ואז הגיע פולי

הצופים שגדשו את היכל התרבות בתל־אביב הרגישו כאילו הזמן עצר מלכת • על הבמה ניצבה שלישיית הגשש החיוור כשבמרכזה ישראל (פולי) פוליאקוב, שנפטר לפני עשור • באיחוד הנדיר, שבוצע בעזרת הולוגרמה, ביצעו השלושה את "הצ'ופצ'יק של הקומקום" ואת השיר "הלאה" וגרמו לקהל לצחוק ולדמוע בו־זמנית

זה היה אירוע מלא צחוק והומור, אבל גם דמעות וגעגועים היו שם. היכל התרבות בתל־אביב אמש היה גדוש בקהל שהגיע בעיקר כדי לחזות בהופעה אחת נדירה של שלישיית הגשש החיוור, שהתאחדה לראשונה בעזרת הולוגרמה.

 

עשר שנים לאחר פטירתו של ישראל (פולי) פוליאקוב ז"ל ערכה עמותת "מרכז טל", שמסייעת לצעירים חולי סרטן, ערב מיוחד בהשתתפות מיטב הקומיקאים והבדרנים בישראל — ביניהם ציפי שביט, עדי אשכנזי, ישראל קטורזה, חנה לסלאו, אלי יצפאן, שלמה בראבא, אורנה בנאי, שלום מיכאלשווילי, צופית גרנט, עינב גלילי, גורי אלפי ואחרים — שכל הכנסותיו הוקדשו לעמותה.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גולת הכותרת של הערב הייתה איחוד מרגש של השלישייה הראשונה של הבידור הישראלי — הגשש החיוור. באמצעות טכנולוגיה מיוחדת הופיעה על הבמה, לצד חבריו שייקה לוי וגברי בנאי, דמותו של פולי ז"ל, כהולוגרמה. יחד, כאילו הזמן עצר מלכת, הם ביצעו את השיר "הלאה" שכתבה נעמי שמר ואחריו את אחד המערכונים המזוהים ביותר איתם — הצ'ופצ'יק של הקומקום.

 

במערכון, כשדמותו של פולי שאלה: "איך אומרים בעברית צחה 'הצ'ופצ'יק של הקומקום'?", הקהל פרץ בצחוק ובמחיאות כפיים סוערות. רבים בקהל סיפרו ששני הקטעים החזירו אותם לימים שבהם היו צעירים יותר, ועוררו בהם געגוע. אבל, למרבה הצער, לפי דבריו של שייקה לוי, אין סיכוי לשחזור של הופעה שלמה של השלישייה בעזרת ההולוגרמה. "אין שום אפשרות כזו", הבהיר לוי אמש. "אין גשש בלי פולי. ביום שפולי נפטר החלטנו שהגשש נגמר. האיחוד בערב הזה היה רק עבור המטרה הנעלה".

 

למרות הקילומטרז' העצום שלהם על הבמות, גם לוי ובנאי התרגשו מהאיחוד יוצא הדופן. "אין ספק שזה היה מרגש מאוד", הודה לוי. "אף פעם לא עשינו דבר כזה. במופע עצמו אנחנו לא ראינו את פולי, אבל הקהל ראה אותו ובשביל הקהל אין דבר יותר מרגש מזה. הקהל מתגעגע לפולי ומתגעגע לגשש, ופתאום הייתה לצופים הזדמנות נדירה לראות משהו שהוא הכי דומה למה שהיה. לדעתי אם פולי יכול היה לראות את זה, גם הוא היה המום מהטכנולוגיה הזו שהוא לא הכיר, וגם הוא היה נרגש ושמח להתאחד איתנו מחדש".

 

עמותת "מרכז טל", שנוסדה על ידי זוהר ויענקל'ה יעקובסון לזכר בתם האהובה טל ז"ל, שנפטרה בגיל 26 ממחלת הסרטן, מפעילה את מרכז טל לרפואה אונקולוגית אינטגרטיבית במכון האונקולוגי במרכז הרפואי שיבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים