לא רק בסושי: מגדלי האצות בישראל התאגדו לראשונה
ענף חדש בישראל: גידולי אצות. בשבוע שעבר השיקו 16 חברות ויזמים בענף, לראשונה ובחסות משרד החלקאות, התאגדות חדשה בענף.
תחום גידול האצות נמצא על התפר שבין החי לצומח, ובין החקלאות למזון. בשל כך ישנו קושי בהגדרת הנהלים, התקנות והפיקוח החלים עליו. ההתאגדות החדשה אמורה להסדיר את פעילות הענף.
איגוד מגדלי האצות בישראל יהווה גוף רשמי המייצג את חבריו אל מול גורמי הרגולציה השונים ופועל לקידום סיוע ממשלתי למגדלי האצות.
את יוזמת ההתאגדות הובילה חברת אבנדנס מכפר רופין שבעמק המעיינות ומחזיקה בחוות גידול אצות ספירולינה מהמתקדמות בעולם.
מנכ"ל אבנדנס, אורי מתתיהו, יכהן כיו"ר האיגוד החדש. לצד אורי מתתיהו יכהנו מאור ששון, מנכ"ל טרנסאלג'י; רענן הרצוג מ"Univerve" וברוך דאך מחברת אלגימור.
אבנדנס: "ישראל מציעה כר נוח להתפתחות אצות. יתרונות אלה תורמים ליכולת שלנו להפיק באופן מיטבי את החומרים הרצויים מהמיקרו־אצות, והופכים את פוטנציאל המסחור והיצוא של הענף לגבוה מאוד".
בישראל קיימות כיום 16 חברות פעילות בגידול אצות, העוסקות בפיתוח וייצור מגוון זני אצות, ביניהם ספירולינה, דונליאלה סלינה, גרצילריה, אולווה ועוד.

