ריבועים של עונג

לכבוד חג הפירות היבשים, קבלו ריבועי שוקולד עם ביסקוויטים, אגוזים וכל סוג של פירות יבשים שיש לכם בבית

מה שיפה בריבועים האלה – הטעימים, העשירים והדחוסים, שיזכירו לכם תוך שנייה את הילדות, הוא קלות ההכנה, וגם הסלחנות היחסית שלהם לגבי המרכיבים: כל עוד שומרים על הפרופורציות בין השוקולד לביסקוויטים, זה מצליח. הביסקוויטים, אגב יכולים להפוך לעוגיות. השוקולד יכול להיות מריר, או חלב. הפירות היבשים שתמצאו ברשימת המרכיבים הם רק בגדר המלצה טובה, ואפשר להחליף אותם בכמות זהה (כוס ורבע) של כל פרי יבש אחר שאתם אוהבים, או ערבוב של כמה מהם, מצימוקים דרך פפאיה ומנגו ועד תפוח וקוקוס.

 

המרכיבים:

 

תבנית בגודל 20x25 כ-16 ריבועים.

 

250 גרם ביסקוויטים, שבורים לפיסות קטנות

 

2/3 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס

 

1/2 כוס נשיקות מרנג מוכנות, שבורות גס

 

1/4 1 כוסות פירות יבשים, קצוצים לפיסות בגודל 1 ס"מ, כמו משמשים יבשים או חמוציות יבשות, או תאנים יבשות או ערבוב שלהם.

 

250 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב או חצי מכל סוג, שבור לקוביות

 

100 גרם חמאה

 

1 כף דבש או סילאן 

 

ההכנה:

 

1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך שיישארו שוליים רחבים של ניילון משני הצדדים.

 

2. שמים בקערה גדולה את הביסקוויטים, האגוזים, שברי המרנג והפירות היבשים.

 

3. בקערה נפרדת, שמתאימה למיקרוגל, שמים את השוקולד, החמאה והדבש או הסילאן ומחממים 20 שניות, עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מערבבים וממשיכים להמיס בפרקי זמן קצרים (20־15 שניות), עד שהכל נמס לגמרי. מוציאים ומערבבים, עד שמתקבלת משחה חלקה. יוצקים לקערת הביסקוויטים ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים לתבנית המרופדת, משטחים את העיסה בכף ומכסים היטב בניילון הנצמד.

 

4. מאחסנים במקרר שעה, לייצוב.

 

5. מוציאים, מחלצים לגמרי בעזרת שליפת הניילון מצידי התבנית, וחותכים לריבועים בסכין חדה. מגישים.

 

שומרים עד שבוע בכלי אטום, במקרר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים