yed300250
הכי מטוקבקות
    סדן בהימלאיה בשבוע שעבר
    7 ימים • 21.02.2018
    הפטיש והסדן
    בפעם הקודמת שטיפס על ההימלאיה, רועי סדן כמעט נהרג. עכשיו הוא חוזר להר, לנצח את הטראומה
    סמדר שיר | צילום: יובל קרסו
    שנתיים וחצי אחרי שהחליק והידרדר מפסגת ההר, שבר את צלעותיו וצלל לתרדמת בת חודשיים, ארז רועי (ג'ינג'י) סדן את תיק התרמילאים שלו והמריא לעיר לה שבצפון הודו כדי להתמודד עם הטראומה שחווה. "במשך שנתיים וחצי הייתי עסוק בפגיעות הגופניות", הוא מספר, "והרגשתי שהגיע הזמן לטפל בנשמה, בסיוטים שפוקדים אותי בלילות, בפחד שהשינה תעמיד אותי בסכנה. הייתי חייב לעצמי מסע של סגירת מעגל. מבחינתי, ההר דומה לצלקות שאני נושא עליי מאז התאונה. הן לא נעלמו וגם ההר לא זז. אז אם ההר לא בא אליי כדי לשחרר אותי, אני אבוא אליו כדי להשתחרר ממנו ולפתוח דף חדש".

    והצלחת להשתחרר?

    "חכי. רק עכשיו חזרתי. זה עדיין טרי. לא ציפיתי לשינוי פתאומי, אבל אני מאמין שהמפתח נמצא בראש. איך אומרים כאן? סאב קוץ' מילגה. הכל אפשרי".

    בשבוע שעבר פגשתי אותו בשגרירות ישראל בהודו, השוכנת בניו־דלהי, שם קיבל אותו השגריר דניאל כרמון בחיבוק אבהי. עבור כרמון הסיפור החל ב־9 באוגוסט 2015, שהיה יום ראשון בשבוע, בשעה תשע בבוקר. הוא דיווש על אופניים במכון כושר כשקיבל בסלולרי מידע ראשוני על ישראלי שהתרסק בשלג ומפרפר בין חיים למוות. כשנודע לכרמון שסדן חוזר להודו הוא הזמין אותו לשגרירות, לנאום באוזני קונסולים שונים. 50 אלף צעירים ישראלים מטיילים בהודו מדי שנה. ולישראל יצא שם של מדינה שאינה מהססת לפני שהיא מחלצת את אזרחיה.

    "אצלנו אומרים, 'אם יש ספק, אז אין ספק', ומקפיצים מסוק לאוויר", כרמון מספר לסדן, "אבל עוד לא היה לנו מבצע חילוץ מסובך ומורכב כמו שלך. מחדר הכושר צילצלתי למשרד החוץ ההודי, שהזניק מיד את חיל האוויר המקומי, אבל מסוק החילוץ שלהם הוא לא כמו של 669. זו בסך הכל ריקשה מעופפת. לא ידענו אם הוא יצליח לנחות בגובה שבו הנפילה שלך נבלמה".

     

    הכתבה המלאה - ביום שישי ב"7 ימים" ובאפליקציית ידיעות אחרונות

     

     

    yed660100