מנכ"ל פרוטרום מרחיב את עסקי המסעדות
אורי יהודאי פותח סניף נוסף לביסטרו המצליח "גוז' ודניאל" ־ במקום קפה גופרמן המיתולוגי ברשפון
הרחבה ראשונה ל"גוז' ודניאל", הביסטרו המצליח במושב בני ציון שהקים אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, בשביל בתו נטע־לי יהודאי־פאר המנהלת את המסעדה מהקמתה. ל"ממון" נודע כי בקרוב ייפתח במושב רשפון סניף חדש לביסטרו, גם הוא באווירה כפרית פסטורלית, במקום קפה גופרמן שפעל במקום בעבר.
פרוטרום, בניהולו של יהודאי (המחזיק ב־1.5% ממניותיה), היא אחת מעשר החברות הגדולות בעולם בפיתוח ובייצור של טעמים וחומרי גלם לטעמים בתעשיית המזון והמשקאות. מניותיה נסחרות בבורסה בתל־אביב ובבורסה בלונדון. מניית החברה אף כלולה במדד תל־אביב 35. שוויה מגיע כיום לכ־18 מיליארד שקל.
ביסטרו גוז' ודניאל הושק לפני שש שנים בהשקעה של 5 מיליון שקל ליד מגדל המים של בני ציון, בנקודה הגבוהה ביותר במושב, ומאז הוא זוכה להצלחה בזכות התפריט והנוף שנשקף מהמרפסת המקיפה את המקום. הביסטרו פתוח גם בשבתות, ובבני ציון מתגוררת אוכלוסייה אמידה (לשרי אריסון יש בית במושב), עובדה שסייעה למקום בתחילה, אבל בשנים האחרונות הוא מושך מבקרים מכל רחבי הארץ ומקבל כיסוי תקשורתי קבוע. עוד נודע כי נטע־לי יהודאי־פאר זכתה במכרז שפירסם ועד מושב רשפון שהאתר בבעלותו. בעבר שימש המקום כבית העם של רשפון, ויש בו ספרייה ואתר הנצחה. לפני שנתיים נסגר קפה גופרמן שפעל במקום, והוא עמד שומם עקב בעיות רישוי שכעת הוסדרו.
האתר, שמצטיין גם הוא בנוף פסטורלי כפרי של שדות, יעבור עכשיו שיפוץ מסיבי ועיצוב מחדש בהשקעה של כ־2 מיליון שקל, אבל בניגוד לגוז' ודניאל, שפועלת כמסעדה המגישה לצד בופה בארוחת בוקר תפריט גורמה הכולל דגים, בשר, פירות ים ועוד, הסניף ברשפון יפעל כבית קפה שיגיש ארוחות קלות יותר. לצד הנוף הכפרי יש יתרון למיקום של רשפון על כביש החוף, ליד הרצליה פיתוח ואזור המשרדים שלה, שמנגיש את המקום לפגישות עסקים על הדרך ונהנה ממתחם חניה גדול ונוח.

