המדריך
סרטים חדשים
גרינגו
קומדיה. במסע למקסיקו, איש עסקים אמריקאי נקלע להרפתקאות בין סוחרי סמים, שכירי חרב בינלאומיים והרשות לאכיפת סמים. עם שרליז ת'רון, דייוויד אוליוו, ג'ואל אדגרטון. בימוי: נאש אדגרטון. ארה"ב 2018.
הקיר
תיעודי. שנה בחיי הכותל המערבי, מבעד לעיניה של אם לילד, שפירקה את נישואיה, התרחקה ממשפחתה והתקרבה אל הסמל הדתי והלאומי של חורבן הבית. בימוי: מורן איפרגן. ישראל 2017.
ליידי בירד
דרמה. צעירה ממשפחה ענייה נחושה בדעתה לעזוב את סן־פרנסיסקו וללמוד באוניברסיטה יוקרתית בניו־יורק. עם סירשה רונן, לורי מטקאלף, טימותי שאלמה. בימוי: גרטה גרוויג. ארה"ב 2017.
מוטלים בספק
דרמה. קולנוען שנידון לעבודות שירות, מסייע לנערים בסיכון להשתקם תוך כדי עשייה קולנועית. עם רן דנקר, אדר חזאזי גרש, אוראל ספיר. בימוי: אלירן אליה. ישראל 2017.
משאלת מוות
דרמה. בגלל חוסר תפקודה של המשטרה, רופא לוקח את החוק לידיו ויוצא לנקום בבריונים שתקפו את אשתו ובתו. גירסה חדשה לסרט המפורסם עם צ'רלס ברונסון. עם ברוס וויליס, אליזבט שו, וינסנט ד'אונופריו. בימוי: אלי רות. ארה"ב 2018.
סרטים רצים
12 לוחמים
פעולה. לאחר אסון התאומים, יחידת עילית של צבא ארה"ב מנסה לחבור למפקד העליון של חיילות האפגנים, במאבק משותף נגד אל־קעידה והטליבאן. עם כריס המסוורת', מייקל שאנון, מייקל פניה. בימוי: ניקולאי פיוגלסיג. ארה"ב 2018. מיועד: לאוהבי מלחמות סוסים מול טנקים. לסיכום: שיר הלל נוסח טראמפ.
50 גוונים של שחרור
דרמה. אנסטסיה וכריסטיאן, גיבורי סדרת הסאדו־מאזו, יוצאים לירח דבש מתוק, אך גם נאלצים להתמודד עם היצרים האפלים שלהם. עם דקוטה ג'ונסון, ג'יימי דורנן. בימוי: ג'יימס פולי. ארה"ב 2018. מיועד: למי שהסדרה עדיין מדליקה אותו. לסיכום: לא תה ולא קפה.
אהבה חסרה
דרמה. בעיצומו של מאבק גירושין סוער, זוג הורים מתעלם מילדם בן ה־11, עד שיום אחד הוא נעלם בלי להותיר עקבות. עם מריאנה ספיבק, אלכסיי רוזין, מאטביי נוביקוב. בימוי: אנדריי זבייגינצב. רוסיה 2017. מיועד: לבעלי לב חזק. לסיכום: קורע לב.
אויבים
דרמה. בסוף המאה ה־19, קצין צבא אמריקאי המלווה צ'יף אינדיאני בחזרה לביתו, נאבק באיתני הטבע הקשים ובפורעי חוק האורבים להם בדרך. עם רוזמונד פייק, כריסטיאן בייל, ווס סטודי. בימוי: סקוט קופר. ארה"ב 2017. מיועד: לאוהבי מסעות ארוכים. לסיכום: צדקני, מייגע.
אישה פנטסטית
דרמה. טרנסג'נדרית מתמודדת עם החלל שהותיר בה מותו הפתאומי של אהובה. עם דניאלה וגה, פרנציסקו ראייס. בימוי: סבסטיאן לליו. צ'ילה 2017. מיועד: גם לפלורליסטים וגם לבעלי דעות קדומות. לסיכום: משחק טוב, אנושי, נוגע.
אלסקה
קומדיה. לאחר ששכנתו האהובה הלכה לעולמה, חייו של חולה אלצהיימר משתנים מקצה לקצה. עם אלי גורנשטיין, שפרה מילשטיין, רבקה גור. בימוי: יצחק צפל ישורון. ישראל 2018. טרם דורג.
אני, טוניה
קומדיה. חייה העגומים והמצחיקים של המחליקה על הקרח טוניה הארדינג, שהואשמה בתקיפת חברתה במשלחת האמריקאית לאולימפיאדה. מרגו רובי, סבסטיאן סטאן, אליסון ג'אני. בימוי: קרייג גילפסי. ארה"ב 2017. מיועד: לכולם. לסיכום: משחק מצוין, הומור סרקאסטי.
דרור אדום
מותחן. סוכנת חשאית רוסית וסוכן סי־אי־איי אמריקאי מתאהבים כנגד כל הסיכויים. עם ג'ניפר לורנס, ג'ואל אדגרטון, מרי לואיז פרקר. בימוי: פרנסיס לורנס. ארה"ב 2018. מיועד: לסאדו־מזוכיסטים. לסיכום: דוחה.
החגיגה של באבט
דרמה. שפית מהוללת, שנמלטה מפריז לכפר דני בסוף מאה ה־19, מכינה ארוחת מלכים מופלאה שתשנה לעד את יושבי הכפר השמרנים. עותק שעבר רסטורציה. עם סטפני אודרן, ביבי אנדרסון, יארל קולה. בימוי: גבריאל אקסל. דנמרק 1987. מיועד: לכולם. לסיכום: יצירת מופת, אל תחמיצו.
המשחק הגדול
דרמה ביוגרפית. סיפורה האמיתי של מולי בלום, שניהלה מועדון פוקר אקסקלוסיבי לעשירי אל־איי ועלתה על הכוונת של האף־בי־איי. עם ג'סיקה צ'סטיין, אידריס אלבה, קווין קוסטנר. בימוי: ארון סורקין. ארה"ב 2017. מיועד: למעריצי ג'סיקה צ'סטיין. לסיכום: דיאלוגים חדים, קצת ארוך, משחק טוב.
הנוסע
מותחן. במהלך נסיעתו ברכבת, סוכן ביטוח נקלע למזימת פשע המאיימת על חיי הנוסעים. עם ליאם ניסן, ורה פרמיגה. בימוי: חומה קוייט־סרה. ארה"ב 2018. מיועד: לחובבי אקשן ברכבת דוהרת. לסיכום: לא הגיוני, אבל מהוקצע.
הנשיקה האחרונה של הקיסר
דרמה. מרגל נאצי מתאהב בצעירה יהודייה, העובדת בשירות הקיסר וילהלם ה־2, המלך הגרמני הגולה בהולנד בימי מלחמת העולם השנייה. עם לילי ג'יימס, ג'אי קורטני, כריסטופר פלאמר. בימוי: דייוויד לבו. בריטניה 2016. מיועד: לחובבי מלודרמות. לסיכום: פשטני, אבל מותח.
העיתון
דרמה. בקיץ 1971, המו"ל והעורך של העיתון "וושינגטון פוסט" נאבקים בממשל האמריקאי המסתיר מהציבור את האמת על מעורבות ארה"ב במלחמת וייטנאם. עם מריל סטריפ, טום הנקס. בימוי: סטיבן ספילברג. ארה"ב 2017. מיועד: לכולם. לסיכום: משחק מצוין, כך עיתונות צריכה לעבוד.
הפנתר השחור
קומיקס. המלך טצ'אלה חובר לסוכן סי־אי־איי ויחד עם יחידת הכוחות המיוחדים שלו, מנסה לאחד את הכוחות הפוליטיים המאיימים על שלימות הממלכה. עם צ'דוויק בוזמן, מייקל ב. ג'ורדן, לופיטה ניונגו. בימוי: ריאן קוגלר. ארה"ב 2018. מיועד: לנוער. לסיכום: מבדר, עיצוב מקורי.
הפצע
דרמה. משחקי כוח בין שני חונכים בוגרים לחניך צעיר, במהלך טקסי חניכה לנערים בשבט דרום־אפריקאי. עם נקאן טורה, בונגייל מנטסאי. בימוי: ג'ון טרנגובה. דרום־אפריקה, 2017. מיועד: לא רק ללהט"בים. לסיכום: אנתרופולוגיה מרתקת.
הריבוע
קומדיה. אוצר במוזיאון לאמנות מודרנית המאמין בסובלנות, צדק חברתי והתחשבות בזולת, עומד למבחן כשהסלולרי שלו נגנב. עם קלאס בנג, אליזבת' מוס, דומיניק ווסט. בימוי: רובן אוסטלנד. 142 דקות, שוודיה 2017. מיועד: לשונאי ואוהבי אמנות מודרנית. לסיכום: לא קל לפיצוח, יצירת מופת מאתגרת.
הרץ במבוך: תרופת המוות
פנטזיה. פרק שלישי בסדרה על חבורת צעירים המנסה להימלט ממבוך ענקי, שנכלאו בו ע"י ממשלת צללים מאיימת. עם דילן או'בריאן, קאיה סקודלריו, תומס ברודי־סנגסטר. בימוי: ווס בל. ארה"ב 2018. מיועד: לראש צעיר. לסיכום: ריצה לשום מקום.
חדר בריחה
מותחן. שישה חברים מוזמנים לחגיגת יומולדת בחדר בריחה ומוצאים עצמם במלכודת. עם איבן וויליאמס, אליזבט האור, אנבל סטפנזון. בימוי: ויל ורניק. ארה"ב 2017. מיועד: לראש צעיר. לסיכום: מותח.
חוטים נסתרים
דרמה. בלונדון של שנות ה־50, מלצרית צעירה נעשית השראה ומושא לאהבתו של חייט עילית אקסצנטרי – ומשנה את אורח חייו. עם דניאל דיי לואיס, לזלי מנוויל. בימוי: תומס פול אנדרסון. ארה"ב 2018. מיועד: לאופנאים ואוהבי משחקי שליטה. לסיכום: קר, לא נוגע.
חי בסרט
קומדיה. ידידותם המוזרה של השחקן גרג ססטרו והבמאי האניגמטי טומי וויסאו, שהובילה להפקת הסרט "החדר", הנחשב לאחד הגרועים שנעשו אי פעם. עם ג'יימס פרנקו, דייב פרנקו, סת' רוגן. בימוי: ג'יימס פרנקו. מיועד: למתעניינים במתרחש בעולם הקולנוע. לסיכום: מוזר, אקסצנטרי, מבדר.
יום אחרי יום
פנטזיה רומנטית. נערה מתאהבת בנשמה, המחליפה כל יום את הגוף המכיל אותה. עם אנגורי רייס, אוון טיג, מריה בלו. בימוי: מייקל סוסי. ארה"ב 2018. מיועד: לאוהבי אגדות חז"ל. לסיכום: לא ייאמן כי יסופר.
כוכבים חיים לנצח
דרמה ביוגרפית. שנותיה האחרונות של כוכבת העבר המתבגרת גלוריה גרהם, בזרועות מאהבה בן ה־28, פיטר טרנר. עם אנט בנינג, ג'יימי בל, ג'ולי וולטרס, ונסה רדגרייב. בימוי: פול מקגוויגן. בריטניה 2017. מיועד: לאוהבי נוסטלגיה. לסיכום: צנוע, משחק טוב.
לאהוב את וינסנט
הנפשה ידנית בצבעי שמן, המבוססת על 130 ציורי ואן־גוך. צעיר חוקר את ימיו האחרונים של הצייר ההולנדי המיוסר ואת תעלומת מותו המסתורי. בימוי: דורותה קוביילה, יו וולצ'מן. פולין/ בריטניה 2017. מיועד: לכולם. לסיכום: שובה לב.
לחיות בקטן
קומדיה. זוג הממוזער לממדים קטנים כדי שחייו יהיו טובים יותר, מגלה שצרותיו רק גדלו. עם מאט דיימון, כריסטוף וולץ, קריסטן וויג. בימוי: אלכסנדר פיין. ארה"ב 2018. מיועד: לחובבי סאטירות חברתיות. לסיכום: החמצה של רעיון מבריק.
לילה בטירוף
קומדיה. חבורת ידידים מתכנסת לסופשבוע של משחקי חברה, ומוצאת עצמה חוקרת תעלומת רצח. עם רייצ'ל מקאדמס, ג'ייסון בייטמן. בימוי: ג'ון פרנסס דולי, ג'ונתן גולדסטיין. ארה"ב 2018. מיועד: לאוהבי מניפולציות. לסיכום: אפלולי, מהנה.
לעבור את הגבול
דרמה. אחות הנמצאת במירוץ פוליטי מטעם מפלגה ימנית קיצונית, נאבקת על דעותיה מול משפחתה וחבריה. עם אמילי דקאן, אנדרה דוסולייה. בימוי: לוקה בלבו. צרפת/בלגיה 2017. מיועד: לשוחרי קולנוע פוליטי. לסיכום: נושא טעון, סרט נינוח.
מאורת הגנבים
פעולה. חוליית עילית של משטרת אל־איי בעקבות כנופיית נועזת של שודדי בנק. עם ג'רארד באטלר, 50 סנט. בימוי: כריסטיאן גאדגאסט. ארה"ב 2018. מיועד: לחובבי מאבק מוחות. לסיכום: רחב יריעה, מושקע וגדוש מדי.
מונטנה
דרמה. שובה של צעירה לעיר הולדתה עכו, וסיפור אהבתה למורה נשואה, מתפתח למסע סגירת חשבונות מן העבר. עם נעה בירון, נטע שפיגלמן, אבי מלכה. בימוי: לימור שמילה. ישראל 2017. טרם דורג.
מוצא אל הים
דרמה. עריק ממילואים, שפוטר מעבודתו כמורה להיסטוריה, ניצב על צומת דרכים בחייו. עם גל הויברגר, אמנון וולף, סוזן גשוונדטנר. בימוי: דניאל מן. ישראל 2015. טרם דורג.
מסתור
מותחן. שבועיים בחיי סוכנת מוסד השומרת על משתפ"ית לבנונית בדירת מיסתור בהמבורג. לפי סיפור מאת שולמית הראבן. עם נטע ריסקין, גולשיפטה פרהאני, יהודה אלמגור. בימוי: ערן ריקליס. ישראל 2017. מיועד: לאוהבי מזימות בינלאומיות. לסיכום: מהוקצע.
נסיעת לילה
מותחן. נהג מונית אובססיבי בעקבות שני נוסעים שברחו בלי לשלם. עם ג'ונתן מישל הוארד, ג'ונתן דמורג'ה, פאני ואלט. צרפת 2015. מיועד: לחובבי פארנויות. לסיכום: מותח.
סיפור כיסוי
קומדיה. מוסלמי קיצוני יורד לחיי אחותו, סטודנטית פריזאית, הרוצה לנסוע ללימודי המשך בניו־יורק. עם פליקס מואטי, קמילה ג'ורדנה. בימוי: סו עבדי. צרפת 2017. מיועד: לכל הקהל. לסיכום: פארסה משעשעת.
צורת המים
פנטזיה. על רקע המלחמה הקרה בשנות ה־60, צעירה מחלצת יצור אמפיבי מידי קולונל סדיסטי. עם סאלי הוקינס, מייקל שאנון, אוליביה ספנסר. בימוי: גיירמו דל טורו. ארה"ב 2017. מיועד: לאוהבי אגדות. לסיכום: קליל, קסום, מהנה.
קרא לי בשמך
דרמה. יחסים נרקמים בין נער יהודי, המתגורר בווילה של הוריו באיטליה, לבין סטודנט אמריקאי צעיר. עם טימותי שאלאמה, ארמי האמר, מייקל סטולברג. בימוי: לוקה גואדיאנו. ארה"ב 2017. מיועד: לאוהבי רומנטיקה.לסיכום: נוגע ללב, משחק מצוין.
שלושה שלטים מחוץ לאבינג, מיזורי
דרמה. לאחר רצח בתה ובגלל שהרוצח לא נתפס - אם זועמת יוצאת למאבק חורמה בשריף הנערץ של העיירה. עם פרנסס מקדורמנד, וודי הארלסון, סם רוקוול, פיטר דינקלג'. בימוי: מרטין מקדונה. ארה"ב 2017. מיועד: לאוהבי קומדיות מרושעות. לסיכום: מצחיק ברגעים הכי רציניים.
הצגות בהרצה
כל ההצגות ב־20.30 — אלא אם כן צוין אחרת
איש חסיד היה
ת' היידישפיל. מאת דן אלמגור. שירים וסיפורים מהמסורת של החסידות העממית מוגשים כמסע אל שמחת הלב, ההומור החם ואהבת האדם, המסתתרים מאחורי האמונה הפשוטה. עם ענת עצמון, הילית דויטש־שני, יונתן רוזן ועוד. ביים שוקי וגנר. מתי ואיפה: א' (20.00), ב"ש; ב' (20.00), נצרת עילית; ג', צוותא ת"א; ה' (20.00), ת' ירושלים.
העולם האחר
ת' החאן. מאת ג'ניפר היילי. מוריס, בלשית משטרה צעירה, מגלה באינטרנט מתחם חדשני ומסתורי המזמין אנשים לממש תשוקות אפלות. החקירה שלה הופכת לקרב מוחות מסוכן בינה לבין האיש המנהל את המתחם, שמאיים לחשוף סודות מעברה. עם אריאל וולף, אריה צ'רנר, יהויכין פרידלנדר ועוד. ביימה איה קפלן. מתי ואיפה: ג'־ד', ה' (17.30, 20.30), ת' החאן ירושלים.
הרצל מלך היהודים
היכל התרבות פ"ת. מאת עופר שפריר ובבימויו. מחזמר המספר את סיפורו האישי והציבורי של חוזה מדינת היהודים, שחי חיי משפחה אומללים אך הצליח לייסד תנועה גדולה. עם אביתר בר דוד, ליאת צדקיהו, עפרה ויינגרטן ועוד. מתי ואיפה: ה', היכל דוהל ת"א.
ימים מאושרים
ת' תמונע. מאת סמואל בקט. ויני, הקבורה עד מותניה באדמה, מבלה את יומה במחוות, תפילות וציטוטי שירה, בעוד בעלה, וילי, הנמצא מאחורי התל שבה היא קבורה, זוחל לו על ארבע וקורא מודעות דרושים. עם ריקי חיות (שגם ביימה) ואברום הורביץ. מתי ואיפה: שישי־שבת (20.00), ת' תמונע ת"א.
סוליקא
ת' ב"ש. מאת מאור סבג ותאיר סיבוני. נערה יהודייה החיה בטנג'יר במאה התשע עשרה נאלצת להיאבק על עקרונותיה בגלל אהבתו של נסיך ערבי כלפיה. עם נסרין קדרי, רעות אלוש, עלאא דקה ועוד. ביים רפי ניב. מתי ואיפה: ב' (17.00, 20.30), ג'־ד', ת' ב"ש.
הצגות רצות
הזאבים
ת' הקאמרי. מאת הלל מיטלפונקט ובבימויו. שנה אחרי המהפך שהעלה את מנחם בגין לשלטון מנסה משפחה רוויזיוניסטית ותיקה לשרוד את פגעי הזמן והכלכלה, וגם את הסכסוכים הרבים עם שכניהם, ביישוב החקלאי שבו הם גרים. שובו של הבן הצעיר, שחי בחו"ל, מסמן שינוי בגורל המשפחתי. עם תיקי דיין, דן שפירא, אלון דהן ועוד. מיועד: לחובבי דרמות משפחתיות פוליטיות. לסיכום: גם אם הממד הסאטירי לא לגמרי עובד, ההצגה מייצרת דרמה אנושית חריפה בביצוע משחקי מצוין. מתי ואיפה: א'־ב' (21.00), רמלה; ד', ה' (17.00), פ"ת.
היי יפה
ת' הקאמרי. קברט ביקורתי המבוסס על ספרי הדרכה, טיפול ויופי ישנים משנות החמישים, המנסים ללמד אותך מה זה להיות אישה אמיתית. עם נתלי פיינשטיין, אפרת קרמזין ויסמן וקארין מרום. פסנתר ומוסיקה: אדי זיסמן. בימוי: שיר גולדברג. מיועד: לחובבי תיאטרון פמיניסטי. לסיכום: עשוי היטב עם המון דמיון והומור. מופע נחמד מאוד ואינטליגנטי, שעדיין נשאר רלוונטי. מתי ואיפה: ה' (20.00), ת' עכו.
העיר הזאת
ת' האינקובטור. מאת עמית אולמן, עומר הברון ועומר מור (להקת "המופע של ויקטור ג'קסון"). בלש ציני ושחוק חוקר היעלמות של אישה מסתורית המוביל אותו לסדרת עימותים, וגם למצב שהוא מואשם ברצח שותפו למשרד. עם דורית ליליאן, רוני אראל וחברי הלהקה. ביים עמית אולמן. מיועד: לחובבי תיאטרון בלשי פרודי. לסיכום: חיבור מקורי ומבריק בין מוזיקת היפ הופ לסיפור בלשי מייצר חוויה תיאטרונית צעירה, שונה ומדליקה. מתי ואיפה: ג' (21.00), צוותא ת"א.
הקומה השלישית
ת' בית ליסין. מאת דפנה אנגל־מחרז, עפ"י ספרו של אשכול נבו. על רקע הקיץ של המחאה החברתית, שופטת בדימוס מצטרפת למפגינים הצעירים ברחובות, ומתוודעת שם אל אדם מסתורי המפגיש אותה מחדש עם בנה, שעזב את הבית עקב סכסוך עם אביו. עם יונה אליאן־קשת, אילן דר, יורם טולדנו ועוד. ביימו מאיה ניצן ואלה ניקוליבסקי. מיועד: לחובבי דרמות חברתיות. לסיכום: שילוב מעניין בין הסיפור האישי לסיפור החברתי וביצוע קולח של כל הצוות בראשותה של אליאן־קשת מייצרים הצגה מרגשת ומגרה למחשבה. מתי ואיפה: שישי (21.30), מוצ"ש, א' (10.00), בית החייל ת"א; ד', קיבוץ יגור; ה', נתניה.
הרצל אמר!
ת' גשר. מאת רועי חן. סיפורה של מדינת היהודים על פי חזונו האוטופי של חוזה המדינה נבחן אל מול המציאות העגומה. האם הסטארט־אפ של הרצל צלח? עם גלעד קלטר, הנרי דוד, רות רסיוק ועוד. ביים ניר ארז. מיועד: לחובבי פנטזיות אירוניות. לסיכום: הצגה מהנה, מגרה וגם חכמה. למרות שהיא אינה לוקחת עצמה יותר מדי ברצינות, בסיום היא מצליחה לייצר תהיות קשות לגבי המרחק בין החלום למציאות. מתי ואיפה: ב'־ג' (20.00), ת' גשר ת"א־יפו.
לילה אחד באפריל
ת' הבימה. קברט רוק למבוגרים מאת קרן פלס. באמצע חיים מושלמים, לכאורה, פוגשת אישה נשואה בגבר, צלם עיתונות, שסוחב פציעה נפשית משירותו הצבאי, וחייהם נכנסים למסלול התנגשות. עם קרן פלס, אמיר דדון, ועוד. ביים משה קפטן. מיועד: לחובבי מוזיקת רוק וסיפורים אפלים. לסיכום: נועז, חזק ומגרה. גם אם הסיפור קצת שילדי ולא מפותח, המופע הבימתי היצרי עובד חזק. מתי ואיפה: שישי (20.00, 22.30), מוצ"ש (19.00, 21.30), ת' הבימה ת"א.
על מי ועל מה
ת' חיפה. מאת איאד אקטאר. אב מוסלמי החי בארצות הברית מנסה למצוא חתן ראוי לבתו הבכורה האהובה, אך בחירתו נתקלת בבעיות בלתי צפויות, כשמתגלה שהכלה מנסה לקדם את הקריירה הספרותית שלה. עם איציק כהן, אלמה דישי, מיכאל מושונוב ויסמין עיון. ביים משה נאור. מיועד: לחובבי דרמות משפחתיות. לסיכום: הצגה עדינה ויפה הזוכה לביצוע חזק, אך מותירה כמה סימני שאלה בסיום. מתי ואיפה: ד'־ה', ת' חיפה.
פתאום דפיקה בדלת
ת' הקאמרי. מאת עודד ליטמן וצבי סהר (שגם ביים). עיבוד בימתי נועז המשלב תיאטרון, בובות וקולנוע כדי לנסות לגעת בסיפוריו הקצרים של אתגר קרת המציגים אנשים במצבים בלתי צפויים. עם שמחה ברבירו, יובל סגל, אסף סולומון ועוד. מיועד: לחובבי תיאטרון ניסיוני. לסיכום: שילוב מרתק בין שפת הבובות המצולמות של סהר לסיפורים המתוחכמים של קרת יוצר הצגה מעניינת ומגרה. מתי ואיפה: שישי (12.00, 21.00), ת' הקאמרי ת"א.
פתאום הגיע סתיו
ת' הבימה. מאת אריק קובל. אמנית מבוגרת ומוזרה, שילדיה מנסים להעבירה לבית אבות, מתבצרת בביתה ומכריזה שאם ינסו לפנות אותה היא תפוצץ את כל השכונה. עם ליא קניג ותומר שרון. ביים איציק ויינגרטן. מיועד: לחובבי קומדיות מרירות על הזקנה. לסיכום: הביצוע הרגיש והעדין של צמד השחקנים הופך את הדרמה הקטנה לחוויה חזקה ומרגשת. מתי ואיפה: ד' (20.00), ה' (13.00), ת' הבימה ת"א.
קוראים לו מלך
ת' בית ליסין. מאת סביון ליברכט. רווק בן 40 מתקבל כחבר קיבוץ בזכות דירה שהוא מוסר לקיבוץ, אך שלושה חברי קיבוץ שנרתמים בתחילה לעזור לו להיקלט מוליכים אותו לעבר אסון שישפיע על ההיסטוריה של הקיבוץ הרבה שנים קדימה. עם נתי קלוגר, אבי גרייניק, דני גבע ועוד. ביים אלון אופיר. מיועד: לחובבי דרמות חברתיות. לסיכום: המחזה מציג סיפור אנושי כואב ומעורר חמלה, אבל אינו מעמיק מספיק בבניית היחסים וגם קצת סטריאוטיפי בעיצוב חלק מהדמויות. ביצוע נאה של כל הצוות מחפה על חלק מהחולשות של המחזה. מתי ואיפה: מוצ"ש, ראשל"צ; ב', שדות נגב; ה', נשר.
בידור
אודיה קורן
מה קורה לאישה המגלה ביום הולדתה כמה עובדות מפתיעות על חייה, שאותן היא סוקרת בהומור מוטרף ואבסורדי. מיועד: לנשואים ולבני 30 פלוס. מתי ואיפה: שישי (21.00), ת' הקאמרי ת"א. טרם דורג.
דרור קרן
סטנד־אפ על זוגיות, התחשבנות עצמית, חתונה וילדים. מיועד: לאנשים שאוהבים גם לחשוב. לסיכום: סטנד־אפ מרגש, מצחיק ומאתגר. מתי ואיפה: שישי (22.00), צוותא ת"א.
נלי תגר
אחרי הקולנוע, התיאטרון והטלוויזיה, הגיע תורו של הסטנד־אפ. מתי ואיפה: מוצ"ש (20.15), זאפה ת"א. טרם דורג.
שלוש גיבורות - רשף לוי אחד
רשף לוי מארח את אורנה בנאי, ליטל שוורץ והדר לוי ויחד הם בוחנים מהו סוד הנישואים ומשווים בין אימהות לאבהות עכשווית. מתי ואיפה: שישי (22.00), פסטיבל אישה בתיאטרון חולון. טרם דורג.
מוזיקה
ברי סחרוף
הקלאסיקות והתוספות של השנים האחרונות בליווי נגן כלי ההקשה איתמר דוארי והפסנתרן עומרי מור. מיועד: לכמה שיותר. לסיכום: יש רק מה להרוויח. מתי ואיפה: ד' (21.00), ת' גשר ת"א־יפו.
גיא ויהל
הרכב הרוק של גיא מנטש ויהל דורון מופיע עם אלבומם הרביעי. מתי ואיפה: מוצ"ש (20.00), גריי יהוד. טרם דורג.
ג'ירפות
עם החומרים החדשים יותר והשנינויות הישנות. אורחת: קרולינה. מיועד: 17 פלוס. לסיכום: להקשיב בבקשה. מתי ואיפה: ה' (20.00), גבעת ברנר.
גלי עטרי
מהאלבום האחרון, ו־30 שנה אחורה. אורחים: בעז שרעבי ודויד ברוזה. מיועד: לבני 30 פלוס־פלוס. לסיכום: רפרטואר לא נגמר. מתי ואיפה: מוצ"ש (21.00), היכל התרבות ת"א.
מארינה מקסימיליאן
מופע סולו אינטימי עם תנועה אלגנטית בין סגנונות. מיועד: לאוהבי הפתעות, פחות מיינסטרים. לסיכום: תופעה. מתי ואיפה: מוצ"ש (20.15), זאפה ירושלים; ד' (20.15), זאפה חיפה.
משינה
גבירותיי ורבותיי, יש בתפריט שירים חדשים. מיועד: לבוגרי אייטיז וקרוביהם. לסיכום: ריקוד המכונה. מתי ואיפה: מוצ"ש (21.00), זאפה חיפה; ג' (20.00), ברלה להבות חביבה; ה' (20.30), בארבי ת"א.
קרן טננבאום
תופסת את מרכז הבמה עם שיריהן של גיבורות המוזיקה בעשורים האחרונים. מתי ואיפה: שישי (21.00), פסטיבל אישה בתיאטרון חולון. טרם דורג.
רמי קלינשטיין
מופע חדש המציין 30 שנות קריירה עם רפרטואר בלתי נגמר של להיטים. מיועד: לכולם. לסיכום: הרבה מאוד הפצצות. מתי ואיפה: ה' (21.00), אודיטוריום חיפה.
שירי מימון
אחת מהווקאליסטיות היותר טובות שצמחו כאן, חמושה בלהיטים חדשים. מיועד: לכולם. לסיכום: פרפורמרית כובשת. מתי ואיפה: ג' (21.00), היכל התרבות ת"א.
קלאסי
אורן עם חשמל
האופרה הישראלית. "דון קרלו" – ורדי. המנצח: דניאל אורן. הבמאי: ג'נקרלו דל־מונקו. סולנים: גוסטבו פורטה, ברברה פריטולי, חואן חסוס רודריגז, אינסונג סים, יודית קוטאסי – שירה. תירגום: ישראל אובל. מיועד: למחכים לשמוע את אחת האופרות המופלאות של ורדי. לסיכום: תמיד בניצוח של אורן על ורדי, אנחנו שומעים אופרה עם חשמל. מדהים! לרוץ מהר! מתי ואיפה: שישי (13.00), שבת, א', ג', ד' (20.00) בית האופרה, ת"א.
איזו אורטוריה!
הקאמרטה הישראלית. האורטוריה "שאול" –הנדל. המנצח: אבנר בירון. מקהלת "אווה סול" (לטביה). הסולנים: אנה בלז'יקובה, קתז'ינה קנז'יקובה (צ'כיה), מרטן גנגלצ'ס, מרסל בקמן (הולנד), רוברט דייויס (בריטניה) – שירה. בני הנדל – קריין. מיועד: למבקשים לשמוע את היופי של הנדל. לסיכום: איזו אורטוריה! איזה עומק רגשי! והכול עם "אווה סול" – מקהלה מעולה באמת. מתי ואיפה: שישי (13.00), שבת, א' (20.00) מוזיאון ת"א.
חגיגת המנדולינה
התזמורת הקאמרית הישראלית עם תזמורת כלי הפריטה הישראלית. המנצח: ירון גוטפריד. הסולנים: קרן הדר – שירה, אלינה גורביץ ואנה דולוב – כינורות. בתכנית: קונצ'רטו ל־2 כינורות – ירון גוטפריד, קונצ'רטו גרוסו – נועם שריף, "לה־פוליה" – קורלי, קונצ'רטו לכינור - באך, "שירי לאדינו", "הכובע משולש הקצוות" – דה־פאיה. מיועד: למחכים לשמוע את חגיגת המנדולינה. לסיכום: אש המוזיקה תפרוץ מהבמה. לרוץ! מתי ואיפה: ב' (19.00), ג' (20.00) מוזיאון ת"א.
לילות ונציה
מקהלת ברתיני מארחת את "קוואדריוויום" – אנסמבל הסולנים מוונציה בהופעת הבכורה בישראל. המנצח: דן רפפורט. סולניות: שרה בינו, אלכסנדרה וילסון, יובל אורן – שירה. בתכנית: יצירות אהובות של ויוולדי, פופורה, אלבינוני, סלומונה רוסי. מיועד: למתגעגעים לשקוע בתוך מוזיקה איטלקית מהבארוק. לסיכום: דן רפפורט כוח עולה בשמי המוזיקה האיטלקית של הבארוק - מגיש לילות ונציה קסומים שבמוזיקה. לרוץ! מתי ואיפה: ה' (20.00), היכל התרבות, ת"א.
מאהלר כואב שכזה
הפילהרמונית הישראלית. המנצח: מנפרד הונק. הסולן: מתיאס גרנה – בריטון. בתכנית: הסימפוניה "הצבאית" – היידן, "שירים על מות ילדים" – מאהלר, "אלקטרה" (סוויטה) – ריכרד שטראוס. מיועד: לרגישים שמחכים לשמוע כיצד מאהלר ב"שירים על מות ילדים" שלו, שר כאן על המוות. על הפחדים של כולנו. לסיכום: בקונצרט זה צריך לשמוע מאהלר כואב שכזה. מאהלר של חמוץ־מריר־חריף. הלוואי וזה יקרה. מסקרן! מתי ואיפה: ב' (20.30) היכל התרבות, ת"א. ג' (20.30) רפפורט, חיפה.
ילדים
אדיסון
ת' אורנה פורת. מחזה: צביה הוברמן. סיפור ילדותו של הממציא תומס אדיסון - ילד שלא מסתדר עם המוסכמות ועורך ניסויים שכמעט מסתיימים באסון, עד שהוא מגלה את נורת החשמל, מציל חיים ומשנה את העולם. עם: אייל שכטר, אמנון וולף, ענת פדרשניידר. בימוי: רועי שגב. מיועד: לגילאי 8־12. לסיכום: הצגה חכמה ומרגשת המספרת את סיפורו של הגאון המפורסם בצורה יפה ורגישה. מתי ואיפה: שבת (11.30), מוזיאון ת"א.
דירה להשכיר
התיאטרון שלנו. עפ"י ספרה של לאה גולדברג. מאת רונן גולדפרב ובבימויו. עיבוד מוזיקלי חדש לסיפור המוכר על הדיירים בבניין הישן המחפשים דייר חדש במקום מר עכבר שעזב. עם אלינור אברג'יל, יעל ארצי, נועה דנן ועוד. מיועד: לגילאי 9־3. מתי ואיפה: שבת (11.30), קיבוץ גבעת ברנר. טרם דורג.
יומולדת למולדת עם סבא טוביה
מאת עידן עמית ובבימויו. הצגה מוזיקלית חדשה וסוחפת לקטנים ולגדולים לכבוד חגיגות השבעים למדינה בכיכובו של הסבא של כולם. עם טוביה צפיר, בר גרינזייד, ועוד. מיועד: לכל המשפחה. מתי ואיפה: ה' (17.30), בית אבא חושי חיפה. טרם דורג. סברסים
תיאטרון ארצי לילדים ולנוער בשיתוף המדיטק. מאת יפעת זנדני צפריר (שגם ביימה) ושגית אמת. גילי, ילדה שהגיעה מאוסטרליה לישראל, יחד עם עוד כמה מחבריה מהשכונה, יוצאים למסע הרפתקאות בין נופי ארץ ישראל המלווה בשיריהם הנפלאים של נעמי שמר, דתיה בן דור, עוזי חיטמן ועוד. עם גיל וסרמן, מיכל ברנד, לורין סביר ועוד. מיועד: לגילאי 9־5. מתי ואיפה: שבת (10.30), ת' המדיטק חולון. טרם דורג.
שמלת השבת של חנה'לה
מאור מימון. עפ"י ספרו של יצחק דמיאל (שוויגר). מחזה מאת רני מגר ובבימויו. חנהל'ה שלבשה את שמלת השבת החדשה שתפרה לה אמה מנסה לשמור עליה שלא תתלכלך, אך כשהיא פוגשת זקן הסוחב שק של פחמים הכל משתבש. עם מיכל הקטנה, חני נחמיאס ועוד. מיועד: לגילאי 8־2. מתי ואיפה: ב' (17.30), ת' ירושלים; ד' (16.15, 18.15), אילת; ה' (17.30), אשקלון. טרם דורג.
אמנות
בית האמנים בירושליםמקבץ תערוכות מוצג במקום והמרכזית שבהן היא ״יוצר אור ובורא חושך״ של ישראל רבינוביץ, המזמינה את הצופים למסע השואל שאלות על מיתוסים מקומיים. אוצר ניר הרמט. תאריך נעילה: 7.4. לסיכום: המיתוס ושברו. מתי ואיפה: ב, ד׳, ה׳: 18:00–10:00, ג׳: 20:00–14:00, ו׳: 10:00-13:00, שבת: 11:00-14:00. שמואל הנגיד 12, ירושלים. 02־6253653. טרם דורג.
גלריה דנה
התערוכה ״אדמה דום״ של אורית ישי ואייל אסולין בוחנת את השתנות מקומו הפיזי והסמלי של הפרדס בנוף הישראלי, ואת האופן שבו שינויים אלו משקפים את השינויים במרחב הישראלי. אוצרת: רווית הררי. לסיכום: משל הפרדס. מתי ואיפה: ו׳: 11:00-13:00, שבת: 11:00-17:00. קיבוץ יד מרדכי. 08־6720556. טרם דורג.
גלריה נולובז
לרגל יום האישה מוצגת התערוכה הקבוצתית ״ממחטה ופודריה״ ובה עבודות בעלות קנה מידה קטן – שניתן להטמין בנרתיק, אובייקטים נשיים/גבריים – אביזרי תמיכה במשחק המגדרי. תאריך נעילה: 17.3. לסיכום: טשטוש מגדרי. מתי ואיפה: ד׳, ו׳, שבת: 11:00-15:00. ה׳: 18:00-21:00. זבולון 17, ת"א.
הגלריה האוניברסיטאית
פרויקט ייחודי המשלב אמנות תיאטרון וקולינריה מוצג במקום. התערוכה הקבוצתית עוסקת בנושא האוכל דרך יצירות היסטוריות ועכשוויות מקומיות ובינלאומיות ״המשקפות התנהגות אנושית חברתית דרך אחת מהפעולות היומיומיות הבסיסיות ביותר״, כותבת האוצרת נירית נלסון. תאריך נעילה: 31.7. לסיכום: נימוסי שולחן. מתי ואיפה: א׳-ה׳: 11:00-19:00, ו׳: 11:00-14:00. חיים לבנון פינת אינשטיין ת"א. 03־6408860.
הגלריה של האוניברסיטה הפתוחה
התערוכה ״משוטטים#1״, שאצרה כרמית בלומנזון, עוסקת בחווית ההליכה והשיטוט ביצירות של 12 אמנים: ורד אהרונוביץ, מתן בן טולילה, נועה בן נון מלמד, ענת בצר, גרי גולשטיין, טל ירושלמי, טליה ישראלי, אורלי מיברג, שחר מרקוס, אשרף פואח׳רי, מורן קליגר ומאיר רקוץ׳. תאריך נעילה: 17.6. לסיכום: תרבות הפנאי. מתי ואיפה: א׳-ה׳: 10:00-17:00, ו׳: 10:00-13:00. דרך האוניברסיטה 1, רעננה. 03־5114412. טרם דורג.
מוזיאון אשדוד לאמנות
בתערוכה ״אי הזבובים 13x18״ מציג הצלם שמחה שירמן דגימות שנלקחו מארכיון התצלומים שלו, המאורגן על פי קטגוריות. ארכיון זה, המכיל אלפי סדרות של פרופים – הדפסות מבחן, נע מהאישי לקולקטיבי ומייצר סיפור מסע, שתלייתו גם מתייחסת לארכיטקטורה של המוזיאון. אוצרת יעל כץ בן שלום. תאריך נעילה: 12.5. לסיכום: מהאישי לפוליטי. מתי ואיפה: א׳, ג׳, ד׳, ה׳: 09:00-16:00, ב׳: 09:00-20:00, ו׳, שבת: 10:30-13:30. דרך ארץ 8, אשדוד. 08־8545180. טרם דורג.
מוזיאון הנגב
תערוכה של האמנית הנהדרת אתי אברג׳יל מוצגת במקום ובה עבודות מחפצים שונים העשויים בשפתה הייחודית לצד עבודה חדשה שנוצרה במיוחד למבנה שבמקור היה בית המושל העותמאני. אוצרת: ד״ר דליה מנור. תאריך נעילה: 2.6. לסיכום: שפה ייחודית. מתי ואיפה: ב׳, ג׳, ה: 10:00-16:00, ד׳: 12:00-19:00, ו׳, שבת: 10:00-14:00. העצמאות 60, ב"ש. 08־6993535.
מוזיאון הרצליה
חמש תערוכות של חמישה אמנים/ות מצויינים/ות: ״מיריאז׳״ של מירי סגל, ״ג׳ונם (חיים שלי)" של יהודה פורבוכראי, ״דירה בתחתונים״ של שי אזולאי, ״חולות ראשל״צ" של עדה עובדיה ו״מסביב לעולם ב־92 ימים״ של גבריאל כהן. תאריך נעילה: 2.6. לסיכום: חמשת המופלאים. מתי ואיפה: ב׳, ד׳, ה׳, שבת: 10:00-14:00, ג׳, ה׳: 16:00-20:00. הבנים 4, הרצליה. 09־9551011.
מוזיאון ישראל
התערוכה ״הבורגנים״ מציגה את הבורגנות האירופאית באמצעות יצירות אמנות שמתארות את חיי היום יום שלהם. תערוכת יחיד של זויה צ׳רקסקי, ״פרבדה״, עוסקת בחווית העליה מרוסיה של שנות התשעים. אוצרת שלומית שטיינברג. בתערוכה "טור אישי" מוצגות עבודות מאוסף נאוה ורוני דיסנצ׳יק, ב"ירושלים של פרטים" מוצגים מוטיביים עיצוביים ברחובות ובבתי העיר. עוד במוזיאון: "הון שלטון: מטבעות זהב רומיים". באגף הנוער תערוכה בנושא "כלבים וחתולים". לסיכום: מכל וכל. מתי ואיפה: א'-ב', ד'-ה' 17:00-10:00, ג' 21:00-16:00, ו' 14:00-10:00, שבת 17:00-10:00. שד' רופין 11, ירושלים. 02־6708811.
מוזיאון פתח־תקווה
4 תערוכות מסקרנות: בני אפרת מציב את המיצב ״נתיב האבדון, חורף 2065״ ובה דימויים מוגדלים של הרס סביבתי ואסונות אקולוגיים, גיא גולדשטיין מציג סביבת וידיאו וסאונד שעוסקת במושגים של ״רעש״ ו״הפרעה״, טלי נבון מציגה עבודות בעקבות רישומים של זאב תשבי והתערוכה הקבוצתית ״עבודת צוות״ מציגה עבודות של מדריכי המוזיאון שהם גם אמנים פעילים בשדה. תאריך נעילה: 12.5. לסיכום: טראומה רבגונית. מתי ואיפה: ב׳, ד׳, ו׳, שבת: 10:00-14:00, ג׳, ה׳: 16:00-20:00. ארלוזרוב 30, פ"ת. 03־9286300.
מוזיאון תל־אביב
"השעון", סרטו המונומנטלי של כריסטיאן מרקלי הנמשך 24 שעות (מקביל לזמן במציאות), מוצג במוזיאון בשעות הפתיחה (הקרנות מיוחדות שבהן ניתן לראות את הסרט כולו יתקיימו בתאריכים: 22.3, 26.4, 10.5). בתערוכה ״והיד רושמת...״ מבחר רישומים מאוסף המוזיאון. אוצרת אירית הדר. התערוכה ״מוזיקה אסורה״ עוסקת בתופעת תקליטי רנטגן בברית המועצות וכוללת הקרנת סרטים שעוסקים בקשר שבין צנזורה וחופשביטוי מוזיקלי. תערוכת רטרוספקטיבה מקיפה של האמנית הנהדרת פמלה לוי (2004-1949) מוצגת ובה עבודות מוקדמות מסוף שנות ה־70 ועד ציורי השמן האחרונים, אוצרים: אלן גינתון ואיתמר לוי. בביתן הלנה רובינשטיין, השלוחה הצעירה של המוזיאון ברח׳ תרס״ט 2 ,מוצגת התערוכה הקבוצתית ״בעיות השעה״ המציעה מבט על האופן שבו לוכדת האמנות את ה׳עכשיו׳, את האקטואלי ואת רוח הזמן, אוצר דורון רבינא. לסיכום: מהאישי אל הפוליטי. מתי ואיפה: ב', ד', שבת 18:00-10:00; ג', ה' 21:00-10:00; ו' 14:00-10:00. שד' שאול המלך 27, ת"א. 03־6077020.
מחול
להקת המחול בת־שבע
Girls & Boys' '. עיבוד מחודש שיצר הכוריאוגרף רועי אסף בביצוע אנסמבל בת־שבע - הלהקה הצעירה. מתי ואיפה: שישי (14.00) מוצ"ש, ב', (21.00), ג' (19.00), מרכז סוזן דלל ת"א.
תחרות הכוריאוגרפיה ע"ש גרטרוד קראוס ה־ 41
מפגש עם דור העתיד. מתי ואיפה: א', ג'־ה', האקדמיה למוזיקה ולמחול ירושלים. הכניסה חופשית, לפרטים נוספים: 6999197 ־ 052 , www.jamd.ac.il/gertrud
סרטי ילדים
הדבורה מאיה גביע הדבש
הנפשה. כדי להציל את הכוורת שלה, הדבורה העליזה מצטרפת לחבורת חרקים לא יוצלחים ומובילה אותם לתחרויות "גביע הדבש". דיבוב לעברית. בימוי: נואל קלירי, סרג'ו דלפינו. אוסטרליה/ גרמניה 2017 . טרם דורג.
טד החוקר החופר
הנפשה. כלבלב, תוכי ומומיה חוברים לטד הסטודנט במסעו בעולם להצלת שרה הארכיאולוגית, שנחטפה בידי מיליארדר מרושע המבקש להפוך כל דבר לזהב. דיבוב לעברית. בימוי: דייוויד אלונזו, אנריקה גאטו. ספרד 2017 . מיועד: גם לזאטוטים. לסיכום: מבדר.
לעוף עם ערפד
הנפשה. נער חובב סיפורים אפלים, מתיידד עם ערפד בן גילו, עוזר לו למצוא את משפחתו ולנצח את צייד הערפדים שמנסה ללכוד אותם. דיבוב לעברית. בימוי: ריצ'רד קלאוס, קרסטן קילריק. הולנד/גרמניה 2017 . מיועד: לילדים מגיל שמונה. לסיכום: ביזארי, משונה.
פיטר ראביט
הנפשה בשילוב שחקנים חיים. פיטר הארנב, גיבור סיפוריה של ביאטריקס פוטר, מתמודד עם מר מקגרגור על ליבה של שכנתו היפה. דיבוב לעברית. עם רוז ביירן, דונל גליסון. בימוי: ויל גלוק. בריטניה 2018 . מיועד: לכל הגילים. לסיכום: גרסה שובבה ומצחיקה לקלאסיקה