שתף קטע נבחר
 

קופסאות האוכל של הפקידים היפנים

מסעדת אוקסאן החדשה בשוק הכרמל מציגה את האוכל שהיפנים לוקחים לעבודה. התוצאה יותר מעניינת מאשר טעימה

המסעדה: אוקסאן.

 

הוותק: שלושה חודשים.

 

הסגנון: יפני, אבל פשוט.

 

במטבח: השפית מנאמי אונו, שעד פתיחת המסעדה הגישה אוכל יפני בעיקר בביתה הפרטי בשכונת שפירא, או בבית הקפה השכונתי.

כמו בבית. השפית אונו

 

מה בתפריט? יותר חשוב מה לא. פה לא תמצאו סושי או ראמן, פירות ים יקרים או סלטים המורכבים משלושה סוגים של אצות אקזוטיות. המסעדה של אונו כל כך מיוחדת מפני שהיא מציגה פן לא מוכר של המטבח היפני — את האוכל היומיומי, זה שפועלים באתרי בנייה או פקידים במשרדים לוקחים איתם לעבודה בקופסאות האוכל שלהם. למשל, תבשילי אורז עם בשר או עוף, מרקים עשירים ותוספות צנועות כמו ביצת סויה.

 

מה אכלנו? כיוון שהגענו למקום ביום חורף קר וגשום, פתתנו מייד במרקים - מרק מיסו טבעוני עם ירקות (30 שקל) שהיה עדין מאוד. וטונקוטסו, שהוא מרק חמוץ־חריף על בסיס ציר של בשר לבן (30 שקל). המשכנו בשלוש מנות של דונבורי (קערה): גיו־דון, שהוא תבשיל של בשר בקר (35 שקל), אויאקו־דון, שהוא תבשיל של עוף וביצה מקושקשת (40 שקל), וצ'אסו־דון עם בשר חזיר בבישול ארוך (45 שקל).

 

חוץ מאלה יש גם שתי אופציות צמחוניות או טבעוניות: יובה־טופ, שהוא תבשיל טופו עם פטריות (40 שקל), ויאסי קארי, שהוא תבשיל קארי יפני עדין עם ירקות (35 שקל). עוד מנה מיוחדת היא דג בטמפורה (45 שקל). ביום שבו ביקרנו היה זה מקרל יובשני למדי.

 

דרך ההכנה של כל המנות דומה. בתחתית הקערה מונחת ערימה נאה של אורז לבן לוהט ועליה מונח הבשר. התוצאה טעימה למדי ומשביעה מאוד, אבל מי שמצפה למופעי הלוליינות ולשפע הטעמים המורכבים המוכרים מהמטבח היפני מהצד הקיסרי שלו, עלול להתאכזב. חומרי הגלם פה טובים מאוד, והבשר טרי, אבל ההגשה היא בקערות קרטון חד־פעמיות, הטעמים ארציים, חדגוניים ולפעמים גם אנמיים. אפילו רוטב הצ'ילי שביקשנו לא היה חריף באמת. משעשעי החך היחידים הם פרוסות מלפפון שנכבשו עם שום, ג'ינג'ר, סויה וסוכר והעניקו לכל מנה טוויסט קטן ומעניין.

 

מה שתינו: קולה ובירה מהחבית (20 שקל לשליש).

 

כמה שילמנו? היינו, כאמור, שלושה, ומכיוון שדגמנו לרוחב התפריט שילמנו 350 שקל. אבל זוג יכול לסגור פה עניין גם ב־120 שקל.

 

ועוד משהו: אם אתם נמצאים בשוק הכרמל ובכל זאת רוצים לפגוש את המטבח היפני בקצה השני של סקאלת הפינוקים, סורו למסעדת "דה באן" המעולה של האחים קיצ'יס, שנפתחה לפני שש שנים בכניסה לשוק, ומאז היא רק משתפרת בעקביות. לפני שבועיים אכלתי שם מרק ראמן. הוא היה כל כך טוב, שאני עדיין חושב עליו מדי פעם.

 

אוקסאן. דניאל 25 פינת יחיא קפאח 1 (שוק הכרמל), תל אביב.

 

טל' 050-6708123.

 

פורסם לראשונה 15.01.18, 20:36

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים