טעם של חג מולד
בסופשבוע האחרון של דצמבר, ולכבוד חגי סוף השנה הנוצרית, יתקיים ב"שוק צפון" בתל־אביב מפגן קולינריה מהמטבח הערבי־נוצרי: השף דוחול ספאדי ממסעדת "דיאנא" בנצרת יתארח ב"כתר המזרח" ויכין את קבב הטלה המפורסם שלו, עם טחינה אדומה חריפה, פלפלים וסלט כוסברה; השף אוסמה דלאל יתארח במסעדת "רק היום" של השף אבנר לסקין ויכין מנות על בסיס ירקות ועשבי חורף; השף חמודי עוקולה, המשלב בין המטבח הערבי והאיטלקי, יתארח אצל השף יובל בן־נריה ב"מיאזקי", והשילוב ביניהם הוא אולי המסקרן ביותר. בדוכן החומוס "כספי" יתארח השף ג'ול שלופה, ממסעדת "תשרין" בנצרת.
השוק יעוצב באווירת כריסמס, עם דוכני יין חם, וכן דוכן עוגיות ג'ינג'ר מסורתיות של "לחמנינה". מ־30 ועד 120 שקלים למנה. גם בר "אה־וין" שברחוב רוטשילד בתל־אביב יקיים ב־25.12 שוק של מאכלי חג מולד שיציע עמדות אוכל כמו בשווקי כריסמס בצרפת, עם אויסטרים על קרח, עמדה של נקניקים ושוקרוט, סיר ענקי של מולים, פירה צרפתי מותך, קרפ סוזט שיוכן לעיני הלקוח, באבא או־רום, ערמונים קלויים, יין חם, ועוד. מחירים: בין 20 ל־50 שקל.

