yed300250
הכי מטוקבקות
    רינה פושקרנה / סופגניית צ'יקן טיקה
    24 שעות • 10.12.2017
    ממציאים את הסופגניות מחדש
    פנינו לשפים מובילים וביקשנו מהם את הגרסה הכי משוגעת שלהם לסופגנייה. חיים כהן הכין סופגניית באן מאודה כדי לחסוך בקלוריות, שאול בן־אדרת תיקתק סופגניית פריקסה, רינה פושקרנה עטפה צ'יקן טיקה בבצק סופגנייה, וארז קומרובסקי הלך על סופגניית קובה
    שחף פרנקל | צילומים: טל שחר, יובל חן, אביהו שפירא

    רינה פושקרנה /// סופגניית צ'יקן טיקה

    "בילדותי בהודו, היינו מדליקים נרות ואוכלים דונלס, שזה המאכל הכי קרוב שהיה בזמנו לסופגניות. היום, כשאני בישראל, ההתרגשות מהחג מתחילה כשהמאפיות מתחילות למכור סופגניות והריח משתלט על כל הרחוב. בחג אנחנו מדליקים נרות ושרים, נכון שאני לא מכירה את המילים, כיוון שעליתי לארץ בגיל 23, אבל המצב רוח והאווירה מדהימים בעיני, והכי חשוב, אני כל כך אוהבת סופגניות שאני מסוגלת לאכול ארבע ברצף. בבית אני מכינה לכבוד החג גם לביבות עדשים של סבתא שלי ההודית".

    רינה פושקרנה
    רינה פושקרנה

     

    הסופגנייה שלי

    "הכנתי סופגניה הודית בשם צ'יקן טיקה, זה בעצם בצק סופגניה שממולא בחתיכות חזה עוף, תבלינים וסלסה מכל טוב. הישראלים אוהבים לקחת את הלחם ולטבול ברוטב, אז לקחתי את האהבה הזאת ופשוט החלפתי לה את סוג הבצק".

    חומרים להכנת כ־20 סופגניות:

     

    ליטר חלב חם (לפני רתיחה)

    700 גרם קמח רגיל

    50 גרם קמח תירס

    50 גרם שמן

    40 גרם שמרים

    מלח לפי הטעם

    סוכר לפי הטעם

    4 ביצים

     

    אופן ההכנה:

     

    1. יוצקים לקערה את השמן, החלב והשמרים ומערבבים היטב. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לתערובת לנוח מספר דקות.

    2. מוסיפים חצי מכמות הקמח הרגיל ומערבבים היטב, מוסיפים את החצי השני של הקמח הרגיל וקמח התירס ומערבבים שוב עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים.

    3. מוסיפים את הביצים, המלח והסוכר ומערבבים היטב.

    4. מניחים את העיסה לנוח כחצי שעה.

    5. יוצקים שמן למחבת רחב שוליים.

    6. כשהשמן חם יוצקים מהתערובת בעזרת מצקת ומטגנים עד להשחמה.

     

    צ'יקן טיקה למילוי: ניתן להתקין לפי כל מתכון שתבחרו, להכנת צ'יקן טיקה.

     

    רוטב מאסלה: אפשר לקנות מוכן או להתקין לבד.

     

    ההגשה: יוצקים חלק מהרוטב על העוף, מערבבים, ממלאים כל סופגנייה בתערובת. את יתרת הרוטב יוצקים על הסופגנייה הממולאה, מגישים חם.

     

    טיפ של שף:

    כדי ליצור סופגניות עגולות, מרדדים את הבצק, יוצרים את העיגולים בעזרת כוס שקצותיה רטובים ומקומחים. כך הבצק לא ידבק לשוליים

     

    שאול בן־אדרת /// סופגניית פריקסה

    "אין מישהו בארץ שלא אוהב את חנוכה, זה חג של אור שמאחד את כל המשפחה כשבחוץ קר וחשוך ומכניס אווירה טובה הביתה. לכל זה מצטרפות הסופגניות, שכולנו מדחיקים את כמות השומן שיש בהן מרוב שאי אפשר להפסיק לאכול אותן. אני אוהב לעבור ליד המאפיות השונות ולהריח את הריח של טיגון הסופניות, והכי חשוב — בחנוכה אין את הבאסה הקיימת בהרמת ארוחת חג גדולה וגרנדיוזית, זה קל, הולכים למאפייה הקרובה וקונים, וכל יום מתארחים להדלקת נרות אצל מישהו אחר מהחברים או מהמשפחה. אצלנו בבית מכינים גם סופגניות יווניות עם יוגורט, ממכר ממש".

    שאול בן-אדרת
    שאול בן-אדרת

     

    הסופגנייה שלי

    "הרבה לא יודעים את זה, אבל סנדוויץ' טוניסאי אמור להיות מוגש מלכתחילה בסופגנייה ולא בחצי בגט כמו שמוכרים לנו ברוב המקומות בארץ. צריך לא להתעצל, לוותר על הבגט ולהשקיע בהכנת הסופגנייה, זה משדרג את המנה פלאים".

    סופגניית פריקסה
    סופגניית פריקסה

     

    החומרים להכנת 12 סופגניות:

     

    500 גרם קמח

    1 כף גדושה שמרים יבשים

    1/2 כפית מלח

    1 כפית סוכר

    1 כוס מים

    4 כפות שמן

     

    אופן ההכנה:

     

    1. לערבב את כל חומרי הבלילה עד שהבצק רך ואחיד, לתת לו לתפוח כחצי שעה.

    2. לכדרר כדורים בגודל אגרוף ולהשהות לתפיחה נוספת של עוד חצי שעה.

    3. לטגן בשמן עמוק בטמפרטורה בינונית עד שהבצק הופך לזהוב ובשל מבפנים.

     

    תוספות לסופגניות:

     

    קוביות תפוח אדמה מבושל

    ביצה קשה

    טונה

    לימון כבוש

    צ'ירשי - סלט דלעת חריף

    פלפל חריף

    צלפים

    טבעות בצל / בצל ירוק

    זיתים

    פלפל צ'ומה

    סלט ירקות

     

    ההכנה:

     

    למלא את הסופגניה כשהיא חמה ופריכה ולטרוף.

    בתיאבון

     

    טיפ של שף:

    אם כבר הכנת את הבצק, תנצל את זה. תעשה חצי כפריקסה וחלק כסופגנייה מתוקה עם אבקת סוכר או קינמון. עבודה אחת ושתי מנות לשולחן. שווה, לא?

     

    ארז קומרובסקי /// סופגניות קובה

    "אני אוהב את חנוכה בגלל הנרות שמדליקים מדי ערב ובעיקר בגלל הסופגניות. אוכל מטוגן זה האוכל האהוב עלי, אבל צריך גם לדעת באיזה שמן לטגן, זה קריטי לבריאות ולטעם. אני לא חסיד של הסופגניות המצועצעות שמתחפשות לעוגות קרם, זה חוטא לאמת בעיני. אני מעדיף את הסופגנייה הפשוטה, זה סוג של זכרון ילדות שאני מעדיף לשמר. גם בלביבות יש טעם שמחזיר אותי לילדות, לאלה עם היוגורט שאמא הייתה מכינה בכל שנה. היום אני מכין גם לביבות טלה וארטישוק ירושלמי, ולביבות מנגולד. אני מת עליהן".

    ארז קומרובסקי
    ארז קומרובסקי

     

    הסופגנייה שלי 

    "בחרתי לעשות סופגניית קובה שמחברת קמח, תפוח אדמה ובשר טלה, שלושת המרכיבים שאני הכי אוהב בעולם והתוצאה היא משהו פשוט, צנוע והכי טעים בעולם, כזה שאתה רוצה לאכול עשר יחידות ממנו".

     

    סופגניות קובה
    סופגניות קובה

     

    החומרים להכנת 20 סופגניות:

     

    לבצק:

     

    1/2 ק"ג קמח לחם של סוגת

    200 גרם תפוח אדמה אפוי בתנור מעוך כמו לניוקי

    20 גרם שמרים טריים או 1/2 כף שמרים יבשים

    275 גרם מים

    2 חלמונים

    15 גרם מלח (3/4 כף)

    קורט מוסקט

    מעט הל כתוש (3 תרמילים)

    1/2 כף פלפל שחור כתוש

     

    למילוי:

     

    450 גרם בשר ירך טלה טחון

    2 בצלים בינוניים גדולים קצוצים דק

    פלפל שחור לפי טעם

    מלח ים לפי טעם

    קורט קינמון

     

    הכנה:

     

    1. ללוש את כל חומרי הבצק חוץ מהמלח עד לקבלת בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. מתפיחים כשעה־שעה וחצי ומחלקים ל־20 כדורים.

    2. מטגנים את בשר הטלה במעט שמן זית עד שמשנה צבעו.

    3. מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שמזהיבים.

    4. מערבבים את הטלה עם הבצל המוזהב ועם תבלינים. מניחים להתקרר.

    5. מועכים כל כדור בצק לדיסקט שטוח בעזרת כף היד וממלאים בכף גדושה מהמילוי בדיוק כמו שעושים לקובה.

    6. סוגרים היטב וחותכים את עודף הבצק שנשאר במקום הסגירה.

    7. מתפיחים עוד כחצי שעה, מטגנים בשמן תירס לא חם מדי (170 מעלות) עד שהסופגניות טלה מוזהבות היטב. מגישים עם מעט טחינה עם לימון, מים ומעט מלח וזוללים.

     

    טיפ של שף:

    כל הסיפור הוא עשר דקות עבודה, שעתיים כולל ההטפחות והסופגניות מוכנות. אני קורא למנה הזאת: השילוב הקדוש

     

    חיים כהן /// סופגניית באן

    "איך אפשר לא לאהוב את החג הזה, סופגניות הן כל כך טעימות והדלקת הנרות רק מוסיפה לאווירת החג. אצלנו בבית מדליקים כמה חנוכיות בכל ערב, מהסיבה שכל ילד מכין חנוכיה בעבודת יד ואי אפשר להעליב ולבחור רק אחת.

    אני מקציב לעצמי סופגניה או שתיים לכל החג, כדי לא להשמין מדי, ולכן גם בחרתי לשתף במתכון שמוריד את רמת השמן בסופגניה. אבל אם להגיד אמת, אני לגמרי מעדיף את הקלאסיות, המטוגנות עם הריבה".

    חיים כהן וסופגניית הבאן
    חיים כהן וסופגניית הבאן

     

    הסופגנייה שלי

    "לא רציתי ללכת על גרסת המלוח, כי אני מאמין שהסופגניה טובה כמו שהיא, עם הריבה והסוכר. אז אצלי השינוי הוא בבצק, בחרתי לאדות בצק של חלה והתוצאה היא באן, וזה יצא טעים ובטוח מדבר לאוכלוסיה גדולה שמנסה לשמור על המשקל למרות החגים. ולמרות כל מגבלות הקלוריות, אם תצמידו אותי לקיר אני אגיד בפה מלא שאת הסופגניות שלי אני תמיד מעדיף מטוגנות".

     

    החומרים להכנת כ־ 20 סופגניות באן:

     

    500 גרם קמח לאפיית עוגות

    חצי כפית אבקת אפייה

    חצי כפית אבקת סודה לשתייה

    חצי כוס סוכר

    חצי כוס חלב

    חצי כוס מים ועוד שתי כפיות

    קמצוץ מלח

    אבקת סוכר

    ריבת תות איכותית

    ההכנה:

     

    1. מעבירים את כל החומרים למיקסר עם וו לישה ולשים כעשר דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק.

    2. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ־ 40 דקות.

    3. מוציאים מהקערה למשטח עבודה, לוחצים בעדינות להוצאת האוויר.

    4. יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג, מניחים על משטח, מכסים במגבת לחה ומתפיחים להכפלת הנפח.

    5. מרתיחים מים בסיר כפול (באן מארי) או בסיר של קוסקוס.

    6. מניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה ומאדים בסיר עם מכסה סגור למשך עשר דקות.

    7. מוציאים מהאידוי, ממתינים כשלוש דקות לצינון.

    8. כשמצטנן, מזליפים פנימה ריבה בעזרת שקית זילוף וצנתר מפזרים מעל אבקת סוכר

    זוללים

     

    טיפ של שף:

    בצק זה משהו שמפחיד אנשים, אבל לגמרי אפשר להכין את זה בבית אם רק משחררים את הפחד מהבצק והשמרים

     


    פרסום ראשון: 10.12.17 , 21:25
    yed660100