פרנץ' בראנץ'

קחו את הפרנץ' טוסט המוכר, תכפילו בשניים, תוסיפו מילוי באמצע וקצת פירורי לחם לקראנץ' ומה קיבלתם? כריך פרנץ' טוסט משודרג על–חלל. אהרוני עושה פרנץ'

לא יודע איך נתקבע המנהג שארוחת שבת בבוקר מורכבת מפנקייק, אבל אצלנו בבית, כשהילדים היו צעירים, הם היו דורשים ומקבלים פנקייקים בשבתות בקביעות, כאילו מדובר במסורת עתיקה. פעם, לשם הגיוון, הכנתי גם פרנץ' טוסט, ומיד נרשמה התפלגות לשני מחנות, מה שכמובן גרר אחריו הכנה כפולה בכל שבת בבוקר ‑ גם של פנקייק וגם של פרנץ' טוסט, העיקר שיהיה שקט.

 

מטבחי העולם משופעים במיני מנות לחם מטוגנות, ולא בכדי. לחם שהשתכשך בבלילת ביצים וחלב או שמנת וטוגן בחמאה מבעבעת מייצר עונג פשוט וטעים שפותח גם פתח נרחב לשלל אפשרויות. למשל, פרנץ' טוסט ממולא, כלומר סנדוויץ' מתוק או מלוח, מטוגן. ואם כבר מטוגן, ועוד בחמאה, אז למה שלא נוסיף פירורי לחם, שיוסיפו אקסטרה פריכות לכל העסק, וקצת פרמזן מגוררת – והשמחה רבה.

 

זה נכון שאנחנו בארץ מטגנים פרנץ' טוסט בעיקר מחלה, כי אנחנו מכינים אותו בשבת, אבל האמת היא שכל לחם לבן טוב יעשה את העבודה, ולא, הוא ממש לא חייב להיות ישן. גם לחם טרי ייתן עבודה מצוינת. וככה זה עובד:

 

פרנץ' טוסט בחמאת בוטנים

 

החומרים הדרושים:

 

8 פרוסות לחם (איזה שאוהבים)

 

חמאה לטיגון

 

למילוי:

 

4 כפות חמאת בוטנים

 

2 כפות דבש

 

2 בננות פרוסות

 

לציפוי:

 

3 ביצים

 

3/4 כוס חלב

 

1/3 כוס שמנת מתוקה

 

3/4 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את הדבש וחמאת הבוטנים.

 

2. מורחים את תערובת חמאת הבוטנים־דבש על כל פרוסות הלחם.

 

3. מניחים פרוסות בננה על 4 פרוסות לחם מרוחות, מכסים בנותרות ומהדקים מעט.

 

4. טורפים את הביצים, החלב והשמנת בכלי רחב ושטוח.

 

5. בכלי שטוח נפרד מפזרים את פירורי הלחם.

 

6. טובלים את הסנדוויצ'ים בתערובת הביצים־חלב מכל הצדדים, טובלים מיד בפירורי הלחם ומטגנים בחמאה, כ־3־4 דקות מכל צד, עד שהציפוי שחום יפה.

 

7. זולפים מעל מעט סירופ מייפל או דבש.

 

פרנץ' טוסט עם ריקוטה

 

החומרים הדרושים:

 

8 פרוסות לחם (איזה שאוהבים)

 

חמאה לטיגון

 

למילוי:

 

250 גרם גבינת ריקוטה

 

2 כפות סוכר

 

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

1/2 כוס אוכמניות

 

לציפוי:

 

3 ביצים

 

3/4 כוס חלב

 

1/3 כוס שמנת מתוקה

 

3/4 כוס פירורי לחם

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את הריקוטה, הסוכר וקליפת הלימון לתערובת אחידה.

 

2. מורחים על כל פרוסות הלחם.

 

3. מפזרים את האוכמניות על 4 פרוסות מרוחות, מכסים ב־4 הפרוסות הנותרות ומהדקים מעט.

 

4. טורפים את הביצים, החלב והשמנת בכלי רחב ושטוח.

 

5. בכלי שטוח נפרד מפזרים את פירורי הלחם.

 

6. טובלים את הסנדוויצ'ים בתערובת הביצים־חלב מכל הצדדים, טובלים מיד בתערובת פירורי הלחם ומטגנים בחמאה, כ־3־4 דקות מכל צד, עד שהציפוי שחום יפה.

 

7. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

 

פרנץ' טוסט עם ארטישוק

 

החומרים הדרושים:

 

8 פרוסות לחם (איזה שאוהבים)

 

חמאה או שמן זית לטיגון

 

למילוי:

 

1 צנצנת קטנה של ארטישוק כבוש, מסונן וקצוץ דק

 

150 גרם גבינת ריקוטה

 

4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

1 כף עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות דק

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

 

3 ביצים

 

3/4 כוס חלב

 

1/3 כוס שמנת מתוקה

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

3/4 כוס פירורי לחם או פנקו

 

4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה.

 

2. מורחים שכבה נאה של המילוי על 4 פרוסות לחם, מכסים בפרוסה השנייה ומהדקים בעדינות.

 

3. טורפים את הביצים, החלב, השמנת, מלח ופלפל בכלי רחב ושטוח.

 

4. בכלי שטוח נפרד מערבבים את פירורי הלחם או הפנקו עם הגבינה המגוררת.

 

5. טובלים את הסנדוויצ'ים בתערובת הביצים־חלב מכל הצדדים, טובלים מיד בתערובת פירורי הלחם ומטגנים בשמן זית או בחמאה, כ־3־4 דקות מכל צד, עד שהציפוי שחום יפה.

 

פרנץ' טוסט במוצרלה ופסטו

 

החומרים הדרושים:

 

8 פרוסות לחם (איזה שאוהבים)

 

חמאה או שמן זית לטיגון

 

למילוי:

 

4 כפות פסטו

 

2 כדורי מוצרלה, פרוסים עבה

 

מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס

 

לציפוי:

 

3 ביצים

 

3/4 כוס חלב

 

1/3 כוס שמנת מתוקה

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

3/4 כוס פירורי לחם או פנקו

 

4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

 

1. מורחים את כל פרוסות הלחם בשכבה נאה של פסטו.

 

2. מניחים על 4 פרוסות 2 פרוסות מוצרלה, מפזרים עליה מעט מלח גס ופלפל גרוס. מכסים בפרוסות הלחם הנותרות ומהדקים מעט.

 

3. טורפים את הביצים, החלב, השמנת, מלח ופלפל בכלי רחב ושטוח.

 

4. בכלי שטוח נפרד מערבבים את פירורי הלחם או הפנקו עם הגבינה המגוררת.

 

5. טובלים את הסנדוויצ'ים בתערובת הביצים־חלב מכל הצדדים, טובלים מיד בתערובת פירורי הלחם ומטגנים בשמן זית או בחמאה, כ־3־4 דקות מכל צד, עד שהציפוי שחום יפה.

 

פרנץ' טוסט בגבינה כחולה

 

החומרים הדרושים:

 

8 פרוסות לחם (איזה שאוהבים)

 

חמאה או שמן זית לטיגון

 

למילוי:

 

200 גרם גבינה כחולה

 

2 אגסים קלופים, פרוסים דק

 

לציפוי:

 

3 ביצים

 

3/4 כוס חלב

 

1/3 כוס שמנת מתוקה

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

3/4 כוס פירורי לחם

 

1 כף עלי תימין

 

ההכנה:

 

1. מועכים את הגבינה ומורחים על כל הפרוסות.

 

2. מניחים על 4 פרוסות לחם את האגסים החתוכים, מכסים בפרוסות הנותרות ומהדקים מעט.

 

3. טורפים את הביצים, החלב, השמנת, המלח והפלפל בכלי רחב ושטוח.

 

4. בכלי שטוח נפרד מערבבים את פירורי הלחם או פנקו עם התימין.

 

5. טובלים את הסנדוויצ'ים בתערובת הביצים־חלב מכל הצדדים, טובלים מיד בתערובת פירורי הלחם ומטגנים בשמן זית או בחמאה, כ־3־4 דקות מכל צד, עד שהציפוי שחום יפה.

 

בריש גלי

ביישוב ציפורי נמצא בית בד, "ריש לקיש" (נשבע לכם) שמו, המייצר שמני זית אורגניים, מעצי זית שחלקם עתיקים ממש, מהטובים והאיכותיים שטעמתי בשנים האחרונות.

תוכלו למצוא שם כמה זנים: סורי, סורי־רומי, מליסי, נבלי־מוחסן, ברנע, מנזנילו, קורטינה, קורנייקי ופישולן, כשלכל אחד מהם הטעם ורמת העידון הספציפי שלו.

מדובר באמת בשמנים נדירים שתתקשו לקנות במקומות אחרים, שכן הייצור שלהם מוגבל יחסית.

עוד סיבה טובה לבקר שם היא בית הבד עצמו, שבחצר הקטנה שלו  תוכלו ליהנות גם מארוחות קלות (הכוללות גבינות נהדרות ולחמים שמייצרים ביישוב).

יש גם הרצאות שכוללות טעימות שמנים והסברים על תהליך הייצור. הנוף היפה מסביב הוא רק בונוס.

ריש לקיש ציפורי , טל': 6555245 ־ 04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים