יפו: מסיבת אוכל גרוזינית

• מי שמזדמן לרחוב בית אשל ביפו בימי רביעי בלילה, לא ממש מבין מאיפה זה נחת עליו: ממסעדת טש וטשה עולים קולות רמים של מוזיקה גרוזינית. בפנים, מול עיניהם הנדהמות של הסועדים, מלהטטים רקדנים בריקודים גרוזיניים מסורתיים, כולל כל הפיצ'רים המתבקשים – מזריקת מפיות נייר, דרך קפיצות באוויר ועד הקמת הסועדים עצמם למחול סוער. בעמדת הדי־ג'יי אוחז במיקרופון מיקי מיראל טש טש, מוזיקאי שהוא גם הבעלים של המקום, והשמחה רבה.

 

אחרי שהצלילים שוככים, אפשר לחזור להתרכז באוכל. וכזה יש לא מעט במסעדה, השוכנת במבנה אבן מקושת ונאה, ששימש לפני מאות שנים כאורווה. נאמנים למסורת הגרוזינית, הגורסת שכמה שיותר – יותר טוב, טש וטשה הוא מסוג המקומות שבהם פותחים שולחן עם שלל מנות בצלחות קטנות. אוכלים עד שמתפוצצים. למשל באדריג'ני (פרוסות חציל במילוי טחינת אגוזי מלך ושום, 22 שקל), פחאלי (ממרחים של תרד, כרוב וסלק 28 שקל), קוטלטי (קציצות פראסה עם טחינה, 38 שקל) וגם ואזיס דולמה (עלי גפן במילוי בשר ואורז עם יוגורט, 44 שקל).

 

המטבח הגרוזיני הוא גן עדן לטבעונים וגם לצמחונים, שייהנו משלל מאפים ממולאי גבינות. אבל גם אוכלי הבשר לא ייצאו מקופחים. למשל, בזכות השווארמה הגרוזינית – פרגית וטלה עם פיתה ביתית וטחינה (72 שקל). בתפריט גם שורת קינוחים עם טוויסט עדתי. את המנות יותר מכדאי ללוות באחד הקוקטיילים הנהדרים, המשלבים משקאות אלכוהוליים ממוצא גרוזיני, שלא מוצאים בכל מקום.

 

• טש וטשה, בית אשל 31, שוק הפשפשים, יפו, פתוח כל השבוע מ־12:00 ועד חצות, 053-4274825

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים