בושם על הבר

פעם נצמדנו לבושם אחד, שהפך לסימן ההיכר של מי שלובשת אותו, אבל הטרנד הלוהט הוא להחליף בשמים בהתאם לאירוע ומצב הרוח, לערבב ביניהם או למצוא את הניחוח הייחודי שלך בעזרתו של בשם. כן, יש מקצוע כזה. כי לכל אחת ממתין הבושם שלה על המדף ואפילו - על הבר

רקחתי לבד

 

"אחד הטרנדים הבולטים היום בעולם הבישום הוא בשמים בהתאמה אישית", אומרת גליה תורן חן, יועצת שיווק ותקשורת למותגי קוסמטיקה ובישום. "המגמה הזאת נובעת מהרצון של נשים רבות לאפיין את עצמן באופן אינדיבידואלי, בבושם שמזוהה איתן ומותאם בדיוק להן". כדי לענות על דרישת השוק גם בארץ, נפתחו בעשור האחרון כמה מקומות שבהם אפשר להיפגש עם בשם ו"לתפור" בעזרתו את הבושם – או הבשמים – שמתאימים בדיוק לאופי של ה"לובש" אותם, לאירוע ולמצב הרוח.

 

עתידה אלוני, המגדירה את עצמה כ"מלכת המערבבות", פתחה את החנות הקטנה והמטריפה שלה בחצר אחורית בשינקין כבר לפני 14 שנה. כאחת מחלוצות רוקחות הבשמים בארץ היא מעידה על עצמה שהגיעה לרעיון מתוך אהבה אישית לבשמים. את האהבה הזאת היא חולקת היום עם לקוחותיה, שמבקשים לרקוח לעצמם בושם ייחודי ואישי. ב"עתידה בשינקין" לא מוכרים בושם מוכן בבקבוק אלא רק כאלה שמורכבים במקום, לפי הטעם וההעדפות של כל אחד. "אנחנו מתחילים מהרחת בשמים כדי לאתר את הריח המרכזי שיעמוד במרכז הבושם וממשיכים להוסיף מרכיבים אחרים מסביבו", היא מסבירה. "עצם ההרכבה היא חוויה", מוסיפה אלוני. "וזה נמשך בבחירה של הבקבוק, במילוי ובשמירת הנוסחה כדי שאפשר יהיה לשחזר אותה שוב במילוי הבא". לבד מרקיחת בשמים במקום, אלוני מעבירה סדנאות ועורכת אירועים לחברות וחגיגות ימי הולדת למבוגרים ולילדים.

 

ארז זילינסקי היה במשך 11 שנה בעלים של רשת חנויות למוצרי טואלטיקה וקוסמטיקה באירופה לפני שפתח את זילינסקי & רוזן, שמונה היום חמישה סניפים בתל־אביב. כבעל הכשרה בארומתרפיה, החליט להתמקד בתשוקה שלו לריחות כשסגר את עסקיו בחו"ל וחזר לארץ. בסניף בנווה צדק הוא מוכר, מלבד בשמים מוכנים ומוצרי ריח כמו סבונים, נרות, מבשמים לבית ומוצרי טואלטיקה, גם בשמים בהתאמה אישית, בפגישות הנערכות בקביעה מראש. "בושם הוא זיכרון, ולכן יש בו אמירה אישית" אומר זילינסקי. "כשאני בונה עם מישהו את הבושם שלו אני בעצם מספר את הסיפור האישי שלו".

 

ג'ו מלון
ג'ו מלון

 

 

עידית קוגל מייצרת בסטודיו שלה בכפר ויתקין נרות, סבונים, קרמי גוף, מבושמי אווירה ותכשיטי בושם תחת מותג הבית ID Perfume. אבל העיסוק העיקרי הוא הרכבת בושם אישי. "הבושם הוא תעודת הזהות, מעין חתימה אישית של כל אדם", מסבירה קוגל את שמו של המותג. היא עצמה הגיעה לרקיחת בשמים אחרי שלא הצליחה למצוא לעצמה בושם מבין הבשמים הקונבנציונליים. אחרי שייבאה בושמי נישה החלה לייבא גם חומרי גלם ופתחה לפני חמש שנים את הסטודיו שלה. מי שמגיע מתבקש למלא שאלון ועובר תשאול, שבעזרתו מאתרת קוגל את הסגנון הייחודי שלו ומרכיבה את הבושם המיוחד לו. ויש גם סדנאות באווירה מיוחדת שבהן נחשפים סודות הריח והבישום.

 

אורי לאור, הבעלים של חברה לקוסמטיקה טבעית שלמד את תורת הארומתרפיה והבישום בארץ ובחו"ל, מייצר גם בשמים בהתאמה אישית. "היתרון הוא לא רק בכך שמייצרים לכל אחד את מה שהוא אוהב", אומר לאור, "אלא גם בביטחון שמדובר בבושם טבעי, המורכב מתמציות ולא בתערובת כימית שנרקחה במעבדה".

 

בתיאום מראש, ירקחו לכם לנגד עיניכם בושם בהתאמה אישית מסדרת MAJESTIC POTIONS של SABON בסניף החברה בשינקין בתל־אביב. את הבושם ימזגו לכם לבקבוק מיוחד ויארזו אותו במארז ובו סיפור הניחוח והקדשה אישית.

 

היתרון של הגדולים

 

Atalier Des Ors Iris Fauve לבוטיק אינדיבידואל
Atalier Des Ors Iris Fauve לבוטיק אינדיבידואל

 

 

עם כל הכבוד לטרנד המבושם של ניחוחות בהתאמה אישית, אין להתעלם מהיתרונות הטמונים בבשמים הממותגים של החברות הגדולות. "בחברות הגדולות יש הקפדה על איכות, שהבשמים הפרטיים לא תמיד מחויבים לה", אומרת גליה תורן חן. "בבושם ממותג נשמרות אחידות הנוסחה ויציבותה, החשובה מאוד כשמדובר בבושם. ברקיחה בתנאים שאינם תנאי מעבדה מבוקרים קשה לשמור על אחידות. איכות הנוסחה נבחנת בעמידותה ובהישרדותה על העור והדבר תלוי בהרכב, באיזון ובריכוז החומרים", היא מסבירה. "במעבדות גדולות ומסודרות אפשר לשלוט באיכות חומרי הגלם ולהבטיח שהבושם יעבור גם תקופת יישון החשובה לאיזונו, וכן בדיקות המבטיחות שלא יתקלקל או יתפרק".

 

אמנים בועטים

 

מאחורי הבשמים המפורסמים עומדים אמני בישום, שעברו דרך ארוכה של התמחות בדרך לתואר מאסטר בבישום. עם זאת, כללי השוק מכתיבים גם למאסטרים הגדולים פנייה למכנה משותף רחב, כדי להפוך את הבושם הממותג, יוקרתי ככל שיהיה, למסחרי. הכבלים האלה, והחיפוש של צרכנים מסוימים אחרי בשמים בעלי אופי ייחודי, הם שהולידו טרנד נוסף, שהולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות: בושמי בוטיק, משוחררים מתכתיבים מסחריים, המתאפיינים בניחוחות לא קונבנציונליים ששוברים את מוסכמות הז'אנר. מאחורי הבשמים האלה עומדים בדרך כלל אמני בישום מפורסמים שהחליטו לבעוט במוסכמות. אחד מהם הוא שון גיזה, שהשיק לפני כעשור את מותג בושמי הנישה אסנטריק מולקולה, שהאחרון שבהם, 04, הושק לא מכבר גם בארץ. הייחוד בבשמים מהפכניים אלה הוא השימוש במרכיב אחד, טהור ומרוכז, במקום בפירמידת מרכיבים, האופיינית לבשמים הסטנדרטיים. הבושם, שמעריציו יודעים לספר כיצד הוא ממגנט אליהם אנשים מבלי שהם עצמם חשים בו, זכה להיכלל בין עשרת הבשמים המשפיעים ביותר בעשור האחרון בתערוכה במוזיאון סומרסט בלונדון. בפאנל שנערך במסגרת התערוכה הסביר שון גיזה את הסוד שמאחורי הבושם: היכולת לבודד מולקולות ריח במעבדה, כדי ליצור פנטזיה כמו ריח מדבר, ריח אי בודד ועוד.

 

לאינדיבידואליסטים מיטיבי ריח

 

סבון
סבון

 

 

לאותו שוק של בושמי הנישה פרץ לאחרונה בגזרה המקומית בוטיק חדש הפועל בנווה צדק בתל־אביב, אינדיבידואל קבינט דה פרפיום. בחלל המעוצב מוצעים ללקוחות התרים אחר הבושם המיוחד שלהם כ־40 בושמי נישה יוקרתיים, ובמקום אפשר לקבל הדרכה של צוות מיומן ומנוסה. "הבוטיק נועד לענות על המגמה שנוצרה בעקבות הרצון של הדור החדש ליצור זהות עצמאית ייחודית ולהתנתק מהמוכר והצפוי", אומר המייסד והבעלים של הבוטיק, גיא שסטוביץ. "המגוון הגדול של בושמי הנישה מאפשר לכל לקוח למצוא את הניחוח האינדיבידואלי שלו". המבחר כולל בשמים ייחודיים של אמני בישום ובתי בישום מכל העולם, במחירים הנעים בין 149 ל־2,300 שקל.

 

שילוב וריבוד

 

עם היד על הדופק, שעליו מותז הבושם הנחשק, גם מותגי בשמים מפורסמים הרימו את הכפפה ופיתחו שיטות לסייע ללקוחותיהם להשיג את משאת נפשם הריחנית מתוך המבחר הקיים. מתוך אמונה שבושם הוא הצהרה אישית, פתחו במותג הבישום והטואלטיקה האנגלי ג'ו מלון את שיטת Fragrance Combining הייחודית. כל ניחוח של המותג מעוצב כך שניתן "ללבוש" אותו לבד או בשילוב עם בושם או תכשיר טואלטיקה נוסף, ליצירת תערובת ייחודית. במותג ממליצים, למשל, למשוח את הגוף בקרם המבוסס על בושם פרחוני ומעליו לזלף בושם בעל ניחוח פירותי או עצי. כבסיס לבישום אפשר להשתמש גם בתכשירי הרחצה המבושמים של המותג וכך להניח את הבשמים, רובד על רובד, וליצור תערובת ריחות אישית וייחודית.

 

גם המותגים CLEAN ו־ATELIER COLOGNE המיובאים על ידי רשת אפריל מציעים אותה שיטה של הנחת בושם על בושם מניחוחות המותג על מנת ליצור ריח אחר, אישי וחד־פעמי. "שיטת ה־LAYERING – ריבוד – מאפשרת שילוב של שני ניחוחות ואף יותר", מסבירה שירן אליצור, מנהלת מותגי היבוא של רשת אפריל. "בושם AIR של CLEAN, למשל, נועד במיוחד לריבוד עם בשמים אחרים של המותג או עם בשמים קונבנציונליים על מנת להעניק טוויסט לניחוח הקיים".

 

מולקולה
מולקולה

 

 

תמזוג לי שוט (בושם), בבקשה

 

עם ההבנה שריח הוא לא רק עניין של טעם, אלא גם של הלך רוח וסתם גחמה, נפתחה לאחרונה רשת FEEL, המציעה בשמים הממולאים במקום בבקבוק שניתן גם למילוי חוזר. סניפי הרשת הממוקמים במרכזי קניות ברחבי הארץ מעוצבים כברי משקאות חדשניים, ומאפשרים לתפוס ראש טוב ולבחור מבין 24 ניחוחות שונים את אלה המתאימים לכם לכל שעה או אירוע. הרשת מתחייבת לאיכות הבשמים הנמכרים במחירים שווים לכל נפש. אמנם לא מדובר כאן בעירוב בשמים או ברקיחה אישית, אבל בהחלט יש הבנה לצורך ביותר מבושם אחד על מדף התמרוקים האישי. "תרבות צריכת הבשמים השתנתה", אומר ניר עוזרי, המייסד והבעלים של הרשת. "הצרכן של היום לא מסתפק בבושם אחד ומחזיק ברשותו כמה ניחוחות בשמים ומגוון ביניהם. הרשת מציעה בר בשמים המאפשר לבחור ריח לכל רגע נתון, במחיר אטרקטיבי". *

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים