yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים מודרנים  • 10.12.2017
    מלך האגוזים
    הכירו את שמן אגוז הקוקוי שמגיע מהאוקיינוס השקט ושימש את בני האיים לעיסוי, להזנת העור ולטיפוח השיער. איך כדאי להשתמש בו ומה הנסיכה מואנה חושבת עליו?
    שירי גלס

    "השימוש ההיסטורי הראשון במיצוי שמן הקוקוי מיוחס לתרבות הפולונזית העתיקה שבה המרפאים המקומיים המכונים 'קהונה' (Kahuna) השתמשו בשמן אגוז הקוקוי לעיסוי הגוף בשיטת טיפול ששמה 'לומי לומי' (lomi lomi) שפירושה בעברית 'לשפשף לשפשף'", מסבירה חני אטיאס - המדריכה הראשית במותג ORLY. אגוזי הקוקוי היו בשימוש מנהיגי השבטים באזור שבו צמחה האגדה על הנסיכה מואנה. "הצ'יפים הכינו מהאגוזים תכשיטים שאותם ענדו, וגם צרכו אבקות שנטחנו מהם" מוסיפה אטיאס. לדבריה, כשהגיעו הקולוניאליסטים הבריטים ופגשו בילידים באיים הם התפעלו מכך שלמרות עבודת הכפיים הקשה והשהייה המרובה בשמש עורן נותר צח,  מתוח, בוהק ונטול סדקים ויובש. אנשי המערב הבינו כי הילידים משתמשים בשמן כדי להגן על עורם ושערם מנזקי האקלים.

     

    כשהגיעה בשורת הקוקוי לאירופה, יצרניות קוסמטיקה צרפתיות החלו להשתמש במיצוי השמן. בשנים האחרונות סגולותיו הקוסמטיות נפוצו בעולם כולו והוא הפך לשם לוהט בתעשיית הטיפוח. "בשמן הקוקוי כמות גדולה במיוחד של חומצה לינואלית ואלפא לינואלית - זוהי חומצת שומן בלתי רווייה החיונית לנו לתהליכים רבים בגוף, והיא אינה מיוצרת באופן טבעי", מסבירה להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור. "מחסור בחומצה הלינואלית יגרום לשיער יבש ונשירת שיער, עיכוב בריפוי פצעים ועוד". יתרונו של שמן הקוקוי הוא היותו שמן החודר בקלות לעור ולכן מצד אחד נותן לעור את הלחות וההגנה הדרושות לו ומצד שני אינו מותיר את העור שמן ועם הרגשה כבדה ומעיקה.

     

    "למרות שרק בשנת 1959 הוכרז עץ הקוקוי כעץ הלאומי של הוואי, כבר במאה ה־19 הבינו באירופה כי השמן נהדר גם לשיער" קובעת חווי פילוסוף, ביולוגית ומנהלת ההדרכה במותג הצרפתי "פיטו פריז". "השמן מעניק לשיער ברק, לחות וגמישות ללא תחושת שמנוניות. השמן מכיל פרוטאין משי וחומצות אומגה המסייעות לשיקום נזקי צביעה ויובש ומניעת נזקי קרינה וסביבה. כמו כן ביכולתו של שמן הקוקוי להגן על גוון הצבע מפני דהייה, לקצר את זמן הייבוש ולשמור על בריאות השיער בזמן שימוש במכשירים חשמליים לוהטים", היא מוסיפה.

     

    השמן מכיל ויטמינים רבים כמו ויטמין A ,C, E, שמגנים על העור מנזקי הרדיקלים החופשיים. "הרדיקלים החופשיים הופכים את הממברנה לנוקשה, שבירה ו'דולפת' או במילים אחרות - ללא תפקודית. בהיבט הזה לשמן המופק ממיצוי עץ הקוקוי חשיבות רבה, וזאת בעיקר משום שאגוז זה נחשב לאחד מהמקורות החשובים ביותר בטבע לחומצות שומניות בלתי רוויות הדרושות כאמור לעור ולתא" , מציינת מרינה רוזנפלד - המדריכה הראשית במותג מוגדור.

     

    104 שקל, OPI
    104 שקל, OPI

     

     

     

     

     

    מוגדור, 57 שקל
    מוגדור, 57 שקל

     

     

     

     

    פיטו פריז, 170 שקל
    פיטו פריז, 170 שקל

     

    89 שקל, ORLY
    89 שקל, ORLY

     

    ללין, 120 שקל
    ללין, 120 שקל

     

    למה משמש השמן?

     

    השמן מצוין לעיסוי שכן הוא מזין את העור והספיגה המהירה שלו הופכת את העור לרך וגמיש ללא תחושת שמנוניות. הוא מומלץ לשיקום השיער ולטיפול בקמטוטים. "השמן מרכך ומשפר את מראה הקמטים - בעיקר באזורים עדינים כמו העור סביב העיניים. מי שסובל ממחלות עור כגון פסוריאזיס אקזמה, או מכוויות יכול להשתמש בשמן והוא עשוי לעזור גם בכאבי שרירים - כאשר הוא מתפקד כשמן לעיסויים", מציינת אקרמן. *

     

    g@yediot.co.il־shiri

     

     


    פרסום ראשון: 10.12.17 , 20:50
    yed660100