לביבת בטטה אחרונה ופרידה
מסעדת "אורנה ואלה", מוסד תל־אביבי עם כמה מנות שנכנסו לפנתיאון הבישול הישראלי, נסגרת אחרי 25 שנות פעילות • "זה היה לי סוג של בית", סופד אביב גפן
אחרי 25 שנים, המסעדה המיתולוגית "אורנה ואלה" סוגרת את שעריה.
הבניין שבו ממוקמת המסעדה צפוי לעבור שיפוץ, ובעלות המקום, אורנה אגמון ואלה שיין, החליטו ביום האחרון של שנת 2017 כי הגיעה העת לסגור. "ההחלטה להיפרד מהבית כשהוא שוקק חיים וריחות התקבלה בהתרגשות, מתוך תחושת סיפוק וגאווה, ובסוף חודש מארס ייסגר מפעל החיים, שיעבוד עד רגע הסגירה ועד אחרון הסועדים שייצא מחייך אל הרחוב", אמרו השתיים.
אמש, בארוחה חגיגית שנערכה במסעדה, קיבלו 45 אנשי הצוות את הבשורה המפתיעה.
השתיים הכירו לפני 30 שנה כשהיו סטודנטיות למדעי הרוח ומלצריות במסעדת "זליג". הן מעולם לא למדו במוסד קולינרי או עשו סטאז' במסעדה, אבל שתיהן אהבו לבשל ולאפות. תחילה הקימו עסק קטנטן לקינוחים בדירת הסטודנטים של אורנה. ב־1992 הקימו בשינקין בית־קפה קטן — חדרון ובו שבעה שולחנות ובר עץ.
המסעדה הפכה במהרה לחלק בלתי נפרד מהסצנה הקולינרית התל־אביבית ומקום עלייה לרגל למיטב מפורסמי ארצנו. "הייתי אוכל שם המון", מספר אביב גפן, "הייתה תקופה שממש הייתי מכור לעוף בקארי שלהן. זה היה לי סוג של בית".
הזמרת איגי וקסמן אמרה: "אני בשוק. זה המקום הכי טעים בארץ. הייתי שם ביום הראשון שזה נפתח ועד היום אני לקוחה קבועה. זה ממש עצוב לי, אבל אני שמחה בשבילן אם זו בחירתן. לי תמיד יהיו הזיכרונות והפסטה קישואים המדהימה, שאומנם כבר לא קיימת בתפריט אבל מדי פעם הן עוד מכינות לי אותה".
וקסמן מתנחמת בכך שיש באמתחתה את הספר שהוציאו השתיים ב־2006 עם מתכוני המסעדה. "אנחנו מכינים בבית את האוכל המופלא שלהן. עתי הוא ממש חובב בישול, אז הוא יכול לשחזר לי מנות שאני פשוט חייבת לאכול. עדיין, זה נורא עצוב".

