yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: דנה קופל
    ממון • 03.01.2018
    מוניות שירות ב–63 ערים
    משרד התחבורה פירסם תוכנית לקווי מוניות שירות חדשים, שיוכלו לפעול גם בשבתות • בימי חול אפשר יהיה לשלם בכרטיס "רב קו" • לראשונה יופעלו מוניות שירות באילת, בבקעת אונו, בחולון, בבת–ים וביהודה ושומרון
    אודי עציון

    צעד משמעותי בדרך ליישום הרפורמה בענף מוניות השירות ולהרחבת שירות התחבורה הציבורית בסופי שבוע: משרד התחבורה פירסם להערות הציבור את רשימת הקווים החדשים של מוניות השירות, שיכללו לראשונה אפשרות לתשלום באמצעות "רב קו".

     

    רשימת הקווים החדשים והמסלולים המוצעים מתפרסמת באתר האינטרנט של משרד התחבורה. זאת במטרה לאפשר למשתמשי התחבורה הציבורית כיום ולמשתמשים פוטנציאליים להעיר את הערותיהם.

     

    מפת מוניות השירות החדשות
    מפת מוניות השירות החדשות

     

     

    על פי התוכנית, הרפורמה בענף המוניות תחול על 117 קווי מוניות חדשים וקווים קיימים משודרגים. הקווים מתפרסים על פני 23 אשכולות בכל רחבי הארץ, מתוכם ארבעה אשכולות חדשים: אילת, בקעת אונו, חולון־בת־ים ואזור יהודה ושומרון. עם הפעלת כל הקווים המתוכננים יגדל מספר מוניות השירות בישראל לכ־2,500. גידול זה מהווה עלייה של יותר מ־300% לעומת מספר מוניות השירות הפועלות כיום.

     

    כיום פועלות מוניות השירות בעיקר במסלולים זהים או דומים לקווי אוטובוסים עתירי נוסעים. הנוסעים בוחרים במוניות השירות בזכות זמן הנסיעה הקצר יותר לעומת אוטובוס, נוחות הנסיעה וגמישות העצירה לאורך המסלול. מדובר במסלולים שרובם נקבעו כבר לפני 40 שנה, ואינם מכסים שכונות חדשות ואזורי בילוי ותעסוקה שהתפתחו מאז.

     

    אפשר לשלם ב"רב קו"

     

    בניגוד לקווי האוטובוס, רישיונן של מוניות השירות מאפשר להפעיל אותן גם בסופי שבוע, כך שמדובר בהפעלה בדלת האחורית של מערך תחבורה ציבורית בשבת. עם זאת, נקבע כי רק בימי חול אפשר יהיה לשלם על הנסיעה באמצעות "רב קו", והנסיעות בשישי ושבת יתבצעו בתשלום במזומן, כך שהמדינה לא תסבסד ולא תהיה מעורבת בגביית התשלום עבור נסיעות אלה.

     

    האפשרות ליהנות מנסיעה משולבת במוניות השירות, באוטובוסים וברכבות בכרטיס אחד אמורה להגביר את האטרקטיביות שלהן.

     

    הרשימה החדשה כוללת קווים שבתכנון מסלולם הושם דגש על שירות למרכזי תעסוקה ופנאי, מוסדות לימוד, מוסדות אקדמיים, בתי חולים, תחנות רכבת, תחנות מרכזיות, ועוד.

     

    שר התחבורה ישראל כץ הבטיח אתמול כי הרפורמה בענף מוניות השירות תושלם עד לסוף השנה. "היא תשפר באופן דרמטי את שירותי התחבורה הציבורית. עם יישום הרפורמה ניתן יהיה לנסוע באמצעות כרטיס רב קו בכל מוניות השירות בארץ וליהנות מכל הסדרי הנסיעה המוזלים של רב קו", אמר כץ.

     

    לנתב"ג במונית שירות

     

    הרפורמה מתייחסת ל־63 קווים חדשים במחוז המרכז, שיפעלו על פי המוצע בת"א־יפו, רחובות, יבנה, מזכרת בתיה, גן יבנה, ראשון־לציון, באר יעקב, פתח־תקווה, ראש־העין, חולון־בת־ים, יהוד־מונוסון, אור־יהודה, קריית־אונו, גבעת־שמואל ובני־ברק (אשכול בקעת אונו); רמלה־לוד, מודיעין, נתניה, אבן יהודה, כפר יונה, הרצליה, כפר־סבא, רעננה והוד־השרון (אשכול השרון); וכן נסיעות מערים מרכזיות לנמל התעופה בן־גוריון (נתב"ג).

     

    בנוסף מתייחסת הרפורמה המוצעת ל־23 קווים חדשים במחוז הצפון, שיפעלו באשכול חיפה והקריות, אשכול עכו־נהריה, אשכול חדרה ועפולה, אשכול טבריה ואשכול נצרת, נצרת־עילית והסביבה. כמו כן יופעלו 14 קווים חדשים במחוז הדרום, באשכול באר־שבע וצפון הנגב, הכולל את רהט, דימונה, שדרות, אופקים, נתיבות וקריית־גת; אשכול אשדוד־אשקלון; ובאילת.

     

    הרפורמה כוללת גם 12 קווים חדשים במחוז ירושלים ו־3 קווים באזור יהודה ושומרון. מדובר ב־9 קווים עירוניים ואזוריים בירושלים, בית־שמש והסביבה, 3 קווים בינעירוניים המחברים בין ירושלים לתל־אביב, ו־3 קווים נוספים בתוך יהודה ושומרון, שישרתו את אריאל, יישובי גוש עציון ויישובי מערב השומרון.

     

    yed660100