה שאנן, הוא מוסד ותיק ומוכר הפועל מ־1952. כחיפאי נחשפתי אליו מגיל צעיר ומאז אני נוהג להגיע לשם. מצד אחד קיוסק לכל דבר, בו ניתן להצטייד בקפה לדרך, כריכים, משקאות וחטיפים; ומצד שני — בית קפה מזמין עם עיצוב חמים, אווירה נעימה ומרפסת מקסימה עם עצי פרי. אני מגיע מדי בוקר, שותה קפה טוב במרפסת, ואוכל סנדוויץ' שקשוקה".
• איפה: שלום עליכם 3, חיפה.
loveit, תל־אביב
ברק אלופר, שף מסעדת בלנה, חולון
"מקום שבו חומרי הגלם איכותיים ואורגניים וכל המנות והמשקאות מיוצרים במקום. אני אוהב לאכול שם קרואסון שקדים ולשתות מיצים טבעיים בהגשה המיוחדת שלהם. יש אווירה נעימה וחמימות ביתית. אני חושב שהם מגישים את הקפה האיכותי והטוב ביותר בעיר. הקפה מיובא על ידי הבעלים, התערובות נקלות ונטחנות במקום. הפולים אורגניים".
• איפה: ברזילי 1, תל אביב.
גראונד קפה, קריית־אונו
מוטי טיטמן, שף מסעדת מלגו ומלבר בתל אביב
"אני מאוד מזדהה עם ההקפדה והערכים שנהוגים שם. יש אווירה נעימה ומזמינה, שירות איכותי ומוקפד ומקצועיות רבה. הקפה משובח. אני נוהג לאכול שם ארוחת בוקר, עם ביצת עין רכה עם פלפל שחור גרוס גס, סלט ירקות טרי, גבינת לבנה וסלט טונה. טריות חומרי הגלם מאוד מורגשת. אוכל פשוט ומדויק, בלי מניירות".
• איפה: שלמה המלך 6, קריית אונו.
דוד לאור, מבשרת־ציון
לירז שדה, שפית בראסרי עין כרם
"מכינים שם את כל המאפים והעוגות במקום, ואני במיוחד אוהבת את הקרואסון שקדים המדהים והקנלה. הילדה שלי מחכה למקרונים שלו כל שבוע, וזהו מקום מועדף אצלנו בבית. פשוט, טעים ונעים. כיף להיכנס למקום שבו מכירים אותך ויודעים איך אתה שותה את הקפה שלך".
• איפה: היצירה 12, אזור תעשייה מבשרת ציון.
קפה שוקולה, אילת
ולאד גוד, שף מסעדת כפות תמרים, אילות
"אני נהנה לשתות קפה בבית קפה קטן ובאווירה של פעם. העוגות של שנות ה־80 — סברינה, אקלר או מילפיי, לצד קרם בוואריה. הכל נאפה במקום. הקפה איכותי".
• איפה: גן בנימין 5, אילת.
משק עפאים, ירושלים
מוטי דוד, שף מסעדת אדום בירושלים
"המקום מעוצב כך שהוא לא סוגר עליך. הוא נמצא בבית הנסן, שהוא מבנה מהמם. חומרי הגלם טריים והמנות רעננות וחדשניות, המטבח פתוח ורואים את האהבה של הטבחים לפרודוקטים. אני מגיע לקפה בוקר ומאוד אוהב את הבורקאסון, לשתות אמריקנו ולפעמים גם לאכול את מנת הברד פודינג המעולה".
• איפה: גדליהו אלון 14, טלביה, ירושלים.
טוטו קפה, תל־אביב
אורי שפט, אופה ובעלים של רשת לחמים
"בבוקר אני שותה את הקפה שלי במאפייה, אבל אם אני יוצא מהאזור, אני מאוד אוהב לפקוד את בית הקפה של טוטו, הסמוך למסעדת טוטו, של השף ירון שלו. ישיבה כיפית בחוץ עם קפה מעולה וכריכים סופר מושקעים".
• איפה: ברקוביץ 4, תל אביב.
אגדת לחם, כפר הרא"ה
איתן מזרחי, שף מסעדת west side במלון רויאל ביץ׳ תל־אביב
"מקום עם אווירה כפרית ואיכות של מקצוענים. כולם מכירים את כולם. משפחת יעקבס מייצרת את הגבינות ובנות המשפחה את המאפים הנדירים והכל כך טעימים. אני אוהב במיוחד מאפה שמרים עם תרד וגבינות".
• איפה: הרב ישראלי 1, כפר הרא"ה.
קפה בגן, רמת־גן
ניר צוק, שף מסעדת מאפו בתל־אביב
"בלב גינה קסומה, בשדרות השושנים, בית קפה מקסים, פסטורלי עם עצים עתיקים. אווירה משפחתית, שכונתית, של פעם, כולם מכירים. חברה שגרה בשכונה הכירה לי את המקום המופלא הזה, אי של שקט רחוק מההמולה. אני אוהב לאכול שם את סנדוויץ' החביתה החלומי שלהם, לצד מיץ תפוזים סחוט טרי".
• איפה: המרגנית 10 רמת גן.
קפה פינגווין, נהריה
אידי ישראלוביץ, שף מסעדת אידי באשדוד
"זה המקום שבו העברתי חלק מהילדות שלי. נולדתי במושבה כנרת ועברנו לנהריה, שפינגווין הוא מסמליה הבולטים. אני שותה בוץ עם אחד סוכרזית. כשיש לי זמן אני מתענג על מרק הגולש. יש אווירה נעימה שיוצר השילוב הבין־דורי — מגיעים צעירים ומבוגרים".
• איפה: שדרות הגעתון 31 נהריה.
גן עדן, תל־אביב
שחף שבתאי, שף מסעדת ניטן תאי בתל־אביב
"סבא שלי נולד ברחוב דיזנגוף והיה לקוח קבוע של בית הקפה הזה. כשהייתי צעיר הייתי שותה שם קפה, ועד היום אני מגיע לשם בשביל הקפה ובשביל עוגות הגבינה והפרג הנוסטלגיות והטובות בתל־אביב".
• איפה: דיזנגוף 218 תל־אביב.
קפה רייצ'ל, אילת
רוברט ביטון, שף קייטרינג טעמים מקיבוץ אליפז
"המקום מעוצב בפריטי ריהוט שונים ולא סימטריים המשווים למקום מראה ביתי. בעלת המקום חביבה ולבבית, מעניקה יחס חם לכל אחד ואחת. האוכל טרי, טעים, מוגש בפשטות נעימה ומזכיר את העסקים השכונתיים של פעם".
• איפה: דרך יותם 2, אילת.
רביבה וסיליה, תל־אביב
חוסאם עבאס, שף מסעדות אל באבור ביקנעם ואום אל פאחם
"זה המקום שאני אוהב לערוך בו פגישות כשאני מגיע לתל־אביב. תמיד מסביר פנים, אוכל מצוין, לחם טרי וכמובן העוגות הנהדרות. והמיקום מאוד נוח, כי אני לא צריך להיכנס לתוך הפקקים של תל אביב".
• איפה: ניסים אלוני 10, תל אביב.
קפה קדוש, ירושלים
יניר גרין, שף מסעדות טייגר לילי בתל־אביב
"מקום מקסים עם אווירה המשלבת את העבר עם העדכניות של היום. אווירה אוניברסלית ומאידך שכונתית, שמאפשרת להרגיש בבית. הכל מוגש במינונים מדויקים. הקינוחים יוצאים מהכלל. בכל פעם שאני בירושלים אני נכנס. מקום של איכות וטעם ללא פשרות".
• איפה: שלומציון המלכה 6 ירושלים.
עץ התות, רחובות
משה בדישי, שף מסעדות מינה טומיי ברחבי הארץ
"בית הקפה ממוקם בתוך רחוב הרצל הסואן, ונעים לשבת בו. מי שמגיע לא מאמין שהוא במרכז העיר. אני גר ברחובות, ואין מישהו ברחובות שלא מכיר אותו. יש להם שקשוקה מעולה, והאווירה מפתיעה. עץ התות מכסה ונותן אווירה מיוחדת ונעימה".
• איפה: הרצל 194 רחובות.
ליזלוטה, תל־אביב
שניר אנג־סלע, שף מסעדת גוז' ודניאל בבני ציון
"ההגדרה של בית קפה שכונתי שכולם בו מכירים את כולם. שירות נעים ואווירה ביתית. הגעתי במקרה לפני כמה שנים ומאז אני מקפיד לחזור לשם. יש עוגת שמרים נפלאה שמכינה מאיה, הקונדיטורית והבעלים. מרגיש לי כאילו אני חלק מהמשפחה. זו חוויה שלמה".
• איפה: הרב ריינס 20 תל־אביב.
לחמק'ה בקריית־שמונה
מתן מרגלית, שף הגושרים מלון בטבע
"בית קפה צרפתי ובו קונדיטוריה ומאפייה, קטן ואינטימי, המייצר את הלחמים והמאפים במקום, כל הכריכים מלחמי המקום, ואפשר לשדך כריך ללחם שאוהבים. הכל מוקפד, חומרי הגלם איכותיים, לא מעגלים פינות ומשקיעים בכל ביצת עין. אני אוהב לאכול שם פרנץ' טוסט מבצק בריוש, לחם מטוגן עם ביצת עין, פסטרמה צרובה ופרמז'ן, ואת מאפי הבוקר, תענוגות אמיתיים".
• איפה: מתחם נופית חרמון, כביש 99, קריית־שמונה.
טורקיז, בית יצחק
וואפיק עיסאווי, שף מסעדת זויה בנתניה
"בית קפה פסטורלי מאוד, ותיק מאוד. אני זוכר אותו עוד כשהיה קטן ואינטימי. כיום הוא ממש חלק ממתחם שלם עם מסעדה וחנות עיצוב נחמדה. באחת הפעמים כשחזרתי הביתה, חתכתי דרך מושב בית יצחק, סיקרן אותי לעצור שם, והתאהבתי במקום. אני אוהב לאכול שם את הפסטה טריו קמפנלה".
• איפה: דרך חפר 19, בית יצחק.
קפה אנין, טבעון
יזהר סהר, שף מסעדת רוטנברג בגשר
"הבעלים, אורי, קולה בעצמו את הקפה והרמה מאוד גבוהה. יש ממש מעט דברים לאכול אבל כל מה שיש מעולה: באמצע השבוע קצת עוגיות ועוגות, וביום שישי סנדוויצ'ים מצוינים: לחם מצוין, אבוקדו ולימון כבוש. מקום קטן מאוד ואיכותי מאוד. אני תומך באנשים שיוצרים וחיים באופן מקומי".
• איפה: הגפן 2, קריית טבעון.
קפה מרסנד, תל־אביב
יובל חרותי, שף ראשי ברשתות סושיה ופרנג'ליקו
"אני אוהב לשבת במקומות אותנטיים. אני מכיר את המקום מימי ילדותי בתל־אביב. ישבתי שם עם סבי עליו השלום בגיל צעיר מאוד והמקום נצרב לי בתודעה. זה המקום היחידי שאני שותה בו קפה הפוך, כי תמיד אני שותה רק שחור. מדי פעם אני מגוון עם המאפים, כל פעם משהו אחר".
• איפה: פרישמן 18 תל־אביב.
גבריאלה ורות, פרדס חנה־כרכור
עמוס שיאון, שף מסעדת הלנה בקיסריה
"האווירה שכונתית ונעימה, יש מרפסת נעימה, מאחור גינת ירק מקסימה שאת התוצרים שלה משלבים בכריכים ובסלטים, וזה מורגש בכל מנה. הקפה מצוין, עם קרמה נהדרת למעלה בדיוק במינון הנכון וטעם דומיננטי. קשה למצוא קפה דומה בפרדס־חנה. אני גר ליד, ונוהג להתחיל שם את היום, ולשבת עם חברים ומשפחה לברייק במהלך היום".
• איפה: חרובים 10, פרדס חנה־כרכור
מילק בייקרי, יפו
אריק דרחני ומולי מגריסו, שפים של מסעדת אונזה, יפו
"המקום קרוב למסעדה שלנו והקפה בו מושלם. יש להם את כל סוגי הקפה, עם טעם חמצמץ קצת, כמו שאנחנו אוהבים. המקום מעוצב בסגנון אירופאי־ניו־יורקי, מה שמקרין על האווירה הנינוחה. אפשר לנשנש מגוון מאפים שיצאו הרגע מהתנור, בורקס טעים במיוחד, עוגות בחושות, קרואסונים צרפתיים קלאסיים ועוד המון עוגיות ודברי מתיקה".
• איפה: בית אשל 5, יפו.
קפה ג’וליה, אשדוד
דרור שושן, שף קבוצת מסעדות קמפאי, באר־שבע
"נמצא על הדרך שלי ביציאה מאשדוד. קטן ונעים, ואפשר מהטרסה להסניף קצת את הים. יש אווירה אשדודית טיפוסית, רגוע ונעים. המנה המועדפת עליי היא צינקובלה (פסטה) ארטישוק בשמן זית, גבינת עיזים ורוקט".
• איפה: הטיילת 5, אשדוד.
שרויטמן, תל־אביב
אמיר כלפון, שף יערות הכרמל
"את ערן שרויטמן אני מכיר שנים. במקום החדש שלו ניכרת מקצועיות ואיכות של חומרי הגלם. ארוחת בוקר הכוללת לחמים ופרעצלים תוצרת המקום, גבינות בוטיק מיוחדות, הרינג מעולה בשמנת חמוצה. הקפה מצוין, והתה מיוחד וארומטי. המקום משרה אווירה אירופאית, תחושה שאתה נמצא במקום נעים בפריז".
• איפה: נחלת יצחק 30, תל־אביב.
קפה רוטשילד, גבעתיים
ויקטור גלוגר, שף מסעדת קלואליס
"מקום שכונתי שבו יודעים לעשות את הקפה קורטדו שאני שותה. קצת מקום של פעם בגובה העיניים עם ארוחת בוקר טעימה. המנה המומלצת שלי היא פטריות שמפניון בציפוי פירורי לחם ממולאות בגבינת שמנת".
• איפה: רחוב עמישב 45, גבעתיים.
תל־אביבה, קריית־שמונה
אוהד איבגי, שף מלון פסטורל כפר בלום
"מקום שנפתח לפני כשנה בקריית שמונה, בה אני גר, עיר שאין בה הרבה בתי קפה. הוא נפתח על־ידי זוג צעיר צעיר ושאפתן מקרית שמונה שרצה להביא לגליל את הסטייל של תל־אביב. יש במסעדה אזורים ולכל אזור שם: שדרות רוטשילד, שדרות רוקח, יפו העתיקה, כיכר המדינה, נמל תל אביב וכו'. כל המנות עם שמות של רחובות ואתרים בתל־אביב: בוקר בשינקין, שקשוקה עג'מי, כריך קיבוץ גלויות, סלט ירוק בירקון וכו'".
• איפה: תל חי 120, קריית־שמונה.
רביבה וסיליה, רמת־השרון
שאול בן אדרת, שף מסעדות מיסטר אנד מיסיס לי, התרנגול הכחול וקימל בגלבוע
"שירות מוקפד, כיפי, הקפה משובח. מי שרוצה להתפנק במאפה או עוגה, יש דברים מעולים. ארוחות הבוקר נהדרות. קפה לדוגמה. אני נהנה במיוחד מהעוגות המפורסמות של המקום".
• איפה: המייסדים 1 רמת־השרון.
גן סיפור, ראשון־לציון
טל כהן, שף מסעדת סילו בחולון
"קפה שנמצא בגן ציבורי מהמם שבו מבנה טמפלרי יפה המיועד לשימור. שונה מבתי קפה אחרים גם בתפריט. אתה מרגיש בחו"ל. הכל ירוק, מזרקות מים, מאוד ידידותי לילדים. אנחנו נהנים כל פעם מחדש".
• איפה: לוין מיכאל וחנה, גן בעברית, ראשון־לציון.

