yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים בריאים • 21.12.2017
    למה כדאי לאכול בננה?

    פרי ספורטיבי: הבננה מכילה שלושה סוגי סוכרים טבעיים, שעם הסיבים התזונתיים הטבעיים שהיא מכילה, מעניקים מיידית אנרגיה איכותית. הבננה דלה בשומן, קלה לעיכול ומכילה פחמימות החיוניות לאספקת אנרגיה לפני פעילות גופנית, במהלכה ואחריה.

     

    בננה נגד דיכאון: מחקרים מגלים כי בקרב אנשים הסובלים מדיכאון, דווח שיפור משמעותי בהרגשתם לאחר אכילת בננה. מדוע? הבננה מכילה טריפטופן, שאותו הגוף הופך לסרוטונין – שמשפר את מצב הרוח.

     

     

    גם נגד יתושים: נעקצתם? לפני שאתם פונים לתכשירים השונים נגד עקיצות יתושים, או אם אין כאלה בנמצא, נסו למרוח על האזור את החלק הפנימי של קליפת הבננה – זה עשוי להפחית משמעותית את הנפיחות והגירוי.

     

    בננה – גם בזמן היריון: בננה, כחטיף בין הארוחות, עוזרת לווסת את רמות הסוכר בדם וכך מסייעת במניעת תופעת בחילות הבוקר.

     

     

    הבננה נאבקת בלחץ דם גבוה: הבננה מכילה כמות גדולה של אשלגן ואינה מכילה מלח כלל, מה שהופך אותה לאידיאלית במלחמה נגד לחץ דם גבוה – כשבמקביל היא מסייעת בהפחתת הסיכוי ללקות בהתקף לב.

     

    מנסים להפסיק לעשן? הוויטמינים B6 ו־B12 המצויים בבננה, כמו גם האשלגן והמגנזיום שבה, מסייעים לגוף להתמודד עם תופעות של חוסר בניקוטין.

     

    המאבק נגד אנמיה: הרמה הגבוהה של הברזל בבננה מעודדת את ייצור ההמוגלובין בדם וכך מסייעת בשיפור מצבי אנמיה.

     

    עצבים ולחץ: הבננה מכילה רמות גבוהות של ויטמין B, העוזר בהרגעת מערכת העצבים. כאשר אנו נמצאים במצבי לחץ, קצב חילוף החומרים מואץ – וכך מצטמצמת רמת האשלגן, מינרל חיוני העוזר לשמר את קצב פעימות ליבנו, שולח חמצן למוחנו ומווסת את רמת הנוזלים בגוף. אכילת בננה עוזרת להעלות את רמת האשלגן ולהחזיר את החיוך לפנים.

     

    (באדיבות מומחי מועצת הצמחים)

     


    פרסום ראשון: 21.12.17 , 20:05
    yed660100