במזל דגים

"הצדף" היא מסעדת דגים ותיקה הפועלת בתחנת דלק בראשון־לציון. המנות גדולות והאוכל מפתיע - אבל החוויה רחוקה מלהיות זולה

המסעדה: "הצדף". הוותק: 16 שנה.

 

הקונספט: מסעדת דגים משודרגת ולא כשרה.

 

הרקע: תקנות חדשות, רגולציה דרקונית ומהפכת חנויות הנוחות חיסלה כמעט לגמרי את המסעדות והסטייקיות שפעלו במשך שנים בתחנות דלק. כיום נותרו רק כמה בודדות. "הצדף", השוכנת בתחנת דלק במערב ראשון, היא אחת האחרונות מהז'אנר הזה.

 

בתפריט: פלטת סלטים לפתיחה, הרבה מנות עיקריות של דגים ובשר. החידוש: תפריט לילה חדש שנועד כנראה לבלייני האזור ומבוסס על מנות כמו קרפצ'יו פילה בקר (58 שקל), סלט שרימפס (48 שקל), ריזוטו שחור (48 שקל), ירקות שורש בחומץ יין (48 שקל) ועוד.

 

מה אכלנו? פתחנו בפלטה של סלטים, שמחירה מחושב כחלק ממחיר המנה העיקרית. כל הסלטים שהוגשו היו טריים וטובים מאוד, אבל האיקרה והמטיאס היו מעולים ממש. עוד שתי מנות ראשונות היו סלט של פטריות מוקפצות (48 שקל), עם שמן זית, יין לבן, שום ובזיליקום ומנה של דגים "מחותנים" (מז'וז'ים, במרוקאית) שהם שני סרדינים המטוגנים זה לזה כשביניהם מילוי של פירורי לחם ופטרוזיליה (58 שקל). הפטריות היו טובות, אבל המנה גדולה מדי, עד כדי כך שלטבעונים או לצמחונים היא יכולה להספיק לגמרי כמנה עיקרית. המז'וז'ים היו לא רעים, אבל המילוי שלהם, שהוא לב העניין במנה הזאת, לא היה מספיק מעניין. אגב, הם נקראים כך מפני ששני הדגים מוצמדים זה לזה בטן אל בטן - מצב שיכול לקרות רק אחרי החתונה, כידוע.

 

לעיקריות: אפשר לבחור פה מתוך מגוון גדול מאוד של מנות בשר ודגים, ורובן אכן מפתות למדי, אבל גם יקרות מאוד. כך למשל מנה של כבד אווז בליקר קלבדוס מתומחרת ב־190 שקלים. ואילו פילה רוסיני, שהוא מנת שחיתות ידועה מהמטבח האירופי, המורכבת מנתח משובח של פילה בקר עם כבד אווז ברוטב יין מרסלה, מתומחרת ב־210 שקל.

 

אבל מכיוון שמדובר בסופו של דבר במסעדת דגים, בחרנו שתי מנות מעניינות מתפריט זה. הראשונה הייתה של פילה לוקוס עם קרם כרובית ועגבניות שרי (160 שקל) והשנייה של פילה לברק עם עגבניות צלויות, גבינת עיזים וברוקולי (140 שקל). מנת הלוקוס הייתה נדיבה מאוד בגודלה, אבל הדג היה קצת מטוגן מדי ומעט מתובל מדי - כך שנדמה היה שהקשר עם טעמו המקורי אבד כמעט לגמרי. לעומת זאת מנת הלברק שילבה להפליא את נתחי גבינת העיזים הלוהטים עם פיסות הדג, העגבניות והברוקולי. מנה מקורית מאוד, בשילוב הבלתי שכיח של דג וגבינה. יש פה בתפריט גם פורל עם גבינות ושמנת (125 שקל) ופילה דניס עם שמנת ורוקפור (125 שקל) כך שנראה שמדובר במעין תת־התמחות של המסעדה.

 

מה שתינו? יש פה הכל, אבל הסתפקנו במים ובספרייט. החיסרון הגדול של ארוחות צהריים שאחריהם צריך עוד לנהוג הביתה, הוא בהימנעות מאלכוהול. גם על קינוחים ויתרנו והסתפקנו באספרסו.

 

כמה עולה? לא מעט. ארוחה כפי שתוארה פה תעלה לזוג לפחות 400 שקל, בלי יין וקינוחים. עם כל הפינוקים הידועים, ואם לא מדובר בארוחה עסקית או בתפריט הלילה, זוג נטול עכבות יכול להשאיר פה גם 500 שקל.

 

הצדף. שדרות משה דיין, ראשל"צ. טלפון: 03-962-7111.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים