המדריך

קולנוע

סרטים חדשים

אויבים

דרמה. בסוף המאה ה־19, קצין צבא אמריקאי המלווה צ'יף אינדיאני בחזרה לביתו, נאבק באיתני הטבע הקשים ובפורעי חוק האורבים להם בדרך. עם רוזמונד פייק, כריסטיאן בייל, ווס סטודי. בימוי: סקוט קופר. ארה"ב 2017.

הריבוע

קומדיה. אוצר במוזיאון לאמנות מודרנית המאמין בסובלנות, צדק חברתי והתחשבות בזולת, עומד למבחן כשהסלולרי שלו נגנב. עם קלאס בנג, אליזבת' מוס, דומיניק ווסט. בימוי: רובן אוסטלנד. שוודיה 2017.

יום אחרי יום

פנטזיה רומנטית. נערה מתאהבת בנשמה, המחליפה כל יום את הגוף המכיל אותה. עם אנגורי רייס, אוון טיג, מריה בלו. בימוי: מייקל סוסי. ארה"ב 2018.

לחיות בקטן

קומדיה. זוג הממוזער לממדים קטנים כדי שחייו יהיו טובים יותר, מגלה שצרותיו רק גדלו. עם מאט דיימון, כריסטוף וולץ, קריסטן וויג. בימוי: אלכסנדר פיין. ארה"ב 2018.

נסיעת לילה

מותחן. נהג מונית אובססיבי בעקבות שני נוסעים שברחו בלי לשלם. עם ג'ונתן מישל הוארד, ג'ונתן דמורג'ה, פאני ואלט. צרפת 2015.

סיפור כיסוי

קומדיה. מוסלמי קיצוני יורד לחיי אחותו, סטודנטית פריזאית, הרוצה לנסוע ללימודי המשך בניו־יורק. עם פליקס מואטי, קמילה ג'ורדנה. בימוי: סו עבדי. צרפת 2017.

סרטים רצים

3 סיפורי ערבה

שלושה סרטים ישראלים המביאים שלוש נקודות מבט שונות על המדבר וקצרו הצלחה בפסטיבל הבינלאומי בערבה. "בדרך חזרה", עם ליאור אשכנזי בבימוי משה רוזנטל. "קילומטר 147" עם מנשה נוי בבימוי בעז פרנקל. "חמורים", המשלב צילום ואנימציה, בבימוי דוד וולך. ישראל 2017. מיועד: לשוחרי סרטים מקוריים ולא שיגרתיים. לסיכום: כדאי לראות.

12 לוחמים

פעולה. לאחר אסון התאומים, יחידת עילית של צבא ארה"ב מנסה לחבור למפקד העליון של חיילות האפגנים, במאבק משותף נגד אל-קעידה והטליבאן. עם כריס המסוורת', מייקל שאנון, מייקל פניה. בימוי: ניקולאי פיוגלסיג. ארה"ב 2018. מיועד: לאוהבי מלחמות סוסים מול טנקים. לסיכום: שיר הלל נוסח טראמפ.

50 גוונים של שחרור

דרמה. אנסטסיה וכריסטיאן, גיבורי סדרת הסאדו־מאזו, יוצאים לירח דבש מתוק, אך גם נאלצים להתמודד עם היצרים האפלים שלהם. עם דקוטה ג'ונסון, ג'יימי דורנן. בימוי: ג'יימס פולי. ארה"ב 2018. מיועד: למי שהסדרה עדיין מדליקה אותו. לסיכום: לא תה ולא קפה.

אהבה חסרה

דרמה. בעיצומו של מאבק גירושין סוער, זוג הורים מתעלם מילדם בן ה־11, עד שיום אחד הוא נעלם בלי להותיר עקבות. עם מריאנה ספיבק, אלכסיי רוזין, מאטביי נוביקוב. בימוי: אנדריי זבייגינצב. רוסיה 2017. מיועד: לבעלי לב חזק. לסיכום: קורע לב.

איש ושמו אובה

קומדיה. מעשה בזוג צעיר המשנה את חיי שכנם, אלמן זעוף וקשה עורף. עם רולף לסגרד, באחר פארס, פיליפ ברג. בימוי: הנס הולם. שבדיה 2016. מיועד: לאוהבי הומור ביזארי. לסיכום: צפוי, אבל מהנה.

אלסקה

קומדיה. לאחר ששכנתו האהובה הלכה לעולמה, חייו של חולה אלצהיימר משתנים מקצה לקצה. עם אלי גורנשטיין, שפרה מילשטיין, רבקה גור. בימוי: יצחק צפל ישורון. ישראל 2018. טרם דורג.

אני, טוניה

קומדיה. חייה העגומים והמצחיקים של המחליקה על הקרח טוניה הארדינג, שהואשמה בתקיפת חברתה במשלחת האמריקאית לאולימפיאדה. מרגו רובי, סבסטיאן סטאן, אליסון ג'אני. בימוי: קרייג גילפסי. ארה"ב 2017. מיועד: לכולם. לסיכום: משחק מצוין, הומור סרקאסטי.

אנשים ומקומות

תיעודי. בעודם מצלמים מחוזות כפריים בצרפת, נרקמת ידידות בין אמן הצילום המסתורי JR לבין הבמאית הקשישה אנייס ורדה, שהייתה בצעירותה ממייסדי הגל החדש בקולנוע הצרפתי. בימוי: JR, אנייס ורדה. מיועד: למנויי סינמטקים. לסיכום: חמוד, עם ניואנסים הומוריסטיים.

 

ג'ומנג'י שורדים בג'ונגל

הרפתקאות. ארבעה צעירים נבלעים בתוך משחק וידאו המתרחש בג'ונגל ובדמות האוואטאר שלהם, מפלסים דרך חזרה לעולם האמיתי. עם ג'ק בלאק, קווין הרט, דוויין ג'ונסון, קארן ג'יליאן. בימוי: לורנס קאסדן. ארה"ב 2017. מיועד: לראש צעיר. לסיכום: מבדר.

האופה מברלין

דרמה. קונדיטור גרמני, שאהובו הישראלי נהרג בתאונה, נקשר לאלמנתו, בעלת בית קפה בירושלים, למגינת ליבם של שכניה הדתיים. עם שרה אדלר, טים קלקהוף, סנדרה שדה, זוהר שטראוס. בימוי: אופיר ראול גרייצר. ישראל 2017. מיועד: לאוהבי אדם. לסיכום: לוקח את הזמן.

החגיגה של באבט

דרמה. שפית מהוללת, שנמלטה מפריז לכפר דני בסוף מאה ה־19, מכינה ארוחת מלכים מופלאה שתשנה לעד את יושבי הכפר השמרנים. עותק שעבר רסטורציה. עם סטפני אודרן, ביבי אנדרסון, יארל קולה. בימוי: גבריאל אקסל. דנמרק 1987. מיועד: לכולם. לסיכום: יצירת מופת, אל תחמיצו.

הלומים

דרמה. לאחר מלחמת ששת הימים, הלום־קרב מתקשה לחזור לחיים נורמליים בחיק אשתו ובנו האהובים. עם עמוס תמם, אדוה בולה, רועי פינק. בימוי: ארז מזרחי,סהר שביט. ישראל 2017. מיועד: לכל צופה ישראלי. לסיכום: בימוי מאופק, משחק טוב.

הנוסע

מותחן. במהלך נסיעתו ברכבת, סוכן ביטוח נקלע למזימת פשע המאיימת על חיי הנוסעים. עם ליאם ניסן, ורה פרמיגה. בימוי: חומה קוייט־סרה. ארה"ב 2018. מיועד: לחובבי אקשן ברכבת דוהרת. לסיכום: לא הגיוני, אבל מהוקצע.

הנשיקה האחרונה

של הקיסר

דרמה. מרגל נאצי מתאהב בצעירה יהודייה, העובדת בשירות הקיסר וילהלם ה־2, המלך הגרמני הגולה בהולנד בימי מלחמת העולם השנייה. עם לילי ג'יימס, ג'אי קורטני, כריסטופר פלאמר. בימוי: דייוויד לבו. בריטניה 2016. מיועד: לחובבי מלודרמות. לסיכום: פשטני, אבל מותח.

העדות

דרמה. חייו של חוקר מסורתי ביד ושם מתערערים, כשהוא מגלה שאימו, ניצולת שואה, אינה יהודייה. עם אורי פפר, רבקה גור, ליה קניג. בימוי: עמיחי גרינברג. ישראל 2017. מיועד: לשוחרי דילמות מתחום האמונה והמוסר. לסיכום: משחק טוב, תסריט מעניין, סגנון מאופק.

העיתון

דרמה. בקיץ 1971, המו"ל והעורך של העיתון "וושינגטון פוסט" נאבקים בממשל האמריקאי המסתיר מהציבור את האמת על מעורבות ארה"ב במלחמת וייטנאם. עם מריל סטריפ, טום הנקס. בימוי: סטיבן ספילברג. ארה"ב 2017. מיועד: לכולם. לסיכום: משחק מצוין, כך עיתונות צריכה לעבוד.

הפרעה בקצב הלב

דרמה. פרמדיק נקרע בין מחוייבותו למטופליו לבין אהבתו לאשתו, על רקע המימסד הרפואי הרעוע ברוסיה. עם אלכסנדר יאצנקו, אירינה גורבצ'בה. בימוי: בוריס חלבניקוב. רוסיה 2017. מיועד: לאוהבי אדם. לסיכום: קטן, שקט, מלבב.

המשחק הגדול

דרמה ביוגרפית. סיפורה האמיתי של מולי בלום, שניהלה מועדון פוקר אקסקלוסיבי לעשירי אל־איי ועלתה על הכוונת של האף־בי־איי. עם ג'סיקה צ'סטיין, אידריס אלבה, קווין קוסטנר. בימוי: ארון סורקין. ארה"ב 2017. מיועד: למעריצי ג'סיקה צ'סטיין. לסיכום: דיאלוגים חדים, קצת ארוך, משחק טוב.

המשימה

מותחן. רוצח אכזרי במסע נקם בעקבות רופאה שביצעה בו ניתוח לשינוי מין. עם מישל רודריגז, סיגורני וויבר. בימוי: וולטר היל. ארה"ב 2016. מיועד: לבעלי טעם רע. לסיכום: לא יאמן כי יסופר.

הפנתר השחור

קומיקס. המלך טצ'אלה חובר לסוכן סי־אי־איי ויחד עם יחידת הכוחות המיוחדים שלו, מנסה לאחד את הכוחות הפוליטיים המאיימים על שלימות הממלכה. עם צ'דוויק בוזמן, מייקל ב. ג'ורדן, לופיטה ניונגו. בימוי: ריאן קוגלר. ארה"ב 2018. מיועד: לנוער. לסיכום: מבדר, עיצוב מקורי.

הרץ במבוך: תרופת המוות

פנטזיה. פרק שלישי בסדרה על חבורת צעירים המנסה להימלט ממבוך ענקי, שנכלאו בו ע"י ממשלת צללים מאיימת. עם דילן או'בריאן, קאיה סקודלריו, תומס ברודי־סנגסטר. בימוי: ווס בל. ארה"ב 2018. מיועד: לראש צעיר. לסיכום: ריצה לשום מקום.

חדר בריחה

מותחן. שישה חברים מוזמנים לחגיגת יומולדת בחדר בריחה ומוצאים עצמם במלכודת. עם איבן וויליאמס, אליזבט האור, אנבל סטפנזון. בימוי: ויל ורניק. ארה"ב 2017. מיועד: לראש צעיר. לסיכום: מותח.

חוטים נסתרים

דרמה. בלונדון של שנות ה־50, מלצרית צעירה נעשית השראה ומושא לאהבתו של חייט עילית אקסצנטרי – ומשנה את אורח חייו. עם דניאל דיי לואיס, לזלי מנוויל. בימוי: תומס פול אנדרסון. ארה"ב 2018. מיועד: לאופנאים ואוהבי משחקי שליטה. לסיכום: קר, לא נוגע.

חי בסרט

קומדיה. ידידותם המוזרה של השחקן גרג ססטרו והבמאי האניגמטי טומי וויסאו, שהובילה להפקת הסרט "החדר", הנחשב לאחד הגרועים שנעשו אי פעם. עם ג'יימס פרנקו, דייב פרנקו, סת' רוגן. בימוי: ג'יימס פרנקו. מיועד: למתעניינים במתרחש בעולם הקולנוע. לסיכום: מוזר, אקסצנטרי, מבדר.

כוכבים חיים לנצח

דרמה ביוגרפית. שנותיה האחרונות של כוכבת העבר המתבגרת גלוריה גרהם, בזרועות מאהבה בן ה־28, פיטר טרנר. עם אנט בנינג, ג'יימי בל, ג'ולי וולטרס, ונסה רדגרייב. בימוי: פול מקגוויגן. בריטניה 2017. מיועד: לאוהבי נוסטלגיה. לסיכום: צנוע, משחק טוב.

ליגת הצדק

פנטזיה. באטמן מגייס את וונדרמן, אקוומן, סייבורג ופלאש כדי להציל את האנושות מאויב אכזרי. עם בן אפלק, גל גדות, הנרי קאביל. בימוי: זאק סניידר. ארה"ב 2017. מיועד: לנוער. לסיכום: מאכזב.

לעבור את הגבול

דרמה. אחות הנמצאת במירוץ פוליטי מטעם מפלגה ימנית קיצונית, נאבקת על דעותיה מול משפחתה וחבריה. עם אמילי דקאן, אנדרה דוסולייה. בימוי: לוקה בלבו. צרפת/בלגיה 2017. מיועד: לשוחרי קולנוע פוליטי. לסיכום: נושא טעון, סרט נינוח.

מאורת הגנבים

פעולה. חוליית עילית של משטרת אל־איי בעקבות כנופיית נועזת של שודדי בנק. עם ג'רארד באטלר, 50 סנט. בימוי: כריסטיאן גאדגאסט. ארה"ב 2018. מיועד: לחובבי מאבק מוחות. לסיכום: רחב יריעה, מושקע וגדוש מדי.

מוצא אל הים

דרמה. עריק ממילואים, שפוטר מעבודתו כמורה להיסטוריה, ניצב על צומת דרכים בחייו. עם גל הויברגר, אמנון וולף, סוזן גשוונדטנר. בימוי: דניאל מן. ישראל 2015. טרם דורג.

מסתור

מותחן. שבועיים בחיי סוכנת מוסד השומרת על משתפ"ית לבנונית בדירת מיסתור בהמבורג. לפי סיפור מאת שולמית הראבן. עם נטע ריסקין, גולשיפטה פרהאני, יהודה אלמגור. בימוי: ערן ריקליס. ישראל 2017. מיועד: לאוהבי מזימות בינלאומיות. לסיכום: מהוקצע.

על גוף ונפש

דרמה, רומנטי. במפעל לבשר בבודפשט, קשר עדין נרקם בין מנהל כספים מסוגר לבין אחראית על בקרת איכות. עם גזה מורצ'אני, אלכסנדרה בורבלי, זולטן שניידר. בימוי: אילדיקו אניידי. הונגריה 2017. מיועד: למיטיבי לכת. לסיכום: מלבד שתי סצנת מקיזות דם, סיפור מעודן, נוגע, עם ביקורת סאטירית ושחקנים טובים.

פלא

דרמה. ילד חריג לומד מהי נתינה וקבלה, כשהקהילה, בית־הספר והמשפחה מתאחדים סביבו. עם ג'וליה רוברטס, אוון וילסון, ג'ייקוב טרמבליי. בימוי: סטפן צ'בוסקי. ארה"ב 2017. מיועד: לכל המשפחה. לסיכום: נופת צופים דידקטית.

צורת המים

פנטזיה. על רקע המלחמה הקרה בשנות ה־60, צעירה מחלצת יצור אמפיבי מידי קולונל סדיסטי. עם סאלי הוקינס, מייקל שאנון, אוליביה ספנסר. בימוי: גיירמו דל טורו. ארה"ב 2017. מיועד: לאוהבי אגדות. לסיכום: קליל, קסום, מהנה.

קרא לי בשמך

דרמה. יחסים נרקמים בין נער יהודי, המתגורר בווילה של הוריו באיטליה, לבין סטודנט אמריקאי צעיר. עם טימותי שאלאמה, ארמי האמר, מייקל סטולברג. בימוי: לוקה גואדיאנו. ארה"ב 2017. מיועד: לאוהבי רומנטיקה.לסיכום: נוגע ללב, משחק מצוין.

שלושה שלטים מחוץ לאבינג, מיזורי

דרמה. לאחר רצח בתה ובגלל שהרוצח לא נתפס - אם זועמת יוצאת למאבק חורמה בשריף הנערץ של העיירה. עם פרנסס מקדורמנד, וודי הארלסון, סם רוקוול, פיטר דינקלג'. בימוי: מרטין מקדונה. ארה"ב 2017. מיועד: לאוהבי קומדיות מרושעות. לסיכום: מצחיק ברגעים הכי רציניים.

שעה אפלה

דרמה. ההתלבטויות והמאבקים הפוליטיים בתוך קבינט המלחמה, בשבועות הראשונים לכהונת צ'רצ'יל כראש־ממשלה, מול איום פלישת הנאצים לבריטניה. עם גארי אולדמן, לילי ג'יימס, כריסטין סקוט תומס. בימוי: ג'ו רייט. בריטניה 2017. מיועד: לאוהבי דרמות היסטוריות. לסיכום: מבוים היטב.

 

תיאטרון

הצגות בהרצה

כל ההצגות ב־20.30 — אלא אם כן צוין אחרת

ביטון

ת' חיפה. מאת הילה גולן ובבימויה. בת למשפחה מעורבת "חצי־חצי" של יוצאי אירופה ומרוקו מנסה לבחון את השיח העדתי ולהגדיר את זהותה באמצעות שיחות עם קרוביה ומחשבות על בתה, ומה היא רוצה להעביר לה הלאה. עם מירי אלון, אורטל אבנעים־פרידמן, נועם שוסטר־אליאסי ועוד. מתי ואיפה: ג'־ה' (18.00, 20.30), ת' חיפה.

הים הכחול העמוק

ת' בית ליסין. מאת טרנס ראטיגן. אישה אנגלייה הנשואה לשופט מכובד, המבוגר ממנה בכמה שנים, מתאהבת בטייס לשעבר בחיל האוויר המלכותי, ונקרעת בין האהבה האידיאלית לאהבה האפשרית. עם לימור גולדשטיין, נדב נייטס, לירון ברנס ועוד. ביים אלון אופיר. מתי ואיפה: ב', ג' (11.00, 20.30), ד', בית ציוני אמריקה ת"א.

יוסף יוספזון מת

ת' תמונע. מאת עדי מור ובבימויה. מותו של הסבא של משפחת יוספזון מפתיע את בני משפחתו ומאלץ אותם להתכנס יחדיו ולשבת שבעה. אך בני המשפחה עסוקים בכול מלבד במת. עם איתמר מנדלסון, רימון כרמי, עידו קולטון ועוד. מתי ואיפה: שישי (19.00), ת' תמונע ת"א.

עושה כרצונו

ת' הבימה. מאת מוטי לרנר, עפ"י ספרה של אסתי ויינשטיין. סיפור חייה וייסוריה של אישה דתית, שנאלצה לשתוק ולעשות כרצונם של אחרים כל חייה, עד שקמה ועזבה את העולם החסידי ונותקה מבני משפחתה ומרוב ילדיה. עם אסנת פישמן, יואב דונט, יגאל שדה ועוד. ביימה איה קפלן. מתי ואיפה: שישי (12.00), מוצ"ש (18.30, 21.00), ת' הבימה ת"א.

עיתונאי על תנאי

ת' הבימה. מאת גיא מרוז. עיתונאי בכיר, העומד מאחורי כתבת תחקיר מעוררת מחלוקת, מוצא עצמו על הכוונת של כל מיני גורמים המבקשים לעצור אותו. עם תומר שרון, ליאת אקטע, דוית גביש ועוד. ביים נורמן עיסא. מתי ואיפה: א'־ב' (20.00), ג' (11.00, 21.00), ד' (21.00), ת' הבימה ת"א.

ספינינג

ת' הבימה. מאת אשכול נבו, עירית הורביץ לוז ואמנון וולף. בהשראת הקומה הראשונה מתוך ספרו של נבו "שלוש קומות". לארנון יש הזדמנות אחרונה לשכנע את כולם שהוא היחיד שמבין למה הילדה שלו הפסיקה לרקוד ולמה השתנה לה פתאום המבט. אבל האדם היחידי שיוכל לעזור לו מחובר למכונת הנשמה. עם אמנון וולף, מאיה מעוז, גאיה גור אריה ועוד. ביים רועי שגב. מתי ואיפה: א'־ב' (20.00), ת' הבימה ת"א.

ציד המכשפות

ת' הקאמרי. מאת ארתור מילר. בעיירה סאלם בסוף המאה השבע עשרה מתפתחת היסטריה של האשמות בכישוף כתוצאה מסיפורים שממציאות מספר ילדות. איש אחד מנסה לעמוד בפרץ, ולהראות לכולם שהסיפור הזה מבוסס על שקרים, אך הם אינם רוצים להאמין לו. עם איתי טיראן, מרים זוהר, רמי ברוך ועוד. ביים גלעד קמחי. מתי ואיפה: שישי (21.00), שבת (17.00, 21.00), ת' הקאמרי ת"א.

 

 

הצגות רצות

איסמעיליה

ת' הקאמרי. מאת הלל מיטלפונקט ובבימויו. שלושה גברים שנחשבים חברים טובים מאז ימי מלחמת יום הכיפורים, שם שירתו יחד, נפגשים עשרים וחמש שנים אחרי המלחמה, ומגלים דברים שלא ידעו האחד על השני. עם עמוס תמם, מיכה סלקטר ואלון דהן. מיועד: לחובבי דרמות ריאליסטיות ביקורתיות. לסיכום: סיפור אנושי מעניין ורגיש על חברות גברית במשבר, הזוכה לביצוע משכנע מצד שלושה שחקנים מצוינים. מתי ואיפה: א'־ב', ת' הקאמרי ת"א.

אם נדע לאהוב

ת' ב"ש. ערב תיאטרלי־מוזיקלי המציג מסע בתוך עולמו הפנימי של המשורר והזמר, ז'אק ברל, שכתב שירים בני אלמוות כמו 'מדלן' ו'אהבה בת עשרים'. עם אמיר קריאף, מיכל ויינברג, עלאא דקה ועוד. ביים רפי ניב. מיועד: לחובבי שאנסונים צרפתיים. לסיכום: למרות שכל אחד מהשירים מבוצע היטב, המופע בכללותו חסר חוט שדרה דרמטי. מתי ואיפה: ב'־ג' (20.00), ת' ב"ש.

בדמי ימיה

ת' החאן. עפ"י ש"י עגנון. עיבוד לבמה: שחר פנקס. שנים ספורות אחרי מות אמה, מתחתנת תרצה, הבת, עם עקביה מזל, מי שהיה אהובה הסודי של האם. עם אודליה מורה־מטלון, דודו בן זאב, יואב היימן ועוד. ביימה שיר גולדברג. מיועד: לחובבי עגנון בלבוש מודרני. לסיכום: בימוי קצבי ויצירתי, שמוציא את עגנון מהנפטלין, עם ביצוע חי, תוסס ומלא חן של כל הצוות, מייצרים הצגה חכמה ויפה. מתי ואיפה: ג'־ד', ת' החאן ירושלים.

הסודות

ת' בית ליסין. מאת הדר גלרון. בהשראת התסריט מאת הדר גלרון ואבי נשר. בתו של דיין חרדי, משכנעת את אביה לדחות את חתונתה ולאפשר לה ללמוד במדרשה לבנות בצפת, שם היא נפגשת עם תלמידה סוררת, שנשלחה לשם בשל חטא סודי. עם יעל וקשטיין, שירן הוברמן/ מיכל שטמלר, הדס קלדרון/ ליאת גורן ועוד. ביים כפיר אזולאי. מיועד: לחובבי דרמות העוסקות בעולם החרדי. לסיכום: מלודרמה אפקטיבית, אם כי קצת צפויה, על אהבה אסורה ואמונה במשבר, הזוכה לבימוי חזק, ומשחק רגיש ומשכנע. מתי ואיפה: שישי (12.00, 21.30), מוצ"ש (18.00, 21.00), מוזיאון א"י ת"א.

רעולים

ת' הספרייה. מאת אילן חצור. בימי האינתיפאדה הראשונה שלושה אחים פלסטינים נקלעים לסיטואציה קשה שבה הם נקרעים בין נאמנותם למשפחה לבין נאמנותם למאבק הלאומי. עם עודאל חיון, אבי עדוי ועידן סמדג'ה. ביים אבישי בן גל. מיועד: לחובבי דרמות אקטואליות. לסיכום: אחד המחזות המקוריים הטובים ביותר שנכתבו בארץ על הסכסוך הישראלי־פלסטיני, זוכה להעלאה מחודשת בהצגה מבוימת היטב והנהנית מביצוע משכנע של שלושה שחקנים מצוינים. מתי ואיפה: שישי (21.00), מוצ"ש, א' (13.30), ב'־ה', אולם אהוד מנור ר"ג.

תמונות מחיי נישואין

ת' קאמרי ות' גשר. מאת אינגמר ברגמן. מרצה באוניברסיטה בגיל העמידה, נוטש את אשתו, ואת שתי בנותיהם לטובת אישה צעירה ואושר מדומה בחיקה. עם איתי טיראן, אפרת בן־צור, ועוד. ביים גלעד קמחי. מיועד: לחובבי דרמות העוסקות בזוגיות. לסיכום: הצגה יפהפייה, המציגה שילוב מופתי בין טקסט אינטליגנטי, משחק אמין, רגיש וחכם, ועבודה מתוחכמת של במאי ומעצב. התוצאה הסופית חזקה ומרתקת. מתי ואיפה: מוצ"ש, פ"ת; א' (20.00), ת' גשר ת"א־יפו; ג'־ד', ת' חיפה.

 

בידור

 

אבי נוסבאום

גברים ונשים ומה שביניהם (בעיקר מה שמפריד), הגעגועים לילדות וההתבגרות שאי־אפשר להימנע ממנה גם אם מתעקשים. מיועד: לצעירים ברוחם ולמי שמאמין שסטנד־אפ גם יכול להיות אינטליגנטי. מתי ואיפה: מוצ"ש (21.00), הרצליה; א' (20.15), זאפה ת"א. טרם דורג.

אמי הגנרלית

הגרסה העדכנית לשלאגר המצליח, ציפי שביט כאם הדאגנית שמצפינה עד ליחידה בחרמון, כדי להביא לבנה החייל אוכל. עם פולי רשף, עודד מנסטר ועוד. מיועד: למי שאוהב צחוק בריא, נוסטלגיה ואת ציפי שביט. מתי ואיפה: שישי (22.00), קיבוץ יפעת; מוצ"ש (21.00), מעלה אדומים; ה' (21.00), גני תקווה. טרם דורג.

לסלאו לא נחה

חנה לסלאו עוברת דירה ועושה, ובגדול, צחוק מעצמה, מאיתנו ומכל מה שזז, גם כשזה כואב. אורחת: אודיה קורן. מיועד: לכל מי שאוהב לצחוק בלי מעצורים ולא משנה בן כמה הוא. מתי ואיפה: ה' (20.30), היכל התרבות ראשל"צ, פסטיבל הקומדיה וההומור ע"ש ספי ריבלין.

אורי גלר וננסי ברנדס

החוש השישי של המנטליסט פוגש את

חוש ההומור של הסטנדאפיסט. מיועד: למי שמאמין בכוחות על־טבעיים או מחפש שעה קלה של צחוק. מתי ואיפה: ד' (20.30), היכל התרבות ראשל"צ, פסטיבל הקומדיה וההומור ע"ש ספי ריבלין. טרם דורג.

 

מוזיקה

אדיר גץ

צובר מעריצים בסיבוב הופעות הכולל את שירי האלבום החדש. מיועד: לפתוחים להיכרויות חדשות. לסיכום: בתוך כל הבלאגן, צמח יוצר מכוכב נולד. מתי ואיפה: מוצ"ש (20.15), זאפה ירושלים.

אהוד בנאי והפרשים

כל הקריירה המרהיבה נפרשת עם ההרכב המנצח שמלווה אותו שנים. מיועד: לכמה שיותר. לסיכום: אחד הענקים של המוזיקה הישראלית בכל אספקט. מתי ואיפה: ב' (19.45), כרם ברקן חולדה.

אסף אבידן

מגיע לארץ במסגרת סיבוב ההופעות האירופאי למופע אינטימי עם אלבומו החדש לצד שיריו המצליחים. מיועד: למזפזים בין מוזיקה ישראלית ל־VH1. לסיכום: תותח במה. מתי ואיפה: שישי (21.30), בית העם כפר בלום; שבת (21.00), ת' גשר ת"א־יפו.

יהורם גאון ויורגוס דאלארס

מופע משותף של שני הזמרים ביוונית, בעברית ובלאדינו, יחד וכל אחד לחוד. מתי ואיפה: ב'־ג' (20.30), היכל התרבות ת"א. טרם דורג.

יובל דיין

אחת מהיוצרות המפתיעות של השנים האחרונות, בשלה למרות גילה הצעיר. מיועד: לכולם. לסיכום: אותנטית ומרגשת. מתי ואיפה: ג' (19.30), ברלה להבות חביבה; ד' (20.45), היכל התיאטרון קרית מוצקין.

ימן בלוז

רביד כחלני ועומר אביטל מאחדים את ההרכב לאחר שש שנים עם מופע חורף בהשתתפות מוזיקאים ונגנים אורחים. מתי ואיפה: שישי (21.00), רידינג 3 ת"א. טרם דורג.

עברי לידר

מופע מיוחד בו לידר מבצע את שיריו על הפסנתר ומעלה זוגות מהקהל לשיחות על אהבה וזוגיות. מיועד: לכולם. לסיכום: חבל להחמיץ. מתי ואיפה: שישי (21.30), היכל התרבות ת"א.

שרית חדד

מופע ענק וחגיגי עם עשרות רקדנים, אקרובטים ושחקנים בהשראת לאס־וגאס. מתי ואיפה: שישי (13.30), מוצ"ש (19.30), א' (20.45), האנגר 11 ת"א. טרם דורג.

 

קלאסי

מוזיקת־אבל למלכה

אנסמבל "זמרי קולגיום". המנצח: ישי שטקלר. עוגב: שרון פרושנסקי. רביעיית כלי־מתכת. בתכנית: "מוזיקת אבל למלכה מרי" – פרסל, שלושה מוטטים – דופרה, "מיסה" ו"קנטיגה" – פורה. מיועד: למחכים לשמוע את היצירה המרגשת הגדולה – "מוזיקת־אבל למלכה מרי". לסיכום: מזמן לא היה לנו קונצרט שכולו מוזיקת אבל, מיסה, ומוטטים – והכול ביחד. לרוץ מהר! מתי ואיפה: שבת (20.00) אלמא, זכרון־יעקב.

"קולות מהשמיים"

"אנסמבל זמרי מורן". המנהלת המוזיקאלית: נעמי פארן. המנצח: גרי גראדן. בתכנית: "קולות מהשמיים": יצירות מהעולם הצפוני של המלחינים משבדיה, פינלנד, ונורבגיה. מיועד: לסקרנים לשמוע יצירות מיוחדות של המלחינים מהעולם הצפוני. לסיכום: גם גארי גראדן – הנחשב לאחד מטובי מנצחי המקהלות בעולם, וגם "זמרי מורן" – מצמרת המקהות שלנו – אסור להחמיץ! מתי ואיפה: א' (20.30) הקונסרבטוריון העירוני, ת"א.

קיריל פטרנקו

הפילהרמונית הישראלית. המנצח: קיריל פטרנקו. הסולנית: יוג'ה ואנג – פסנתר. בתכנית: הפואמה "לה פרי" – דיוקא, הקונצ'רטו מס.3 – פרוקופייב, "פטרושקה" – סטרווינסקי. מיועד: למתגעגעים לשמוע את פטרנקו שהתמנה להיות המנצח הראשי של הפילהרמונית מברלין, לא פחות! לסיכום: על "פטרושקה" לא מוותרים – במיוחד כאשר המנצח הוא פטרנקו. מתי ואיפה: שישי (14.00), שבת (20.00), א' (19.00) היכל התרבות, ת"א.

ריגושים מוזיקאליים

פסטיבל מוסטונן. תזמורת ירושלים. המנצח: אנדרס מוסטונן. הסולנים: מריה קיטס – כינור, מרסל יוהנס קיטס – צ'לו, סטן היינויה – פסנתר. מקהלת הבנות "אלרהיין" – אסטוניה. בתכנית: "הקונצ'רטו המשולש" – בטהובן, "אווה מריה" מאת ברהמס ומוצרט. "חלום ליל קיץ" – מנדלסון. "שחר" – היינו אלר. "מגניפיקט" – ליסט. מיועד: למחכים לריגושים מוזיקאליים. לסיכום: זהו מוסטונן – תמיד מגיש קונצרט מקורי. לרוץ! מתי ואיפה: ד' (20.00), הנרי קראון, י־ם.

תזמורת "בארוקדה"

תזמורת "בארוקדה". דניאלה סקורקה – סופרן, שלומית סיון – כינור, איל לבר – גיטרה, עמית טיפנברון – ויולה דה-גמבה, יזהר קרשון – צ'מבלו. בתכנית: "פיאסטה אספניולה" – חגיגה של בארוק ספרדי ופולקלור דרום אמריקאי. מיועד: לסקרנים לגלות את היופי, הסגנון, והאינטימיות של הבארוק הספרדי לצד הפולקלור הדרום־אמריקאי. לסיכום: חגיגה של תזמורת "בארוקדה" המרגשת הזו. כדאי! מתי ואיפה: ד' (21.00) סוזן דלל, ת"א.

 

ילדים

אדרבא

מיומנה לילדים. מאת אילון נופר. הייחודיות של מיומנה במופע המשלב בין קצב למוסיקה, הומור ותנועה, תוך שיתוף הילדים בתוך החוויה. מיועד: לגילאי 10־3. מתי ואיפה: שבת (11.00), היכל התרבות חוף הכרמל. טרם דורג.

אליסה בארץ הפלאות

האופרה הישראלית. מאת דוד זבה עפ"י הספר של לואיס קרול. עיבוד אופראי לסיפור על אליסה הקטנה הנופלת לתוך הבור באדמה ומגלה שם שלל דמויות ססגוניות כמו הארנב הלבן והכובען המטורף. עם רינת גולדמן/ הדר עטרי, ועוד. ביים גדי שכטר. מיועד: לגילאי 9־4. מתי ואיפה: ד'־ה' (10.30, 12.30), בית האופרה ת"א. טרם דורג.

גוליבר

ת' גשר. מאת נגה אשכנזי. עיבוד חדשני ומפתיע לסיפור של ג'ונתן סוויפט המשלב בין הופעה חיה לחוויה של התרחשות וירטואלית המתרחשת באמצעות משקפות. עם אלדד פריבס, נטשה מנור, אפרת ארנון ועוד. ביים יבגני אריה. מיועד: מגיל 6 ומעלה. מתי ואיפה: ד'־ה' (11.00, 16.00), ת' גשר ת"א־יפו. טרם דורג.

הרפתקאות דוד אריה והמכשפה חמתותה

ת' הבימה. מאת ינץ לוי. דוד אריה מבקר כל שבוע את אחייניו, ינון וצפריר, ומספר להם סיפורי הרפתקאות מופלאים. אך מה קורה כשצפריר מקבל מסר מאביו שהוא כבר גדול, ושעליו להפסיק להאמין בסיפורי המעשיות הללו? עם טל מוסרי, דניאל סבג, נתי רביץ ועוד. ביים רועי שגב. מיועד: לכל המשפחה. מתי ואיפה: ה' (10.00, 12.30, 15.00), ת' הבימה ת"א. טרם דורג.

מעשה בחמישה בלונים

עפ"י סיפורה של מרים רות. עיבוד ובימוי: יובל שמטוב ושיראל אשרוב. מחזמר צבעוני המבוסס על הסיפור הקלאסי בכיכובו של יובל מבולבל. מיועד: לגילאי 7־2. מתי ואיפה: ב' (17.30), היכל התרבות נתניה; ג' (17.30), בית העם רחובות. טרם דורג.

שקשוקה ושוד הלימונים

ת' אורנה פורת. מאת רועי שגב ושירילי דשא (שביימה), בהשראת סדרת הספרים "שקשוקה" מאת גליה עוז. מישהו גנב את כל הלימונים מהעץ העומד בחצר הבית של יולי, והיא חושבת שהיא יודעת מי האשם. בניסיונה לנהל כנגדו מלחמה היא מגלה שלפעמים כדאי יותר לדבר מאשר להילחם. עם יעל שילדקראוט, יערה פלציג, אורי אוריין ועוד. מיועד: לגילאי 9־6. מתי ואיפה: ד' (12.00, 16.30, 18.00), ת' הקאמרי ת"א; ה' (11.00), היכל התרבות מודיעין. טרם דורג.

 

אמנות

בית אורי ורמי נחושתן

תערוכות של ציון חזן, דרורה דומיני ואבי סבח מוצגות במקום. דומיני וסבח מציגים עבודה משותפת, ״עוד רגע״, שמורכבת מרישומים ופסל, חזן מציג מיצב ועבודת וידיאו חדשה העוסקים במונח הצבאי ״ירי דו צדדי״. אוצרת סמדר קרן. תאריך נעילה: 21.4. לסיכום: טובים השניים. מתי ואיפה: ב׳-ה׳: 10:00-15:00, ו׳, שבת: 10:00-14:00. קיבוץ אשדות יעקב מאוחד. טל': 04־6757737.

בית האמנים בירושלים

מקבץ תערוכות מוצג במקום והמרכזית שבהן היא ״יוצר אור ובורא חושך״ של ישראל רבינוביץ, המזמינה את הצופים למסע השואל שאלות על מיתוסים מקומיים. אוצר ניר הרמט. תאריך נעילה: 7.4.2018. לסיכום: המיתוס ושברו. מתי ואיפה: ב, ד׳, ה׳: 18:00–10:00, ג׳: 20:00–14:00, ו׳: 10:00-13:00, שבת: 11:00-14:00. שמואל הנגיד 12, ירושלים. טל': 02־6253653. טרם דורג.

בית הנסן

״אין מקום מרומם יותר ממקלטי הנוכחי״ הוא שמה של תערוכת חירום שמגיבה לגירוש הפליטים. עשרות אמנים מציגים עשרות עבודות שעוסקות בשאלות הנוגעות לחוק למניעת הסתננות ולהשלכותיו החמורות על מבקשי המקלט בישראל. תאריך נעילה: 4.3. לסיכום: נקיטת עמדה. מתי ואיפה: א׳-ה׳: 10:00-18:00, ו׳: 10:00-14:00. גדליהו אלון 14, ירושלים. טל': 02־5793702.

גלריה בגליל

שם התערוכה של טליה ימיני, ״To Ride it Out״, לקוח מעולם הימאות ומתייחס למצב של סופה המטלטלת את הספינה על פני הים הסוער ופירושו לנקוט את כל הצעדים הנדרשים כדי לצאת בשלום מהסערה. לא צריך הרבה יותר כדי להבין במה מדובר. אוצרת: הגר בריל. תאריך נעילה: 6.4. לסיכום: The boat is leaking. מתי ואיפה: בתיאום מראש: 04־9015103. קמפוס האקדמית גליל מערבי, בניין קיי, עכו. טרם דורג.

גלריה חזי כהן

אחרי תערוכת יחיד מדוברת במוזיאון תל־אביב מציג אורי קצנשטיין תערוכה חדשה, PrePast, ובה גוף עבודות העוסק בנושאים של זמן, זהות, זכרון וטראומה. אוצרת עפרה חרנ״ם. תאריך נעילה: 3.3. לסיכום: רב מימדי. מתי ואיפה: ב׳-ה׳: 10:30-19:00, ו׳: 10:00-14:00, שבת: 11:00-14:00. וולפסון 54, ת"א. טל': 03־6398788. טרם דורג.

גלריה רוארט

הצייר המצוין בויאן פותח תערוכה חדשה, ״ביל״ (באפלו ביל), ובה מיצב ציורי המורכב מציורים גדולי מימדים מהשנתיים האחרונות. אוצרת: לאה אביר. תאריך נעילה: 24.3. לסיכום: קיל ביל. מתי ואיפה: ג׳-ה׳: 12:00-18:00, ו׳, שבת: 11:00-14:00. שביל המרץ 3, ת"א. טל': 03־6832559. טרם דורג.

מוזיאון אשדוד לאמנות

בתערוכה ״אי הזבובים 13x18״ מציג הצלם שמחה שירמן דגימות שנלקחו מארכיון התצלומים שלו, המאורגן על פי קטגוריות. ארכיון זה, המכיל אלפי סדרות של פרופים – הדפסות מבחן, נע מהאישי לקולקטיבי ומייצר סיפור מסע, שתלייתו גם מתייחסת לארכיטקטורה של המוזיאון. אוצרת יעל כץ בן שלום. תאריך נעילה: 12.5. לסיכום: מהאישי לפוליטי. מתי ואיפה: א׳, ג׳, ד׳, ה׳: 09:00-16:00, ב׳: 09:00-20:00, ו׳, שבת: 10:30-13:30. דרך ארץ 8, אשדוד. טל': 08־8545180. טרם דורג.

מוזיאון הרצליה

חמש תערוכות של חמישה אמנים/ות מצויינים/ות נפתחות מחר 24.2: ״מיריאז׳״ של מירי סגל, ״ג׳ונם (חיים שלי)" של יהודה פורבוכראי, ״דירה בתחתונים״ של שי אזולאי, ״חולות ראשל״צ" של עדה עובדיה ו״מסביב לעולם ב־92 ימים״ של גבריאל כהן. תאריך נעילה: 2.6. לסיכום: חמשת המופלאים. מתי ואיפה: מוצ"ש החל מ־20:00, ב', ד': 10:00-14:00, ג', ה': 16:00-20:00. הבנים 4, הרצליה. טל':09־9551011.

מוזיאון ישראל

התערוכה ״הבורגנים״ מציגה את הבורגנות האירופאית באמצעות יצירות אמנות שמתארות את חיי היום יום שלהם. תערוכת יחיד של זויה צ׳רקסקי, ״פרבדה״, עוסקת בחווית העליה מרוסיה של שנות התשעים. אוצרת שלומית שטיינברג. בתערוכה "טור אישי" מוצגות עבודות מאוסף נאוה ורוני דיסנצ׳יק, ב"ירושלים של פרטים" מוצגים מוטיביים עיצוביים ברחובות ובבתי העיר. עוד במוזיאון: "הון שלטון: מטבעות זהב רומיים". איי וייויי – "אולי, אולי לא". פיסול, צילום, וידאו ומיצבים. באגף הנוער תערוכה בנושא "כלבים וחתולים". לסיכום: מכל וכל. מתי ואיפה: א'-ב', ד'-ה' 17:00-10:00, ג' 21:00-16:00, ו' 14:00-10:00, שבת 17:00-10:00. שדרות רופין 11, ירושלים. טל': 02־6708811.

מוזיאון פתח־תקווה

4 תערוכות מסקרנות: בני אפרת מציב את המיצב ״נתיב האבדון, חורף 2065״ ובה דימויים מוגדלים של הרס סביבתי ואסונות אקולוגיים, גיא גולדשטיין מציג סביבת וידיאו וסאונד שעוסקת במושגים של ״רעש״ ו״הפרעה״, טלי נבון מציגה עבודות בעקבות רישומים של זאב תשבי והתערוכה הקבוצתית ״עבודת צוות״ מציגה עבודות של מדריכי המוזיאון שהם גם אמנים פעילים בשדה. תאריך נעילה: 12.5. לסיכום: טראומה רבגונית. מתי ואיפה: ב׳, ד׳, ו׳, שבת: 10:00-14:00, ג׳, ה׳: 16:00-20:00. ארלוזרוב 30, פ"ת. טל': 03־9286300.

מוזיאון תל־אביב

"השעון", סרטו המונומנטלי של כריסטיאן מרקלי הנמשך 24 שעות (מקביל לזמן במציאות), מוצג במוזיאון בשעות הפתיחה (הקרנות מיוחדות שבהן ניתן לראות את הסרט כולו יתקיימו בתאריכים: 22.3, 26.4, 10.5). בתערוכה ״והיד רושמת...״ מבחר רישומים מאוסף המוזיאון. אוצרת אירית הדר. התערוכה ״מוזיקה אסורה״ עוסקת בתופעת תקליטי רנטגן בברית המועצות וכוללת הקרנת סרטים שעוסקים בקשר שבין צנזורה וחופשביטוי מוזיקלי. תערוכת רטרוספקטיבה מקיפה של האמנית הנהדרת פמלה לוי (2004-1949) מוצגת ובה עבודות מוקדמות מסוף שנות ה־70 ועד ציורי השמן האחרונים, אוצרים: אלן גינתון ואיתמר לוי. בביתן הלנה רובינשטיין, השלוחה הצעירה של המוזיאון ברח׳ תרס״ט 2, מוצגת התערוכה הקבוצתית ״בעיות השעה״ המציעה מבט על האופן שבו לוכדת האמנות את ה׳עכשיו׳, את האקטואלי ואת רוח הזמן, אוצר דורון רבינא. לסיכום: מהאישי אל הפוליטי. מתי ואיפה: ב', ד', שבת 18:00-10:00; ג', ה' 21:00-10:00; ו' 14:00-10:00. שד' שאול המלך 27, ת"א. טל': 03־6077020.

 

מחול

בלט גיאורגיה

ביקורו הראשון בארץ של הבלט הלאומי של גיאורגיה בהנהגתה של נינה אנניאשווילי, המשלב יצירות מופת בסגנונות קלאסי, ניאו קלאסי ועכשווי. מתי ואיפה: שישי (13.00), מוצ"ש (21.00), היכל אמנויות הבמה הרצליה; ב' (20.30), ת' ירושלים; ג' (20.30), מרכז רפפורט חיפה.

להקת קולבן דאנס

'השתיקה'. כיצד יוצרים שקט עוצמתי בתוך הריקוד? הדינמיקה שבין השקט, השתיקה וההשתקה. כוריאוגרפיה: אמיר קולבן. מתי ואיפה: מוצ"ש (21.00), מרכז סוזן דלל ת"א.

רות אשל ודגה פדר

'לא דף לבן'. שני ריקודי סולו היוצרים מפגש בין־דורי של מחול אתיופי. מתי ואיפה: ג' (20.00), ת' תמונע ת"א.

 

סרטי ילדים

הדבורה מאיה גביע הדבש

הנפשה. כדי להציל את הכוורת שלה, הדבורה העליזה מצטרפת לחבורת חרקים לא יוצלחים ומובילה אותם לתחרויות "גביע הדבש". דיבוב לעברית. בימוי: נואל קלירי, סרג'ו דלפינו. אוסטרליה/ גרמניה 2017. טרם דורג.

פרדיננד

הנפשה. השור טוב־הלב, שנתפס בטעות כחיה מסוכנת ונשלח רחוק מביתו – נעזר בחבורת יוצאי־דופן, כדי לחזור הביתה אל משפחתו. דיבוב לעברית. בימוי: קרלוס סלדנה, מיוצרי "עידן הקרח". ארה"ב 2017. מיועד: גם לזאטוטים. לסיכום: חביב למדי.

קוקו

הנפשה. מיגל המקסיקני חולם להיות מוזיקאי. נאמן למסורת יום המתים, הנחוג לזכר אבות המשפחה, הוא מגלה למה נאסר עליו לנגן ומנסה להגשים את עצמו. מאולפני פיקסאר ודיסני. בימוי: לי אונקריץ', אדריאן מולינה. ארה"ב 2017. מיועד: לילדים מגיל שבע. לסיכום: חגיגה של צבעים, מוסיקה ופולקלור.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים