אוריאו וטובלרון רוצים תחליפי סוכר מישראל
נציגי פפסיקו ומונדלייז נפגשו בארץ עם יזמי פיתוח מזון, כדי לחפש פתרונות בריאים למוצריהן • אראל מרגלית, מוביל היוזמה: "המטרה היא להקים כאן מרכזי מו"פ של החברות הגדולות"
שתי חברות מזון עולמיות מהגדולות בעולם מחפשות בישראל תחליפי סוכר ופחמימות, וצפויות להשקיע בתעשיית הפוד־טק הישראלית. החברות הן "מונדלייז" העולמית, שאחראית על כמה מהחטיפים הפופולריים בעולם כמו אוראו, טובלרון ומילקה. השנייה היא "פפסיקו", שבבעלותה מותגי המזון והשתייה פפסי, חברת טרופיקנה וחברת קוואקר. זו וגם זו מעסיקות מאות אלפי עובדים ברחבי תבל.
יותר ויותר תאגידי ענק מגיעים בשנה האחרונה לישראל כדי לבחון פיתוחים ויזמות ישראליים בפוד־טק - מיזמים טכנולוגיים לשיפור מזון. מדובר בשוק המגלגל כיום בעולם יותר מ־7 טריליון דולר עם שיעור צמיחה של 20% בשנה.
אמש נפגשו נציגי חברות הענק הללו לבחון השקעות בסטארט־אפים ישראליים העוסקים בפיתוחי מזון ותחליפים לסוכרים ולפחמימות. נציגי מונדלייז, לדוגמה, פגשו אתמול באירוע שנערך בירושלים שלושה סטארט־אפים בתחום תחליפי סוכר בשוקולד. "אם הפיתוח שלנו יחליף את הסוכר במוצרים כמו טובלרון או אוראו זו תהיה פריצת דרך עולמית", משוכנע לירן, אחד היזמים. חברת A1c, המפתחת שוקולד בריא, הציגה שוקולד שלא מעלה את ערכי הסוכר בדם (ערך גליקמי), חשוב במיוחד לחולי סוכרת אבל גם למי שצורך דיאטה דלת פחמימות. חברות הזנק מקומיות הציגו פיתוחים כמו תחליפי בשר שעשויים מחלבון חומוס, קאפקייק ועוגות בלי פחמימות.
גיל הורסקי, המנהל הגלובלי לשיווק וחדשנות במונדלייז העולמית: "איננו מתיימרים להציג את השוקולד כבריא, אבל אנחנו משפרים אותו באמצעות הפחתת אחוזי סוכר ותוספת מרכיבים מסוימים. מנגד, אנחנו מתעקשים שטעם המוצר לא ישתנה, ולכן חשוב לנו לפגוש יזמים שמציעים פתרונות בתחומי המזון".
הפגישות נערכו אמש באירוע שיזם ארגון "יוזמה לאומית" באירוח קרן ההון סיכון JVP וקהילת ההיי־טק של ירושלים JLM. השתתפו בו עשרות יזמים וחברות פודטק ישראליות. מנהל מרכז ההשקעות נחום איציקוביץ' הציג חבילת תמריצים לחברות שיפתחו בארץ מרכזי פיתוח ומחקר ויעברו לגליל, שפרטיהם נחשפו ב"ממון" ביולי השנה. את היוזמה מוביל חבר הכנסת לשעבר אראל מרגלית וארגון "יוזמה לאומית". מרגלית, יו"ר JVP: "המטרה היא להקים כאן מרכזי מחקר ופיתוח בפודטק של החברות הגדולות בעולם".