yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: צביקה טישלר
    זמנים מודרנים  • 10.12.2017
    עוגת גזר
    רוני ונציה | צילום: צביקה טישלר

    עוגה ביתית מעולה ויפה עשויה עם שמן ואגוזים בניחוח קל של קינמון עם מרקם מצוין רך ולא דחוס. בתוספת ציפוי של קרם גבינת שמנת חמצמצה וגם בלי ציפוי היא תהפוך למתכון קבוע ואהוב מאוד בביתכם.

     

    מה צריך (10־8 מנות):

     

    • 4 ביצים

     

    • 135 גרם (2/3 כוס) סוכר

     

    • 300 מ"ל (1 ו־1/4 כוסות) שמן

     

    • 300 גרם (2 כוסות) קמח

     

    • 2 כפיות קינמון

     

    • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

     

    • 1/3 כפית מלח

     

    • 250 גרם גזר (כ־4 גזרים בינוניים) מגורר גס

     

    • 125 גרם (1 ו־1/4 כוסות) אגוזי מלך קצוצים גס

     

    לציפוי:

     

    • 100 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר

     

    • 200 גרם גבינת שמנת (רצוי "פילדלפיה") 30% שומן בטמפרטורת חדר קרירה (כשעה מחוץ למקרר)

     

    • 100 גרם חמאה רכה, גמישה, ששומרת על צורתה

     

    הכלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה

     

    כך עושים:

     

    1. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

     

    2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במקצף ובמהירות בינונית־גבוהה כ־7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. במהירות בינונית יוצקים את השמן לאט ובהדרגה ומקציפים עוד כמה דקות.

     

    3. מנפים את הקמח, הקינמון, אבקת הסודה והמלח לקערה בינונית. מקפלים את הגזר לתוך תערובת הביצים, לאחר מכן את תערובת הקמח ולבסוף את האגוזים.

     

    4. מעבירים לתבנית ואופים כ־45 דקות או עד שהעוגה משחימה מעט וסכין המוחדרת במרכז יוצאת נקייה. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

     

    5. הציפוי: מנפים את אבקת הסוכר לתוך קערה גדולה, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים פנימה את הגבינה והחמאה. במיקסר ידני (או במרית) ובמהירות נמוכה "אוספים" את אבקת הסוכר לתוך הגבינה והחמאה תוך הקצפה עד לקבלת תערובת חלקה, קלילה ואוורירית (חשוב להפסיק מיד כשמתקבל המרקם הרצוי מפני שהקצפת יתר גורמת להתפרקות).

     

    כשהעוגה קרה מורחים את הקרם מעל ומסביב לדפנות ומעצבים סלסולים במרית מתכת ארוכה לקישוט.

     

     

    ronnievenezia@hotmail.com

     

     


    פרסום ראשון: 10.12.17 , 20:56
    yed660100