ראשון 20 באוקטובר 2019
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    חוות התבלינים | צילום: גיל נחושתן
    מסלול • 14.01.2018
    תוצרת הארץ
    אחרי הגשם עמק יזרעאל ירוק ופורח, ובקרוב גם ייערך בו פסטיבל "טעמים בעמקים" - שבועיים של פעילויות מיוחדות, אירועי טעימות יין ומסעדות פתוחות
    תהל בלומנפלד

    כבר 14 שנה שעמק יזרעאל מארח בחורף את פסטיבל "טעמים בעמקים" שמציע למבקריו את כל מה שטוב בעמק בתחום הקולינרי, החקלאי והתיירותי. זו הזדמנות נהדרת לבקר ולטייל באזור, שמאז שנפתח כביש 6 הנסיעה אליו מהמרכז הפכה פשוטה וקצרה להפליא.

     

    בעונה הזו, אחרי זריקת המרץ של הגשמים שירדו לאחרונה, הכל ירוק ופורח ומרחיב את הלב והנחיריים. גם אם אתם פחות בעניין של אירועים, פשוט בואו לטייל באזור. בנחל ציפורי, למשל, הכשירה קק"ל שביל בטון שמאפשר צעידה נינוחה (ומונגשת לעגלות) לצד הנחל, המשגשג בעקבות הגשמים האחרונים. ואילו בשמורת אלוני אבא תוכלו להתרגש משלל סוגי פרחים, במסלול הליכה קצר שמתאים לכל המשפחה.

     

    מוזיאון העמק: ככה חיו החלוצים 

    מטלפון חוגה ועד מקרר עם קרחונים - יש כל כך הרבה דברים שהילדים שלנו לא יכירו לעולם, שממש לא ברור מאיפה להתחיל. במוזיאון העמק החמוד שבקיבוץ יפעת אתם מוזמנים להכיר להם עולם שלם שלא הכירו - חייהם של המתיישבים בעמק יזרעאל, החלוצים שהגיעו בשנות העשרים של המאה הקודמת ועד הקמת המדינה. המסע כולל את בית הילדים, המקלחות המשותפות, המרפאה, בתי המלאכה ואפילו הצריף שהיה מיועד לרווקים. שורת חפצים משרטטת בדיוק מרבי את חיי היומיום, כמו כלי האמייל ששימשו לבישול במטבח של אותם ימים, ועד הליפה שאיתה נהגו להתקלח. אין כמעט אספקט של חיי היומיום שהמוזיאון הזה לא מכסה, מאפשרויות התעסוקה ועד פרויקט שאיבת המים, ששינה את חייהם של המתיישבים.

     

    איטלקייה בעמק | צילום: יח"צ
    איטלקייה בעמק | צילום: יח"צ

     

     

     

    את הביקור מסיימים בתצפית יפה על שלל קיבוצי ומושבי העמק ועד רכס רמות מנשה שמתנשא באופק.

     

    המוזיאון פתוח בימים א'־ה' 09:00־15:00, ו' בתיאום מראש, שבת וחג בתיאום מראש. 35 שקל לילד, 25 שקל למבוגר. טלפון: 04־6548974.

     

    שביל פרות החלב: איך עושה פרה

     

    נחל ציפורי | צילום: גיל נחושתן
    נחל ציפורי | צילום: גיל נחושתן

     

     

    הרפת במשק ברנדס בבית לחם הגלילית מייצרת כ־2,700 ליטר חלב ליום, או מיליון ליטר בשנה. במקום פועל במשך 12שנים גם מרכז מבקרים, שמציע סיור מקיף שאחריו תדעו הכל על עולמן של הפרות.

     

    זה מתחיל עם פרה ממליטה, ממשיך עם האכלה של עגלים באמצעות אתים, וממשיך למפגש גם עם עולמן של התרנגולות והביצים. במכון החליבה, שנבנה לפני יותר ממאה שנה על ידי הטמפלרים, הקטנטנים מתנסים בחליבה כמו פעם, בידיים, כשאת החלב מוזגים לבקבוקים שאיתם מאכילים עגלים. את הסיור, שבמהלכו תלמדו לא מעט על בעלי חיים בכלל, מעביר צביקה ברנדס, שעושה זאת בחן רב, ופונה אל כל ילד בשמו הפרטי.

     

    לסיום החלק החווייתי, הגיע הזמן להכניס את המבקרים לחליבה נוסח שנות האלפיים ברפת הרובוטית של משק ברנדס. הרובוט מזהה את הפרה, מנקה את הפטמות שלה בעדינות, מרכיב את הגביעים וחולב. משך הסיור כשעה וחצי.

     

    פתוח כל יום מ־10.00 עד 16.00. יש לתאם מראש בטלפון: 04-9832437, 052-3275682. 42 שקל לאדם.

     

    מוזיאון העמק | צילום: גיל נחושתן
    מוזיאון העמק | צילום: גיל נחושתן

     

     

    לימוזין, רמת ישי: בשר היישר מהחווה 

    באזור התעשייה של רמת ישי, בנקודה אסטרטגית עבור מטיילים בעמק וגם כאלה שעוברים פה בדרכם צפונה, נמצאת מסעדת לימוזין המתמחה ביישון בשרים. לשולחן זורם בשר נהדר שמקורו בחוות בקר ליד היישוב תמרת, שם רועה העדר בתנאי גידול אידיאליים.

     

    התפריט מהודק מאוד, ומציע בשרים במשקלים שונים, כשלצידם תוספות לבחירה: צ'יפס, פירה, אורז או סלט. אין ספק שהדרך הטובה ביותר להתוודע לפלאים שמחוללים כאן בבשר היא מנה בשם מיקס זוגי. תמורת 240 שקל מגיע למרכז השולחן מעין מנגל קטן ועליו סינטה, אנטרקוט, קבבים, פרגיות ונקניקיות הבית, עם שתי תוספות לבחירה. בימי פסטיבל "טעמים בעמקים" יוגש תפריט מיוחד ב־99 או 109שקל.

     

    חורש האלונים 14, רמת ישי, 04-9533173, ב'־שבת 12:00־22:30.

     

    שביל פרות החלב | צילום: גיל נחושתן
    שביל פרות החלב | צילום: גיל נחושתן

     

     

    חוות דרך התבלינים: פסיפס של טעם וריח 

    יש המון חנויות תבלינים, אבל אף אחת מהן לא מתקרבת לממלכה של אבי ציטרשפילר בבית לחם הגלילית. כ־400 תערובות ותבלינים נמכרים בהיכל הענק, מה שהופך את המקום לאחד משוקי התבלינים הגדולים בעולם.

     

    מה שהחל בחדרון קטן במושב התפתח לעסק ענק, שמושך מבקרים מכל חלקי הארץ. אז מה בתפריט מלבד תבלינים רגילים: תערובות לסלט, צמחי מרפא, חליטות, תערובות שישדרגו לכם בישולים, כמו תערובת לאורז או לתפוחי אדמה, או תבלין ספציפי לדג טונה, זעתר משלל מינים, בהם זעתר לבנוני על בסיס סומאק, זעתר תימני עם סחוג, זעתר סורי על בסיס חומוס, ועוד רבים וארומטיים. לצידם נמכרים גם שלל גודיז, מממתקים דרך חלבה ועד שמנים.

     

    במסגרת אירועי "טעמים בעמקים" יתקיימו במקום כמה אירועים (ללא תשלום): ב־1 וב־8 בפברואר תתקיים הרצאה על הבר של אבי ציטרשפילר בנושא בירה, תבלינים ומה שביניהם, ומהמטבח ייצאו מנות מיוחדות. ב־3־2 בפברואר וב־9־10 בפברואר יתקיימו סיורים בשדות הגידול ופעילויות ט"ו בשבט לכל המשפחה. במסעדה יוגש תפריט מיוחד.

     

    א'־שבת 09:00־17:00, שישי עד 16:00, 04-9533405.

     

    ללה קפה, צומת כפר ברוך: פיצות גם בבוקר 

    ללה קפה היא מסעדה איטלקית, שהפיצות שלה עשו לעצמן שם שמגיע הרבה מעבר לגבולות עמק יזרעאל. אל תיתנו למילה “קפה” להטעות אתכם: המנות כאן לא היו מביישות הרבה מסעדות. זהו מקום ביתי, שמקבל בשמחה גם ילדים בין אורחיו. לאחרונה החלו הפיצות המופלאות של ללה לזלוג גם אל מחוזות ארוחת הבוקר, עם שלוש מנות ספיישל. הבסיס הוא בצק הפיצה, ועליו תוספות משתנות: פיצת בוקר ירוקה (עם תרד, שמנת, פטריות וריקוטה), פיצה ברוטב שקשוקה, או פיצה ברוטב שמנת, פטריות ושמן כמהין. על כל פיצה מונחות שתי ביצי עין, ובתמחור של 67 שקל, כולל סלט ושתייה קרה וחמה - מדובר בדיל בוקר מופלא.

     

    בימי פסטיבל "טעמים בעמקים" יוגש במסעדה תפריט מיוחד ב־79, 99 או 109 שקל. את הארוחה מלווה כוס יין גוורצטרמינר עז טעמים של יקב Touch by Fusion.

     

    כל יום מ־8:00 עד 23:00, בשבת מ־9:00, 04-6444030.

     

    "טעמים בעמקים": ארוחות, טעימות יין ופעילויות לט"ו בשבט

     

    פסטיבל "טעמים בעמקים" יארח בשנתו ה־ 14 שורת אירועים, שמטרתם לשקף את הקשר שבין האדם לאדמה, ובין התוצרת החקלאית ליצירות הקולינריות המבוססות עליה.

    הנה כמה מהאירועים הצפויים: טעימות יין במסעדת אוקטגון בנהלל (25.1), פעילות ט"ו בשבט לכל המשפחה בסטופמרקט חוצות יגור (27.1), סדנת בשר במסעדת לימוזין ברמת ישי (29.2), סיור בטרקטור ועגלה בכפר חסידים (2.2) ועוד.

    המסעדות המשתתפות בפסטיבל יציעו ארוחות במחירים של 79 ־ 109 שקל כולל מנות ראשונות ועיקריות, יין או קינוח.

    הארוחות יוגשו במסעדות בימים כל השבוע (שישי עד 16:00 , שבת מ־ 18:00).

    המסעדות המשתתפות: אוקטגון, בלה, גוסטינו, דורון בר און, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר), לימוזין, ללה, מרינדו, רינו מילאנו (כשר), שלו ביער ותאי צ'ין.

    פסטיבל "טעמים בעמקים" יתקיים בתאריכים 21.1 ־ 11.2. את תוכנית האירועים המלאה אפשר למצוא באתר: teamim-baamakim.co.il

     


    פרסום ראשון: 14.01.18 , 22:25