yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: מאיה מרום
    זמנים מודרנים  • 10.12.2017
    לכבוד החנוכה
    והפעם: בלי לפחד משמן, בלי לפחד מפחמימות, ובלי לפחד מלביבות בצבעים פסיכדליים! כי חנוכה היום, מה נעים וטוב
    מאיה מרום

    לביבות פלפל אדום

     

    קוצצים כוס אחת גדושה של עגבניות שרי קטנות לחתיכות קטנות. קוצצים גם 2 פלפלים אדומים גדולים לקוביות קטנות (אפשר את שניהם בפוד פרוססור, רק זהירות לא לקצוץ למחית). מגררים תפוח אדמה גדול (אין צורך לקלף) בפומפייה גסה ומערבבים את הכל בקערה גדולה יחד עם ביצה אחת ו־4־2 כפות קמח (כמה שהבלילה "לוקחת" עד שהיא נהיית מספיק יציבה לליבוב לביבות). משטחים תלוליות במחבת עם 1 ס"מ שמן לטיגון ומטגנים למשך דקה וחצי בכל צד.

     

    לביבות פלפל אדום

     

    קוצצים כוס אחת גדושה של עגבניות שרי קטנות לחתיכות קטנות. קוצצים גם 2 פלפלים אדומים גדולים לקוביות קטנות (אפשר את שניהם בפוד פרוססור, רק זהירות לא לקצוץ למחית). מגררים תפוח אדמה גדול (אין צורך לקלף) בפומפייה גסה ומערבבים את הכל בקערה גדולה יחד עם ביצה אחת ו־4־2 כפות קמח (כמה שהבלילה "לוקחת" עד שהיא נהיית מספיק יציבה לליבוב לביבות). משטחים תלוליות במחבת עם 1 ס"מ שמן לטיגון ומטגנים למשך דקה וחצי בכל צד.

     

    לביבות ברוקולי גבינתיות

     

    חותכים 2 ראשי ברוקולי בינוניים לפרחים קטנים. לא זורקים את הגבעולים! פורסים 2/3 העליונים שלהם לפרוסות דקות (ה־1/3 התחתון עצי מדי - אותו כן זורקים). מבשלים את הגבעולים הפרוסים בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים למשך 3 דקות, ומוסיפים את הפרחים לבישול של 2 דקות נוספות. מסננים את הכל (אפשר לשמור את המים הירקרקים למרק או לבשל בהם אורז!). מועכים את הכל למחית גסה ומצננים קלות. מוסיפים 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק, 2 כפות עירית קצוצה (אפשר כל עשב תיבול אחר), 1/3 כוס פרמזן מגוררת דק (אפשר כל גבינה קשה אחרת שאוהבים, ואפשר להחליף ב־2 כפות שמרי בירה, מעין תבלין גבינתי צמחוני שמשיגים בחנויות טבע), ביצה אחת, ו־1/2 כוס פירורי לחם. מערבבים ליצירת עיסה יציבה (אם צריך, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם). משטחים תלוליות במחבת עם 1 ס"מ שמן לטיגון ומטגנים למשך דקה וחצי בכל צד.

     

    לביבות כרובית

     

    חותכים כרובית קטנה לחתיכות קטנות ונפרדים מהגבעולים העבים וnהעלים. מבשלים כמו פסטה בסיר גדול של מים רותחים ומומלחים למשך כרבע שעה, או עד שפרחי הכרובית רכים מאוד. מסננים היטב ומחזירים לסיר על אש גבוהה לבישול נוסף "על יבש" למשך 2 דקות נוספות, כדי לאדות כמה שיותר נוזלים מהכרובית. מעבירים לקערה ומועכים במזלג. מוסיפים ביצה אחת ו־2/3 כוס פירורי לחם. מערבבים ליצירת עיסה יציבה (אם צריך, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם). משטחים תלוליות במחבת עם 1 ס"מ שמן לטיגון ומטגנים למשך דקה וחצי בכל צד.

     

     

    לביבות בטטה

     

    קולפים ומגררים גס 2 בטטות בינוניות (בינינו? זה עובד וטעים גם בלי לקלף). מוסיפים 2 ביצים ו־2/3 כוס פירורי לחם. מערבבים ליצירת עיסה יציבה (אם צריך, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם). משטחים תלוליות במחבת עם 1 ס"מ שמן לטיגון ומטגנים למשך דקה וחצי בכל צד.

     

    לביבות סלק וגזר

     

    קולפים ומגררים גס 2 סלקים טריים בינוניים ו־3 גזרים גדולים (את הגזר לא חובה לקלף. את הסלק כן). מוסיפים 2 ביצים, 1/2 כפית כוסברה טחונה (אפשר כל תבלין שאוהבים) ו־2/3 כוס פירורי לחם. מערבבים ליצירת עיסה יציבה (אם צריך, אפשר להוסיף עוד פירורי לחם). משטחים תלוליות במחבת עם 1 ס"מ שמן לטיגון ומטגנים למשך דקה וחצי בכל צד.

     

    אפשר גם לאפות

    מורחים שכבה דקה של שמן על נייר אפייה ומניחים עיגולים שטוחים של עיסה. אופים ב־ 200 מעלות למשך רבע שעה, הופכים ואופים עד להשחמה בצד השני.

     

    אפשר גם ללא גלוטן

    מחליפים את פירורי הלחם בכמות שווה של שקדים טחונים וכפית או שתיים (בהתאם לדביקות הבלילה) של קורנפלור או קמח תפוחי אדמה.

     

    אפשר גם להכין מראש

    אם רוצים לטגן טרי בסמוך להגשה אפשר ליצור לביבות ולסדר על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות ולשמור במקרר ללא כיסוי עד ארבע שעות לפני הטיגון. הן ייצאו אפילו יותר קריספיות ככה כי ייווצר מעין קרום יבש שמיטגן יותר טוב.

     

    אפשר גם להוסיף

    בצל מגורר גס בפומפייה, שום כתוש, קוביות פטה, תירס מקופסה (אל תעשו פרצוף, תודו שזה טעים!).

     


    פרסום ראשון: 10.12.17 , 20:56
    yed660100