גם הענבים שותים קפה

האם יהיה פעם יין בטעם קפה? תלוי איך יגיבו הגפנים ביקב יראון לדישון אדמת הכרם בשאריות קפה

שיתוף פעולה יפה מתבצע בין הנציגות הישראלית של "נספרסו" לבין יקב הרי גליל שבקיבוץ יראון, ותכליתו שימוש בתוצרי הפסולת של תעשיית הקפסולות, לטובת דישון האדמה שבה נטועים הכרמים.

 

למרות שהרגולציה בישראל לא מחייבת את ענקית הקפה למחזר את תוצריה, השקיעה נספרסו בשנה האחרונה סכום של כ־2 מיליון שקלים כדי למחזר 10,000,000 מיליון קפסולות. בעוד האלומיניום הלך למיחזור ושימוש חוזר, הקפה הלך לבעירה, לטובת החקלאות האקולוגית. איך זה מתחבר? יקב הרי גליל מקיבוץ יראון בגליל העליון חרת על דגלו להיות יקב בר קיימא, וכחלק מהייחוד שלו, הקים חלקות לא מרוססות המחייבות טיפול אקולוגי במזיקים ובעשבייה.

 

מתוך הצורך הזה נולד שיתוף הפעולה בין שני הגופים, שבמסגרתו יועבר כל הקפה שימוחזר מהקפסולות לטובת ייצור הקומפוסט שידשן את כרמי היקב. בשלב הראשון הקפה הממוחזר יגיע ללא תמורה מנספרסו לכרם משגב־עם של היקב. כרם זה הינו הכרם הצפוני בישראל ונטוע בגובה של 800 מטר מעל פני הים. בכרם משגב־עם נטועים סוביניון בלאן, שרדונה, מרלו, קברנה סוביניון, סירה, סנג'ובזה וקברנה פרנק. לפי הפרופסור מיכה רביב, השימוש בקפה ממוחזר הצביע על ערכי דישון גבוהים, ותכולת חנקן העולה פי כמה על זו של דשנים רגילים. מומחי הכרמים של היקב מסבירים כי תכולה גבוהה של חנקן מניבה ענבים בריאים יותר, ומפחיתה את הצורך בחומרי הדברה. רק בשנים הקרובות נבין מהי באמת השפעתו של הקפה על היין אבל ללא ספק רע לא ייצא מזה.

 

אז מה עלינו הצרכנים לעשות? לחכות בסבלנות לבציר מכרם משגב־עם, אבל בעיקר לשתות הרבה יין ובעיקר למחזר קפסולות של נספרסו כדי לייצר יין טוב יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים