yed300250
הכי מטוקבקות
    "תושבי הוואדי בעד חיים משותפים". מימין לשמאל: כאמל אגברייה, ד"ר עפו אגברייה, גיל נחושתן ועבדייה עבד אל־לטיף | צילום: אלעד גרשגורן
    חדשות • 11.12.2017
    יאללה סולחה
    24 שעות אחרי שניצל מניסיון לינץ' כשהגיע לתעד את המהומות, נפגש צלם "ידיעות אחרונות" גיל נחושתן עם נציגי הכפרים בוואדי ערה • "יכולתם לעצור את המהומה תוך כמה דקות", אמר להם • והם השיבו: "זה היה רק קומץ"
    ישראל מושקוביץ

    גיל נחושתן, צלם "ידיעות אחרונות", הגיע טעון למפגש עם אנשי ציבור מהכפרים הסמוכים לוואדי ערה. נחושתן, שכמעט עבר לינץ' בהפגנות האלימות בשבת האחרונה והיה נסער עדיין מהאירוע המצמרר, פתח את השיחה בכעס: "יכולתם לסייע ולעצור את המהומה תוך כמה דקות".

     

    צילום: אלעד גרשגורן

    צילום: אלעד גרשגורן

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    בעת שהגיע נחושתן לסקר את ההפגנה בערב שבת, תקפו אותו עשרות רעולי פנים והסבו לאופנוע שלו נזק רב. "במהלך כל שנות עבודתי כצלם נקלעתי לאינספור הפגנות אבל אף אחת מהן לא הכינה אותי למה שהתרחש בשבת בלב מדינת ישראל", כתב לאחר האירוע.

     

     

    בין היושבים במפגש אתמול, שמטרתו הייתה לפייס בין הצדדים, הגיעו ארבע דמויות מפתח בעלות השפעה מהעיר אום אל־פחם: פייסל מחאג'נה, אח של מ"מ ראש העיר ופעיל ציבור מוכר, כאמל אגברייה, לשעבר מנהל קופת חולים הכללית באום אל־פחם, ד"ר עפו אגברייה, לשעבר ח"כ מטעם חד"ש והיום רופא כירורג, ועבדייה עבד אל־לטיף, מבעלי הקניון הוותיק בעיר ובעל רשת לחנויות רהיטים.

     

    הארבעה הקשיבו לדבריו של הצלם והאזינו בדריכות לתיאוריו ולחוויה הקשה שעבר. "חשוב לנו להעביר מסר שתושבי הוואדי בעד חיים משותפים. לכן אירגנתי ליום שלישי הפגנה שקטה עם הדלקת לפידים בכניסה לעיר", אמר מחאג'נה."האוכלוסייה הערבית שומרת חוק", קבע בפסקנות ד"ר אגברייה והוסיף: "כשיש הפגנות בעמונה או ברחוב החרדי ההתייחסות היא אחרת. עלינו הממשלה מסתכלת בצורה עוינת למרות שמדובר בקומץ. אסור להכתים את כולנו בגלל כמה עשרות צעירים".

     

    האופנוע ההרוס של צלם "ידיעות אחרונות" בלב ההתפרעויות | צילום: גיל נחושתן
    האופנוע ההרוס של צלם "ידיעות אחרונות" בלב ההתפרעויות | צילום: גיל נחושתן

     

    עבד אל־לטיף סיפר כי בעת האירוע היה עסוק בעבודה ולכן לא שמע על המתרחש: "מה שקרה לגיל זוהי סיטואציה לא נעימה, ואנו מוקיעים ומגנים את זה". ואילו ד"ר אגברייה הגיב וטען כי התקשורת חיונית כדי לשמור על הדמוקרטיה ולכן חשוב שהיא תמשיך לפעול באזור.

     

    הם סיכמו את המפגש בהוקעה של מעשי האלימות אך לא הביעו התנצלות על המקרה וחזרו שוב ושוב על זעמם כלפי הצהרת טראמפ וקריאות החרם של שר הביטחון אביגדור ליברמן. "אני מצפה ממנהיגי הציבור הערבי להגיע לפורעים ולדאוג שייענשו", אמר נחושתן בתום המפגש. "זה מבחינתי הגינוי האמיתי. אני ביחסים טובים עם המגזר זה שנים ומקווה שזו הפעם האחרונה שאיש תקשורת נופל קורבן לאלימות כזו. אני מצפה שהמפגש יתרום להבנה הדדית ולמניעת אלימות בעתיד".

     

    yed660100