yed300250
הכי מטוקבקות
    צביקה טישלר
    חדשות • 12.12.2017
    יום־יום חג
    לכבוד מה? לכבוד החנוכה! עם ישראל ידליק היום נר ראשון של חנוכה ויפתח בחגיגה של סופגניות וסביבונים. למטיילים מצפה מזג אוויר נעים, הילדים מצפים לחופשה, ולשומרי הדיאטה מצפה מאבק קשה בלביבות החמות והמתוקות
    כתבי ידיעות אחרונות

    אפויות

     

    מצרכים

    500 גרם קמח כוסמין או רגיל

    240 מ"ל חלב דל שומן פושר

    ביצה אחת גדולה

    50 גרם סוכר

    10 גרם שמרים

    2 כפיות תמצית וניל

    רבע כפית מלח

    85 גרם שמן

     

    אופן ההכנה 

    מחממים את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות.

    מערבבים את הביצה, החלב, שמרים, סוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח ולשים עד אחידות בבצק. מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד 10 דקות. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים כשעה.

    שמים את הבצק על משטח מקומח מעט, יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית אפייה.

    אופים בתנור בטמפרטורה של 175 מעלות במשך 12 דקות ולאחר מכן מצננים.

     

    ביתיות

    מתכון: מאיה מרום

     

    מצרכים

    3.5 כוסות קמח

    1 כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרים טריים

    שליש כוס סוכר

    2 ביצים

    50 גרם חמאה רכה

    3/4 כוס חלב

    1 כפית תמצית וניל

    לטיגון: שמן צמחי

    למילוי: כ-3/4 כוס ריבה

     

    אופן ההכנה

    מערבבים את כל חומרי הבצק עד לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    יוצרים מן הבצק כדורים בקוטר של כ־5 ס"מ.

    מניחים על משטח משומן ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שנית עד שהסופגניות תופחות פי 1.5 מגודלן (לא חובה).

    מחממים שמן בסיר למשך 2־3 דקות על אש בינונית.

    מטגנים 2־3 סופגניות בכל נגלה, למשך כ־40 עד 60 שניות מכל צד. ממלאים ריבה עם שקית זילוף.

     

    ללא גלוטן

    מתכון: ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירותי בריאות כללית

     

    3/4 כוס קמח ללא גלוטן

    3/4 כוס חלב

    5 חלבונים

    כפית לימון מגוררת דק

    1/3 כוס שמן קנולה

    כף שקדים טחונים

    1/4 כוס יין אדם מתוק

    8 שקיות אבקת ממתיק מלאכותי

    1 שקית אבקת אפיה

    1 שקית סוכר וניל

    קורט מלח

    3 כוסות שמן לטיגון

     

    מערבבים היטב את כל החומרים לבלילה חלקה.

    מביאים את השמן לרתיחה.

    מכניסים בעזרת כף גדולה את הבצק לשמן הרותח ונותנים לסופגניות להזהיב.

    מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג.

    ממלאים בריבה.

     

    צילום: חיים הורנשטיין
    צילום: חיים הורנשטיין

     

    קיבוץ חצרים

    ילדי קיבוץ חצרים שבנגב הקדימו וחגגו אתמול את חג החנוכה. בתמונה: אבא אמנון ובנו עידו מדליקים חנוכייה ראשונה וכבר מדלגים לנר שמיני בגן כלנית בקיבוץ.

     

    צילום: אביהו שפירא
    צילום: אביהו שפירא

     

    מגדל־העמק

    ישראל מושקוביץ

     

    ילדי גן יערה במגדל־העמק השלימו אתמול את ההכנות האחרונות לקראת החנוכה. בני השלוש והארבע טעמו סופגניות ראשונות, בדקו את הסביבונים והתקשטו בקישוטי החג. הסיכום: טעים.

     

    צילום: אבי רוקח
    צילום: אבי רוקח

     

    ניר־השלושה

    מתן צורי

     

    אחרי המתיחות סביב גילוי מנהרת החמאס, במועצה האזורית אשכול שבעוטף עזה חוזרים לשגרה. בקיבוץ ניר־השלושה, שם עסוקים בימים אלה בקליטת משפחות חדשות, התאספו אתמול הילדים והדליקו נר ראשון שהאיר את בית הילדים בשמחה ובאופטימיות. וכמובן גם על סופגניות וסביבונים הם לא ויתרו.

     

    צילום: אלעד גרשגורן
    צילום: אלעד גרשגורן

     

    חיפה

    ליאור אל־חי

     

    ילדי גן הטרום־חובה "עפרוני" בחיפה מתכוננים בהתרגשות רבה לחנוכה. "לקראת החג ילדי הגנים נערכים בכל הקשור למסורת החג, החל מסיפור המכבים, דרך יצירות אמנות וכלה בפעילויות חווייתיות כגון ליבוב לביבות, הכנת סופגניות והכנת חנוכייה אישית לכל ילד", סיפרה אוה לוי, מנהלת מחלקת גני הילדים בעיריית חיפה.

     

     


    פרסום ראשון: 12.12.17 , 00:17
    yed660100