yed300250
הכי מטוקבקות
    ממון • 12.12.2017
    המחשבים החדשים עם מעבדי הסמארטפון
    מהפך? המחשבים החדשים עם מעבדי הסמארטפון יביאו למחשב את כל הטוב מעולם הסלולר, אבל הרבה שאלות נשארות עדיין פתוחות
    גיא לוי

    למה רק בסמארטפון? למה אי אפשר להתעורר משנת לילה ולהושיט את היד אל מחשב נייד דקיק וקליל על השידה, שיידלק בתוך שנייה־שתיים, ושבו - בדיוק כמו בטלפון - תוכלו להתעדכן בהודעות המייל, הפייסבוק והווטסאפ שהגיעו במהלך הלילה. רק מול מסך גדול.

     

    לפני כמעט שבועיים - בצוותא עם חברת מיקרוסופט ויצרניות כמו אסוס, HP ולנובו - השיקה יצרנית השבבים הגדולה "קוואלקום" גרסה חדשה למעבד סנאפדרגון 835 שלה, המיועד למחשבים ניידים. אם המהלך יצליח, מדובר במהפיכה. המעבד הזה נועד במקורו לעולם הסלולרי והוא מריץ את הסמארטפונים החזקים בשוק, כמו הגלקסי S8 והנוט 8 של סמסונג, ה־V30 של LG, צמד מכשירי הפיקסל של גוגל, ועוד.

     

     

    הסבתו למחשבים ניידים דרשה עבודה מאומצת, אבל התמורה משתלמת: המחשבים המבוססים עליו אמורים לקבל חלק מהתכונות המייחדות כיום את הסמארטפונים. למשל: חיבור תמידי, קבוע, לרשת (Always Connected), הפעלה מיידית, וגם זמן סוללה ארוך, הרצה רציפה של 20 שעות וידיאו באיכות FHD, ולמעלה מ־700 שעות של מצב "סטנד ביי". לפי חברת HP, מדובר בזמן ההמתנה הארוך ביותר המוכר כיום בתעשייה.

     

    האסטרטגיה, המאיימת על ענקית המעבדים אינטל שנהנתה שנים ארוכות משליטה כמעט בלעדית בשוק המחשבים, ברורה: לטשטש ככל האפשר את הגבולות בין המחשבים לסמארטפונים. לדברי אלישע אולמר, מנהל מרכז הפיתוח של קוואלקום בחיפה ומי שאחראי בין היתר על פיתוח הממשק במערכות השבבים, המחשב אמור לשמש אותנו באותה יעילות ומהירות שמספק הסמארטפון כיום. "הכניסה לסביבת העבודה של מיקרוסופט בשולחן העבודה חשובה לנו מאוד. זהו מוצר משמעותי, שיוכל לפתוח לקוואלקום הרבה דלתות לשווקים שלא היו רלוונטיים עבורה בעבר".

     

    אולמר מאשר את מעורבות מרכז הפיתוח של קוואלקום בישראל בפיתוח החדש, בעיקר בתחום תכנון הממשק, האבטחה המורכבת, ואפילו ברכיבי הצילום והווידיאו המוטמעים בערכת השבבים: "מדובר במאמץ כלל־עולמי שכולל צוותים מכמה אתרים בארה"ב, אתרים מישראל ואתרים מהודו, כשטביעת האצבע הישראלית ברורה, כמו כל מוצר שקוואלקום מייצרת כיום. זו בהחלט גאווה גדולה להיות חלק מהמאמץ הזה".

     

    תשומת לב מיוחדת הוקדשה במעבדים החדשים לתחום האבטחה והזיהוי. שולב בהם רכיב ייחודי, שיאפשר לנהל דרך המחשבים החדשים בביטחון את משק הבית, להעביר כספים ואפילו לשלוט במנגנוני הפתיחה והנעילה של הבית, או במצלמות האבטחה הביתיות.

     

    המחשבים הראשונים שיכללו את המעבד החדש צפויים להיכנס לשוק בתחילת השנה האזרחית, ומומחי אתרי הטכנולוגיה ברשת טרם בחנו אותם מקרוב כדי לעמוד על ביצועיהם. גם אחרי ההכרזה, שאלות רבות נשארו פתוחות.

     

    למשל, המחיר. בעוד שחברת HP עדיין לא תימחרה את דגם ה־Envy x2 התואם שלה, דגם תואם אחר, NovaGo, המיוצר על ידי אסוס, תומחר ב־600 דולר לגרסה עם 4 ג'יגה של זיכרון RAM לצד 64 ג'יגה זיכרון אחסון, וב־800 דולר לגרסה עם 8 ג'יגה של זיכרון RAM ו־256 ג'יגה זיכרון אחסון. מדובר במחיר גבוה, בטח יחסית למחשבים בעלי רמות זיכרון דומות עם מעבדים של אינטל. מצד שני, חשוב לזכור כי טכנולוגיית ה־LTE הסלולרית המובנית במחשבים החדשים מעניקה להם יתרון לא מבוטל על פני המתחרים הללו, בעיקר אצל מי שלא נמצאים בסביבה של אינטרנט אלחוטי כל הזמן.

     

    שאלה פתוחה נוספת נוגעת למערכת ההפעלה המדויקת הנכללת במחשבים הללו. מדובר בגרסה "רזה" של חלונות 10, המכונה חלונות 10 S, שכדי להריץ אפליקציות חלונות רגילות מבצעת תהליך של אמולציה, הדמיה. לפי מיקרוסופט, התהליך צפוי לעבוד בצורה חלקה ויציבה, אבל ההערכה היא שמשתמשים ארגוניים עלולים להיתקל בקשיים גדולים בניסיון לשלב מחשבים מהסוג החדש במערכות המשרדיות הקיימות, ולא ברור גם כמה כוח מחשוב תגזול האמולציה הזו מהמחשב.

     

    גם תכונת ה"מחשב הדלוק ומחובר תמיד" קוסמת מאוד, אבל מתברר שיש כבר לא מעט אלטרנטיבות בשוק, החל מהאייפד פרו של אפל, דרך מחשבי הכרומבוק הזולים של גוגל, שתופסים אט־אט את מקומם בגרף המכירות העולמי, וכלה בדגם ה־Surface שמייצרת מיקרוסופט עצמה. ההמלצה היא, בכל מקרה, לא לפתוח עדיין את השמפניות שהוכנסו למקררים עם ההכרזה של קוואלקום. אם כל החששות יתבדו — אין ספק שהכרזת המלחמה הלא רשמית הזו על אינטל תזעזע את השוק. התקווה היא רק שמי שירוויח מההתפתחות החדשה — לא רק בביצועי המחשב הנייד, שיזכו לזריקת מרץ, אלא גם במחירו — יהיה הצרכן.¿

     

    guy-le@ynet.co.il

     


    פרסום ראשון: 12.12.17 , 20:08
    yed660100