מרק קרם ערמונים
מה צריך? ל־4 מנות
• 500 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית במים לילה לפני
• 1 כפית טימין • 500 גרם בצל קצוץ • 2 שיני שום קצוצות
• 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ • 2 יחידות שורש פטרוזיליה חתוכות לקוביות קטנות
• 50 גרם חמאה
• 2 כפות שמן זית • 12 ערמונים קלופים וקלויים
• 2 ליטר ציר ירקות
• 150 מ"ל קרם קוקוס
• הל
• זרעי כוסברה יבשים
• אגוז מוסקט
• מלח ופלפל לפי הטעם
מה עושים?
1. מבשלים את השעועית ב־3 ליטר מים עד שהיא מתרככת ומסננים.
2. מאדים בסיר גדול את הבצל, השום, הג'ינג'ר ושורש הפטרוזיליה עם החמאה ושמן הזית עד להזהבת הבצל. מוסיפים לסיר את השעועית, הערמונים, ציר הירקות וקרם הקוקוס. מתבלים בהל, בזרעי כוסברה יבשים, בנגיעת מוסקט, במלח ובפלפל לפי הטעם. מבשלים במשך כ־40 דקות.
3. בסיום הבישול טוחנים ומסננים. אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף מים לדילול.
(באדיבות מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי בגליל המערבי)
ערכים תזונתיים למנה (באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה בשירותי בריאות כללית, מחוז המרכז): 528 קלוריות, 32.5 גרם חלבון, 4.6 גרם שומן, 87.5 גרם פחמימות ו־6.6 גרם סיבים.