שכחו שבאנו בשביל האוכל
במסעדת "אלנה" החדשה שבמלון דה נורמן בתל־אביב הכל מוקפד, ואפילו מושלם. אבל אז מגיע האוכל וקצת הורס את החגיגה
המסעדה: "אלנה", בקומת הקרקע היפהפייה של מלון "דה נורמן" ברחוב נחמני בתל־אביב. נפתחה לאחרונה במקום מסעדת "נורמן", שהייתה כל כך מפונפנת ויקרה שאפילו התיירים העשירים שהתאכסנו במלון לא היו מספיק פראיירים כדי לאכול בה.
הסגנון: עדיין מסעדת עילית יקרה, אבל עכשיו בפוזה ים־תיכונית.
במטבח: אותו שף, ברק אהרוני.
השירות: סובל מעודף נדיר של מוטיבציה, משאבים וכוח אדם, עם שלושה או ארבעה עובדים מיומנים על כל שולחן. לפחות פעמיים נחקרנו "הכל בסדר?", "הכל טעים לכם?". מתי יבינו סוף־סוף שמדובר במטרד?
בתפריט: מנות כמו עלי כרוב ממולאים בתבשיל אורז, מנגולד וצימוקים שחורים עם חמאה מזוקקת ולבנה (48 שקל); כרובית צלויה בגחלים על פירה של עשבי תבלין, זוקיני ירוק ושמן עגבניות שרי (44 שקל); כיסונים ממולאים בבשר טלה ארומטי עם תרד, עם שמנת חמוצה ויוגורט (64 שקל); עוף צלוי עם לימונים כבושים, קייל וזיתי קלמטה (78 שקל); עופיון אורגני נטול עצמות משוח במרווה, לימון וסוכר דקלים, צלוי בתנור גחלים (86 שקל); שיפוד פילה עם ברוקולי בגריל, שמנת חמוצה וחזרת (145 שקל).
מה אכלנו? סטייק כרובית על גחלים (42 שקל) שהוגש עם קרם עשבים ירוקים ושמן עגבניות שרי. נתח הכרובית שהוגש היה נוקשה ולא טעים, ושני הרטבים תמוהים ולא קשורים. השיא היחיד כאן הוא בהתעלות על ההישג של אייל שני שמוכר כרובית שלמה ב־32 שקל, אבל אצלו היא לפחות טעימה. אחר כך סלט כרישה (44 שקל), שגם הוא הוגש עם רוטב עגבניות וחומץ שעבר יותר טוב עם הלחם שקיבלנו מאשר עם הירק העדין שטופל בחוסר רגישות.
לעיקריות: ספגטיני לוקוס (96 שקל) עם חלמונים, צ'ילי, עשבי תיבול וציר ים – ארבעה מרכיבים שלא הייתה להם שום נוכחות בפסטה היבשה שקיבלנו. גם הלוקוס, אחד הדגים הטעימים והיקרים ביותר בשוק, זכה לייצוג כקוביות חסרות עסיס וטעם שפוזרו עליה, כנראה בתפקיד הפרמז'ן.
במנה העיקרית השנייה הובטח נתח של פלמידה לבנה על גחלים (מדג של 20 ק"ג, הסביר המלצר) ברוטב פרנו ונתחי שומר עם עגבניות שרי (168 שקל!). זה נשמע אקזוטי מאוד, אבל מה שהתקבל היא מחבת מצוחצחת שבה כל המרכיבים נחו כמו במסדר. אם היה פה רעיון גדול או מקורי, או אפילו טיפת פרנו (משקה ארומטי מאוד על בסיס אניס) - כנראה החמצנו אותם.
מה שתינו: בעיקר יינות לבנים צרפתיים. תפריט היינות פה עצום, וכולל גם בקבוק של שאטו פטרוס ב־12 אלף שקל.
לקינוח: פנקוטה עם פירות יער. פירות היער הטריים והחמוצים היו נפלאים. הפנקוטה עם קצת יותר מדי ג'לטין. מוטב להגיש את הפירות בלעדיה.
המחיר: גבוה. זוג ישאיר פה לפחות 500 שקל, או יותר, תלוי ברמת הפינוקים. בסכום הזה הייתי הולך על חופשי־שנתי באיזו שווארמייה משובחת. אבל היי, זה רק אני.
• אלנה. נחמני 25, תל־אביב. טל: 03־5435400.

