מצרים מסרבת לאשר כניסת קבוצות מישראל

מאז הכריז הנשיא טראמפ על הכרה בירושלים כבירת ישראל והתחייב להעביר את השגרירות מתל־אביב לבירה, מצרים מונעת מקבוצות מטיילים מישראל לבקר בשטחה.

 

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי מאז הכרזת טראמפ לפני כחודשיים, קבוצות תיירים ישראליות שפונות לשגרירות מצרים בתל־אביב בבקשה לקבל אשרות כניסה מקבלות תשובה שלילית. זאת דווקא בתקופה שבה נרשמה התעוררות משמעותית ברצון של ישראלים לבקר במצרים וחרף העובדה שמצרים עודדה ביקורים כאלה. מדובר בקבוצות של כ־25 איש שמגיעות לא רק לקהיר אלא גם לאסואן וללוקסור.

 

משרד החוץ העלה את הנושא מול השגרירות המצרית בתל־אביב וביקש הבהרות, אך קיבל תשובות מתחמקות. ההערכה היא שלמצרים לא נוח בעת הזאת שקבוצות של ישראלים יסתובבו במדינה. גורמים מדיניים הביעו תקווה שהמדיניות המצרית תשתנה בקרוב, והם פועלים בערוצים שונים כדי לשכנע את המצרים לשנותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים