הכי בעולם
ספר השיאים של גינס מלווה אותנו כבר יותר משישה עשורים, אבל מצליח להפתיע בכל פעם מחדש • גם השנה אנשים קפצו מגבהים, ארנבים קלעו לסלים ועשרות זוגות תחתונים נלבשו בתוך דקה — הכל כדי לזכות בתהילת עולמים, או לפחות עד המהדורה הבאה • הצצה לכמה משיאי גינס לשנת 2018
שיאי גינס כבר הפכו מזמן לחלק בלתי נפרד מהחיים שלנו — ולמקבץ השיאים המוזרים ביותר שקיימים בעולם. ב־1955 פורסם הספר הראשון על ידי יצרן הבירה גינס, ששמע צמד ציידים מתווכחים מי הציפור המהירה ביותר, ומאז משמש כתיעוד ליכולות האנושיות הקיצוניות ביותר — וגם לתחרותיות בדרך לכיבוש השיא הנכסף.
במהדורה החדשה, ה־63 במספר, שיוצאת עכשיו בעברית, כונסו שוב מיטב השיאים — מוזרים לצד מרגשים, מפחידים לצד מצחיקים — ותמיד מצולמים היטב. הספר השנה מפנה את הזרקור אל עולם גיבורי־העל — מהגיבורים הבדיוניים שנלחמים בפשע ועד לגיבורים האמיתיים והאנושיים שעושים דברים מדהימים בשם שבירת שיאי העולם. בנוסף, המהדורה החדשה מציגה אלפי שיאים חדשים מעולם הטבע, המדע, המדיה החברתית, הטכנולוגיה, המוזיקה, הסרטים והספורט, לצד מחזיקי השיאים בקטגוריות הקלאסיות של ספר השיאים של גינס, כגון גוף האדם, דברים גדולים ואוספים. גם לישראל כמובן יש נציג — האיש המבוגר בעולם, ישראל קרישטל, שהלך לעולמו לפני ארבעה חודשים בגיל 114.
בין היתר תמצאו שם את הריס הכי ארוך השייך ליואו ג'יאנשיה מסין: 12.40 ס"מ. הריס ארוך ב־4.33 ס"מ מהשיא הקודם שנמצא על העפעף השמאלי העליון של ג'יליאן קרימיניסי מקנדה. גם מול גובהו של ארקטורוס — חתול הבית הגבוה ביותר — לא תישארו אדישים. 48.8 ס"מ, זהו גובהו. מדהים לציין כי לבעלים שלו, ויליאם ולורן פאוורס, יש חתול שובר שיאים נוסף: חתול הבית עם הזנב הכי ארוך: 44.6 ס"מ.
ומה לגבי שיאים לא טבעיים? חכו שתראו את שירת הסטיקר של ג'ון פישר. פישר האמריקאי יצר כדור ענק במשקל של 105.05 ק"ג. הכדור מורכב מקצת יותר מ־177 אלף סטיקרים ותוויות, והוא היה חלק מפרויקט לכבוד "יום הסטיקר הלאומי" הראשון שצוין בארה"ב. הכדור שכונה בשם "סול" הוכרז כמועמד רשמי לנשיאות ארה"ב ב־2016 תחת המוטו "לדבוק זה בזה".

