התחזית: יהיה סוער
אפילו ביחס לכהונה המוטרפת של דונלד טראמפ, מדובר באירוע קיצוני. מאבק איתנים מתחולל בניסיון למנוע מכוכבת הפורנו סטורמי דניאלס לספר לכולם על הרומן שניהלה לכאורה עם הנשיא בזמן שאשתו, מלאניה, התאוששה מלידת בנם. בינתיים דניאלס מתגלה כאשה מצחיקה וחריפה, והופכת לכוכבת ענק — גם מחוץ לעולם הפורנו. "הייתי יכולה להמשיך לשתוק, אבל אני לא מוכנה לשמוע עליי שקרים בלי לענות"
יום אחרי ההכרזה הבהולה על כך שדונלד טראמפ מתכוון להיפגש עם מנהיג צפון־קוריאה, קים ז'ונג און, הגיעה דוברת הבית הלבן, שרה האקבי־סנדרס, לתדרוך העיתונאים היומי שלה, מצוידת בכל מה שצריך כדי לקחת כמה צעדים אחורה: הפגישה אולי תתקיים בחודש מאי ואולי לא. התדרוכים שלה קצרים יותר מכל דובר של נשיא קודם, וגם את התדרוך הזה סיימה מהר מאוד. כל השאלות שהופנו אליה היו קשורות לצפון־קוריאה, וכשירדה מהדוכן, היה ברור כי המשימה הושלמה: היא החזירה את העמימות לכל ענייני צפון־קוריאה, וחשוב הרבה יותר, נמנעה משאלות על סטורמי דניאלס. כי זאת יש לדעת: לכאב הראש הגדול ביותר של דונלד טראמפ היום לא קוראים קים ז'ונג און ואפילו לא החוקר המיוחד, רוברט מולר. קוראים לה סטורמי דניאלס, והיא כוכבת פורנו. אבל למרות מאמציה הכנים של הדוברת החרוצה ולמרות תרומתה של צפון־קוריאה, נראה שפרשת סטורמי דניאלס עלולה להתפוצץ לטראמפ בפנים, ואולי אפילו כבר בתחילת השבוע הבא.
הכל התחיל ב־12 בינואר. העיתון "וול סטריט ג'ורנל" פירסם ידיעה שלפיה מייקל כהן, עורך דין לענייני סידורים, איך נקרא להם, קורליאוניים, שילם לאישה בשם סטפני קליפורד, המוכרת יותר בשם הבמה שלה סטורמי דניאלס, 130 אלף דולר. לפי הידיעה, כהן העביר לדניאלס את הכסף כדי למנוע ממנה להתראיין ולספר על רומן שניהלה — לכאורה, בוודאי לכאורה — עם דונלד טראמפ ב־2006, זמן קצר לאחר שמלאניה טראמפ ילדה את בנם, בארון. התשלום בוצע ב־27 באוקטובר 2016, 12 יום לפני הבחירות לנשיאות ובאופן סמלי להדהים, יום לפני שראש ה־FBI לשעבר, ג'יימס קומי, שלח את המכתב המפורסם שחיסל סופית את הקמפיין של הילארי קלינטון.
מיד אחרי הפרסום ב־וול סטריט ג'ורנל, שלף המגאזין "אין טאץ'" ראיון שערך עם דניאלס עוד ב־2011 ומעולם לא פורסם, שבו סיפרה על יחסי המין הגנריים והלא־ממש מלהיבים, לדבריה, שקיימה עם מי שהיה אז מגיש הריאליטי "המתמחה". דניאלס תיארה אותו בעיקר כאיש עצוב. דוברת הבית הלבן מסרה הודעה קצרה שלפיה טראמפ מכחיש את קיום הרומן. כהן, עורך הדין שלפי הפרסום היה המוציא והמביא בפרשת ההשתקה, שיחרר מכתב שלטענתו נכתב בידי דניאלס, ובו היא מצהירה שמעולם לא קיימה יחסי מין עם טראמפ ולא קיבלה דמי שתיקה. דניאלס הכחישה בתוקף כי כתבה את המכתב הזה ושבועיים לאחר מכן הודה כהן כי שילם לה, אבל טען כי עשה זאת מכיסו וכי לתשלום לא היה שום קשר לקמפיין של טראמפ.
הפרשה הזאת המשיכה להתפתל ולהתפתח כפי שרק השילוב בין פוליטיקה, פורנו ואמריקאים יכול. אפילו בסביבתו של הנשיא השערורייתי מעריכים כי חשיפה של פרשה כזו תגרום מבוכה קשה ופגיעה אנושה בתדמיתו של הנשיא הרפובליקני שנשען על קולותיהם של תומכי ערכי המשפחה, ובעיקר — תהווה מוקש ביחסיו המעורערים ממילא עם אשתו, מלאניה, שלכאורה התאוששה מלידה בזמן שטראמפ עשה את מה שעשה.
בשבוע שעבר התראיינה דניאלס לתוכנית "60 דקות", מדובר בבמה מכובדת ביותר שמרמזת על גילויים חדשים בפרשה. נכון לעכשיו, רשת CBS שבה משודרת התוכנית, לא קיבלה מכתב התראה מעורכי דינו של טראמפ והצוות עובד על הסיפור ומכין אותו לשידור, כולל בדיקת עובדות והתייעצויות משפטיות. תאריך לשידור עדיין לא נסגר, אבל הערכות שונות מדברות על שידור כבר ביום ראשון הקרוב.
השבוע שלח עורך דינה של סטורמי מכתב למייקל כהן, שבו הציע להחזיר מיידית את 130 אלף הדולרים ששולמו לה, כדי לבטל את הסכם החשאיות, מה שיאפשר לה לא רק לדבר על הרומן אלא גם לפרסם חילופי טקסטים וכנראה גם צילומי וידיאו שהיא מחזיקה. אף אחד לא מצפה שזה יקרה, בעיקר משום שלאף אחד אין באמת ספק מי אומר אמת בסיפור הזה.
יוצאת למלחמה
בקצב המוטרף שבו כותרת רודפת כותרת בנשיאות טראמפ, פרשת סטורמי דניאלס עשתה רושם שהיא נדחקת לשוליים די מהר. מה שהיה מכניס נשיאים קודמים לצרות איומות, הפך לעוד ברדק שגרתי בבית הלבן הנוכחי, ונדמה היה כי גם השערורייה הזו תיאסף אל אבותיה — הרי היום אף אחד כבר לא זוכר כי אחד מעוזריו הקרובים של טראמפ נהג להכות את נשותיו לשעבר, וזו פרשה שאירעה ממש לפני מספר שבועות.
אבל דניאלס, מתברר, היא לא כמו כולם. היא המשיכה לנסות למצוא דרך לפרסם את הסיפור. היא גם יצאה לסיבוב הופעות חשפנות ברחבי ארה"ב, שהפוסטר שלו מציג תמונה שלה עם נשיא ארה"ב, תחת הכותרת המעודנת Make America Horny Again, במעין משחק מילים על סיסמת הקמפיין המפורסמת של הנשיא המכהן, Make America Great Again.
ואכן, הפרשה סירבה למות, וחזרה לכותרות בסוף פברואר אחרי שהאקבי־סנדרס פלטה בתדרוך עיתונאים כי "הליך בוררות בנושא פסק לטובת הנשיא". עיתונאים קפצו על הרמז וכך התברר כי מייקל כהן הוציא צו מניעה זמני נגד דניאלס כדי לוודא שהיא לא תוכל לדבר. זה היה הקש מבחינתה. כוכבת הפורנו שכרה עורך דין בשם מייקל אוואנטי, ויצאה למלחמה. בשבוע שעבר הגישה תביעה שבה נטען כי הסכם השתיקה שעליו חתמה אינו תקף, מכיוון שטראמפ לא חתם עליו בעצמו.
האקבי־סנדרס חזרה והכחישה את הרומן או את העובדה שטראמפ שילם דמי שתיקה, אבל אוואנטי, עורך הדין של דניאלס, לא פראייר. הוא עובר מאולפן לאולפן, ובמילים יפות קורא לטראמפ שקרן. "ברגע שייתנו לנו לספר את הסיפור", הוא אמר, "אמריקה תדע מה קרה, בין היתר שטראמפ ידע הכל. המטרה שלנו עכשיו פשוטה מאוד: לספק ראיות ועובדות, ולתת לעם האמריקאי להחליט מי אומר פה אמת ומי משקר".
ביום שישי שעבר סיפר אוואנטי בראיון לרשת ABC כי המו"מ הכספי בין כהן לדניאלס התנהל מכתובת מייל של קמפיין הנשיאות של טראמפ, זאת בניגוד להצהרתו הקודמת של כהן כי "הקמפיין של טראמפ לא היה מעורב ולא ידע כלום". מיילים עסיסיים הרבה פחות סיבכו את המועמדת שהתחרתה בנשיא, ואולי עלו לה בנשיאות. אוואנטי גם טוען כי הצהרתו של כהן, שלפיה שילם לכוכבת דמי שתיקה מכיסו, אינה נכונה.
גם דניאלס עצמה הופיעה כבר בתוכנית הראיונות הלילית של הקומיקאי ג'ימי קימל, בראיון מצחיק ביותר שבו היא קיפצה במיומנות בין שאלות המראיין. בלי להגיד שום דבר שהיה מסבך אותה משפטית, ותוך שימוש בתמונות חתומות, בובות בדמותה ובדמות הנשיא, ובעיקר עם לא מעט שנינות, העבירה דניאלס בצורה ברורה וגורפת־רייטינג את הצד שלה בסיפור.
הבטחות ולימוזינה
סטורמי דניאלס נולדה בלואיזיאנה ב־1979 בשם סטפני קליפורד וגדלה בעיקר עם אמה. כולם קראו לה סטורמי עוד לפני שהפכה לשחקנית פורנו. "אף אחד לא יודע שהשם שלי הוא סטפני", סיפרה למגזין "רולינג סטון". היא עזבה את הבית בגיל 17, נסעה ללוס־אנג'לס ומהר מאוד השתלבה בתעשיית הפורנו. ב־2004 אפילו זכתה בפסלון בטקס פרסי ה־AVN, האוסקר של הפורנו.
שנתיים לאחר מכן פגשה את דונלד טראמפ במהלך טורניר גולף באגם טאהו, על הגבול בין קליפורניה ונבאדה. הם אכלו ארוחת ערב והלכו יחד לחדר. חבר טוב של דניאלס, קית' מניאן, סיפר השבוע לאתר האמריקאי "דיילי ביסט", כי טראמפ הזמין את דניאלס לתחרות "מיס אמריקה" ושלח לימוזינה לאסוף אותה.
הקשר ביניהם נמשך עמוק לתוך 2007. "הוא היה מתקשר אליה כל הזמן", סיפר מניאן, "הוא הציע לקנות לה דירה בניו־יורק, אבל היא רצתה לגור בפלורידה, אז הוא הציע לה דירה במגדל טראמפ בטמפה".
מניאן טוען כי טראמפ נקשר מאוד לסטורמי. "היא הוציאה ממנו דברים טובים, היו להם שיחות רציניות, לא כמו עכשיו שהוא רק רוצה לשמוע את עצמו ומדבר כמו ילד". טראמפ הבטיח לסטורמי מקום ב"מתמחה" והתקשר אליה לעיתים תכופות. "אני זוכר לפחות שש שיחות שהתרחשו כשהייתי בחדר", סיפר מניאן. "הוא רצה לדבר איתה במשך שעות. היא הייתה מזהה את המספר ואומרת לי, 'תראה מי מצלצל'. היא הייתה שמה אותו על הדיבורית והיינו צוחקים. סטורמי חתמה על הסכם הסודיות רק כי דאגה למשפחה שלה. היא עמדה תחת איומים לא נעימים".
ב־2011 מכרה סטורמי את הסיפור שלה למגזין אין טאץ', אבל כאמור, בסופו של דבר החליט העיתון שלא לפרסם אותו, לאחר שקיבל איומים חריפים מעורכי דינו של טראמפ. עורכי המגזין הסבירו כי "אז טראמפ לא היה שווה את הסיכון בתביעה, הוא היה סלבריטי לא מעניין במיוחד".
בחודשיים שעברו מאז התפוצצות הפרשה הפכה דניאלס לכוכבת של ממש כמובן, והתגלתה גם כבחורה אינטליגנטית ומצחיקה. יש לה חצי מיליון עוקבים בטוויטר, המספר גדל כל הזמן והיא מטפלת בטרולים במיומנות. הימין כמובן שונא אותה — יש לה מאבטחים צמודים 24 שעות — השמאל בהתחלה צחק עליה ועכשיו מאמץ אותה, אבל כשלוקחים צעד אחורה, קשה שלא להתפעל מהאומץ שלה, וגם מהחוש העסקי המפותח.
"יש לי שתי אפשרויות", אמרה לרולינג סטון, "או לשבת בבית ולרחם על עצמי, או לעשות לימונדה. אנחנו חיים בחברה קפיטליסטית, ואם מישהו אומר לי, 'בואי תעבדי עבור שכר גדול פי ארבעה ממה שהרווחת עד עכשיו', מי יגיד לזה לא? אני לא מלאך, אני בוודאי מנצלת את הרגע לעשות כסף, אבל הייתי שמחה לוותר על כל הפרסום הזה והשנאה שאני סופגת עכשיו. הייתי יכולה להמשיך לשתוק ולא לספר כלום על כל העניין, אבל אני לא מוכנה לשמוע שאומרים עליי שקרים בלי לענות, ואני בטח לא מוכנה להיכנע לבריונים. הם אלה שהתחילו עם כל זה. עכשיו אני לא הולכת לשום מקום".