yed300250
הכי מטוקבקות
    הנה מה טוב ומה נעים שבת גברים גם יחד
    חדשות • 29.12.2017
    אשת חיל מי ימצא
    דווקא המשרד לשוויון חברתי, שמתגאה במאגר התמונות שהפיק במטרה לתת ייצוג לכל המגזרים - בחר להתעלם ממקומן של הנשים בעולם החרדי • 30 תמונות של משפחות חרדיות צולמו במסגרת הפיילוט, אבל אפילו בארוחת השבת המסורתית שבה יושבים בצוותא כל בני המשפחה, לא נראות נשים וילדות • מהמשרד נמסר: "השרה הורתה להביא להשלמות הנדרשות"
    יעל פרדיסון

    לאן נעלמו הנשים והילדות מארוחות השבת במשפחות החרדיות? המשרד לשוויון חברתי השיק השבוע מאגר תמונות ישראלי האמור לתת ייצוג לכל המגזרים בחברה הישראלית בפרסומי הממשלה. לצד תמונות שבהן מצולמות משפחות יהודיות, ערביות ודרוזיות מחייכות, בולטת העובדה שבמשפחות החרדיות נפקד לחלוטין מקומן של הנשים.

     

    כ־30 תמונות של משפחות חרדיות צולמו עבור הפיילוט הראשוני, ולא מופיעה בהן ולו אישה אחת, או אפילו ילדה. הדבר בולט במיוחד בתמונות של המשפחה סביב שולחן שבת, הרגע החשוב והמאחד של כל משפחה יהודית.

     

    בשנים האחרונות כמעט ולא ניתן למצוא דמויות נשיות בפרסומים במגזר החרדי. בירושלים כמעט כל שלט בו מפורסמות נשים מושחת, ובפרסומים ייעודיים למגזר נמנעים משימוש בדמויות נשיות, ומעדיפים להשתמש בדמויות שפרסומן לא ייצור מחלוקות.

     

    עד לאחרונה מי שהייתה ממונה על הטיפול בנושא הדרת נשים הייתה המשנה ליועמ"ש דינה זילבר, אך הסמכויות עברו לטיפולה של השרה לקידום שוויון חברתי גילה גמליאל.

     

    שיחת גברים בארוחת השבת
    שיחת גברים בארוחת השבת

     

     

    השרה דאגה לתקצוב הפרויקט החדש בשני מיליוני שקלים ואמרה כי "במשך שנים בפרסומי הממשלה ראינו שטנץ קבוע של בהירי עור, עיניים ושיער. לא רק שזה לא מייצג, זה גם חטא לאמת המציאותית והמוסרית. מאגר התמונות החדש הוא הפנים החדשות של ישראל, הפנים שלנו. סימנו כאן גבול מוסרי חשוב וכולי תקווה, שגם שוק הפרסום בישראל יצעד בעקבות הממשלה".

     

    במשרד התגאו השבוע במחשבה שהושקעה בפרויקט, "עבור כל אחד מהנושאים נכתב בריף מפורט לצלמים הכולל מאפייני המצולמים, גילאים, סיטואציות נפוצות, לוקיישנים, הרכבי משפחות כדומה" ‑ נכתב בהודעה לתקשורת. על כן קשה להבין כיצד מיטב המוחות שעמלו על הפרויקט לא שמו לב להיעדרותן של הנשים מכל התמונות המצולמות העוסקות במשפחות החרדיות.

     

    "כבר התרגלנו שבעיתונות החרדית לא מציגים נשים או ילדות. יש כאלו המסכימים לכך, אבל יש גם הרבה ביקורת במגזר החרדי", אומרת מיכל צ'רנוביצקי, יו"ר תנועת עיר ואם, תנועה לקידום זכויות נשים חרדיות.

     

    צ'רנוביצקי מוסיפה: "הילדים שלנו גדלים בעולם וירטואלי שהוא לא הגיוני לחלוטין. זה עצוב שהמשרד לשוויון חברתי מיישר קו עם המגמה הזו ועם הקיצוניים שבחברה והם אפילו לא נותנים את האופציה של משפחה חרדית שכוללת נשים. זו דוגמה לכך שחלקים קיצוניים בחברה החרדית לוקחים את ההפרדה המגדרית למחוזות האבסורד, הולכים ומשתלטים על כל המרחב הציבורי, ומקבלים חותמת ממשלתית".

     

    אמא של שבת? לא אצלנו
    אמא של שבת? לא אצלנו

     

     

    מהמשרד לשוויון חברתי נמסר בתגובה: "הפיילוט הינו ניסוי כלים ראשוני במיזם היסטורי שיבטיח ייצוג הולם של כלל גווני החברה הישראלית. זהו מקצה ראשוני, המתייחס לארבעה מתוך למעלה מ־20 עולמות תוכן ומגזרים שייכללו במאגר הסופי. השרה גמליאל הורתה להביא להשלמות הנדרשות בתקופה הקרובה, ובתוכן ניתן למצוא גם את תצלומי הנשים החרדיות והמשפחה החרדית השלמה".

     

    yed660100