הודו כי טוב
זה כבר לא בשמיים: לראשונה בהיסטוריה, טיסה של אייר אינדיה הגיעה לנתב"ג לאחר שחלפה במרחב האווירי של ערב הסעודית • הקו הישיר מהודו לישראל מקצר בשעתיים את זמן הטיסה בין שני היעדים
היסטוריה בשמיים: טיסה מסחרית ראשונה הגיעה אמש מהודו לישראל תוך שהיא חולפת במרחב האווירי של ערב הסעודית. מטוס בואינג 788 של חברת אייר אינדיה חנך את הקו הישיר בין דלהי לתל־אביב, שמקצר בשעתיים את זמן הטיסה בין שני היעדים. משך טיסת 139 של אייר אינדיה הוא כשבע שעות ורבע. המטוס אמש הגיע באיחור קל של חצי שעה.
הפעלת הקו התאפשרה בעקבות ביקורו בישראל של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, וביקור הגומלין של ראש הממשלה נתניהו בהודו. ערב הסעודית נמנעה מלאשר רשמית שהתירה למטוס שייעודו ישראל לחלוף בשטחה. בדרך מהודו לערב הסעודית המטוס עבר גם מעל עומאן.
אייר אינדיה הודיעה כבר לפני כשנה על כוונתה להתחיל לטוס לישראל, אבל התנתה את פתיחת הקו בכך שיתאפשר לה לטוס מעל ערב הסעודית. זאת בניגוד לאל על, שטסה למומבאיי במסלול ארוך העובר מדרום לתימן. הטיסה אתמול כללה 75 נוסעים בלבד, שנהנו מתנאים "כמו בביזנס", כדבריהם. בתשובה לשאלה האם לא חששו לטוס מעל ערב הסעודית, אמרו כמה מהנוסעים כי הם טסו בעבר בחברות תעופה של נסיכויות המפרץ, שחלק מהנתיבים שלהן עוברים דרך מדינות אויב.
שר התיירות, יריב לוין, אמר כי הוא שמח על פתיחת הקו הישיר, ש"יתרום להגדלת תנועת התיירים מהודו אשר נמצאת בתנופה משמעותית. פתיחת הקו הינה חלק ממהפכת השיווק שהביאה לשיאים חדשים בתנועת התיירות לישראל". שר התחבורה ישראל כץ הוסיף כי "אנחנו חוגגים הערב את הידוק היחסים עם הודו וקשר אזרחי ראשון עם ערב הסעודית ומדינית המפרץ. אני מברך את צוות המטוס ונוסעיו בברכת 'נמסטה', 'וואלקם' ו'ברוכים הבאים!'".
נכון לעכשיו, החברה ההודית מבצעת שלוש טיסות שבועיות בימים ראשון, שלישי וחמישי. הטיסה מדלהי יוצאת בשעה 16:50 (זמן מקומי) נוחתת בנתב"ג ב־21:45 (זמן ישראל). הטיסה מתל־אביב ממריאה בשעה 23:15 ונוחתת בדלהי בתשע בבוקר למחרת. המחיר: 640 דולרים לטיסה הלוך ושוב. לדברי אפרים פורטיס, נשיא ומנכ"ל חברת אופן־סקיי, המייצגת בישראל את אייר אינדיה, "הקו יאפשר לנוסעים הישראלים טיסות קישור רבות ליעדים בכל רחבי אסיה, במחירים תחרותיים".
גורמים בענף התעופה זועמים על האישור שניתן לאייר אינדיה לטוס בנתיב מקוצר לישראל. באל על אומרים כי בזמן תהליך ההפרטה שעברה הובטח לחברה כי הממשלה תשמור על עקרון ההדדיות בתחרות מול חברות התעופה הזרות. מנכ"ל אל על, גונן אוסישקין, אמר אתמול: "המדינה לא חושבת על הטובה שלנו, אנחנו מצפים לשוויון הזדמנויות וחבל שהמדינה וראש הממשלה לא עושים את זה".

