הרבה זמן לא אכלנו

כשרות, לא כשרות, וגם כאלה שמגישות ספיישלים כשרים לצד התפריט הרגיל • מאילת ועד הצפון, 10 מסעדות שיהיו תוספת הולמת לטיולי פסח שלכם

לימוזין > רמת־ישי

 

באזור התעשייה של רמת־ישי, בנקודה אסטרטגית למטיילים בעמק יזרעאל וגם לאלה שעוברים פה בדרכם צפונה, נמצאת מסעדת לימוזין המתמחה ביישון בשרים. לשולחן זורם בשר נהדר שמקורו בחוות בקר ליד היישוב תמרת, שם רועה העדר בתנאי גידול אידיאליים. התפריט מהודק מאוד, ומציע בשרים במשקלים שונים כשלצידם תוספות לבחירה: צ'יפס, פירה, אורז או סלט. אין ספק שהדרך הטובה ביותר להתוודע לפלאים שמחוללים כאן בבשר היא מנה ושמה מיקס זוגי. תמורת 240 שקל מגיע למרכז השולחן מעין מנגל קטן ועליו סינטה, אנטרקוט, קבבים, פרגיות ונקניקיות הבית, עם שתי תוספות לבחירה.

 

חורש האלונים 14, רמת ישי. טלפון: 9533173־04 | פתוח בימים שני־שבת, בשעות 22:30־12:00.‬ אין שינוי בתפריט בפסח.

 

אדלינה > כברי

 

רוטנברג, קיבוץ גשר
רוטנברג, קיבוץ גשר

 

 

כבר 15 שנה שמסעדת אדלינה פועלת בגליל המערבי ומעניקה חוויית מטבח ים־תיכוני עם נגיעות ספרדיות. בתפריט מנות טאפאס עשירות ומגוונות בצבעים וטעמים, בשרים איכותיים, דגי ים טריים, פירות ים וקינוחים מהקונדיטוריה של אדלינה. מתבלטים פארייה מארינרה (220 שקל), תבשיל אורז בציר ים וזעפרן עם פירות ים וקוביות פילה דג; ונתח קצבים צלוי בגריל ברוטב ציר בקר ויין אדום עם גראטן תפוחי אדמה (115 שקל). בתור מסעדת שף בצפון, אדלינה שמה לעצמה למטרה לעזור ולקדם את תרבות האוכל והיין באזור, ולכן מקפידים במסעדה להחזיק יינות מאזור הגליל בלבד. גם ההעדפה בתחום חומרי הגלם היא קודם כל למקומי.

 

קיבוץ כברי, טלפון 9523707־04

 

פתוח בימים שני־שבת, מ־10:00 ועד אחרון הלקוחות. אין שינוי בתפריט בפסח.

 

רוטנברג > קיבוץ גשר

 

אדלינה, קיבוץ כברי
אדלינה, קיבוץ כברי

 

 

טעים מאוד במסעדת רוטנברג. טעים כל כך, שאפשר לפספס בקלות את ההיסטוריה שמאחורי המקום. רוטנברג שוכנת במבנה משנות ה־30‬ של המאה הקודמת, שהיה חלק מתחנת ביקורת הגבולות של רכבת העמק. במבנה ישב וטרינר ירדני שערך בדיקות לבעלי החיים שהובלו ברכבת. המבנה היה פעיל עד מלחמת העצמאות, אז עמד קיבוץ גשר במרכזם של שני קרבות קשים מול צבא עיראק והלגיון הירדני. המבנה שומר על ידי המועצה לשימור אתרים, וכיום הוא משמש משכנה של המסעדה הוותיקה הזאת, ששומרת על יציבות ומשמשת אופציה מצוינת לטיילי האזור. ותשכחו ממסעדות מטיילים קלאסיות. זו מסעדת שף, וידו הטובה של יזהר סער — השף והבעלים — ניכרת בכל מנה.

 

בין המנות תמצאו סלט עדשים שחורות ואבוקדו, אשכולית אדומה, ג'יבנה ממחלבת ברקנית, קולרבי, עלי ליקוט ונענע (39 שקל), דג ים כבוש במלח ושמן זית, לבאנה ביתית ובצל ירוק (39 שקל), קלמארי סגול בשום ויין לבן, שום קונפי, קרם פרש ובצל ירוק (44 שקל) ופילה מוסר בקראסט הדרים, תבשיל חוביזה ופירה (96 שקל).

 

יש גם מבחר מנות ילדים שוות, כולל פסטה תוצרת בית כי גם לקטנים מגיע, ובסך הכל שווה מאוד לבקר שם. נופי ירדן שנשקפים מהחלונות לגמרי בחינם.

 

גשר הישנה, טלפון: 6752237־04, פתוח בימים ראשון־חמישי בשעות 12:00־22:00; שישי 10:00־22:00; שבת 10:00־21:00 . אין שינוי בתפריט בפסח.

 

לימוזין, רמת ישי
לימוזין, רמת ישי

 

 

קולוניה > אילת

 

על שפת החוף הדרומי באילת שוכן מתחם קולוניה, שהוא גם מתחם לינה, גם מועדון צלילה וגם מסעדה. ארוחת הבוקר מוגשת עם פוקאצ'ת הבית, קונפיטורת שרי ביתית, חמאה וזיתי טאסוס. עוד על השולחן גבינות שוות, ממרחים, סלט טרי, קפה וביצים לבחירה. בצהריים ובערב תוכלו ליהנות ממה שמכונה תפריט ישראלי מודרני, כלומר שיפודים, המבורגר אנטרקוט בפוקאצ'ה ביתית, כריכי אסאדו, בשרים מעושנים, פסטות ומנות ילדים, ירקות קלויים וכמובן דגים טריים — נאים, מטוגנים או בתבשילים, היישר מהים.

 

החוף הדרומי באילת. טלפון: 6223590־08, פתוח בימים שני עד שבת, בשעות 8:30־18:00, תפריט רגיל בפסח, אבל ללא חמץ.

 

ואלרו > ירושלים

 

כינור בכיכר, ירושלים
כינור בכיכר, ירושלים

 

 

ואלרו, הרסטרו בר החדש של בני הזוג אתי וירון ישפה בשוק מחנה יהודה הירושלמי, מציע תפריט עם מנות ייחודיות לפסח, פרי יצירתו של השף אביב משה, השף היועץ למסעדה. בין המנות המיוחדות בתפריט: דג שלם אפוי בתנור, קונפי שום, אריסה, לימון, מרווה, אורגנו וסומק, צ'אנקים של תפוח אדמה וסלט קצוץ (124 שקל), "שיפודיה" (שיפודי פרגית), כבד עוף וקבב עם סלט קצוץ, גרגירי חומוס לוהטים על טחינה, צ׳אנקים של תפוח אדמה, עגבניות ובצלים צלויים (116 שקל), שקדי עגל עם קרם שורשים, מח עצם וציר מרלו (78 שקל) ואפילו קוקטייל מיוחד לחג שעונה לשם ״עשר המכות״ על בסיס וודקה ותות בננה (52 שקל).

 

אגריפס 80, פינת בית־יעקב, ירושלים. טלפון: 5465650־02. כשר, פתוח בראשון־רביעי בשעות 12:00־17:00, ומשעה 19:00 עד אחרון הלקוחות. ערב חג שני: 12:00־15:00. מוצ"ש: 21:00 עד אחרון הלקוחות.

 

כינור בכיכר > ירושלים

 

מסעדת השף כינור בכיכר, הממוקמת בלב קומפלקס כיכר המוזיקה בירושלים, מציעה ארוחת שף יוקרתית בניצוחו של השף הירושלמי קובי קטני. בתפריט: ראשונות כמו סלט אנדיב עם חזה עוף מעושן (62 שקל), פטה כבד (53 שקל), סביצ'ה פרואני של דג ים עם זרעי כוסברה וכמון, בצל חלוט ועשבי תיבול (55 שקל), שקדי עגל מעושנים עם מנגולד ולימון (72 שקל), קרפצ'ו בקר (65 שקל). עיקריות: סטייק אנטריקוט עם צ'יפס, שום צלוי ורוט יין (170 שקל), סטייק פרגית עם בצל, תפוחי אדמה על האש ורוטב יין (110 שקל), פילה בקר על פירה ושאלוט (188 שקל), קבב טלה (105 שקל), אסאדו שש שעות עם שפיזים וירקות בגריל (149 שקל), חזה עוף צלוי על הגריל על פירה בטטה (110 שקל), צלעות טלה ברוטב יין אדום עם ירקות בגריל (210 שקל).

 

ואלרו, ירושלים
ואלרו, ירושלים

 

 

מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה. טלפון: 9944902־02

 

פתוח בחול המועד, בשעות 12:00־23:00. כשרות מהודרת וללא קטניות.

 

פטרה > אשדוד

 

אשדוד מלאה במסעדות חוף משלל ז'אנרים, בהן מוסדות ותיקים עם ניסיון מוכח לצד מסעדות טרנדיות. מסעדת "פטרה" בחוף הקשתות שייכת לקבוצת הוותיקות שלא תתאכזבו בהן. התפריט הוא בעצם ספר עב כרס עם תצלומי המנות, והעיון בו גם יפתח לכם את התיאבון וגם יכניס אתכם להתלבטויות קשות.

 

לתפריט אחראי השף סימו בן־חובל (אחד הבעלים), והוא כולל מגוון מאפים ותבשילים מהמטבח הגיאורגי המסורתי לצד מנות אירופיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים. למנה הראשונה מגישים מלפפון, עגבנייה וכרוב כבושים בסגנון גיאורגי, או מבחר סלטים גיאורגיים קרים. גאוות המקום — ובצדק! — הם המאפים הגיאורגיים, שנאפים בתנור אבן או מתבשלים במים רותחים, כנהוג בגיאורגיה. באגף הזה בולטים חצ'פורי אצ'רולי (בצק גיאורגי פריך בצורת סירה, במילוי גבינות גיאורגיות עם ביצה עלומה), אימרולי (בצק גיאורגי פריך בצורת עיגול, במילוי תערובת גבינות גיאורגיות, הנאפה בתנור אבן), צ'יבורקי (בצק במילוי בשר עגל טחון או גבינות), חינקאלי (כיסוני בצק ממולאים בשר או גבינות, מבושלים במים), ובליני (גלילות בצק פנקייק גיאורגי במילוי בשר או גבינות). מחירי מנות הבצק נעים בין 41 ל־‭ 73‬ שקלים, ולאחר שייזללו עם הבריזה של הים ברקע — יותירו אתכם שבעים ומרוצים. מי שבכל זאת מתעקש על מנות סטנדרטיות יוכל לבחור מבין מנות הבשרים, הפסטות והסלטים. יש גם מנות ילדים נדיבות.

 

מפקורה ‭ ,1‬אשדוד. טלפון: 8651610־08, פתוח כל השבוע, בשעות 9:00־חצות, תפריט רגיל בפסח.

 

תטה > פרדס־חנה

 

ויש גם מסעדות שמגישות תפריט ספיישלים כשר לפסח לצד התפריט הרגיל של המסעדה. כזאת היא מסעדת תטה בפרדס־חנה, שבימי החג תוכלו למצוא בה את המנות הכשרות הבאות: ניוקי מוקפץ עם אנטרקוט (89 שקל), ניוקי סלמון בשמנת (79 שקל), ניוקי ערמונים ופטריות (79 שקל). המבורגר בוקרים בלחמנייה מותאמת ללא קמח (59 שקל). גולת הכותרת היא ללא ספק השניצלים: שניצל תטה (59 שקל) ושניצל העגל המפורסם של המקום (76 שקל), שניהם בפירורי קמח מצה, בדיוק כמו שחסיה, סבתו של הבעלים והשף ניר פרומר, הייתה עושה. גם בגזרת הקינוחים רקח פרומר קינוח מיוחד לחג בשם נשיקה לבנה, מרנג עם קרם שוקולד לבן ופירות יער (37 שקל).

 

"אני מכבד את כל קהל הלקוחות שלנו וזוכר איך סבתי עליה השלום, סבתא חסיה, הייתה משנה כמה מרכיבים כך שהמנה תהיה כשרה לפסח והטעם לא ייפגע", מסכם פרומר.

 

דרך פיקא 1, פרדס־חנה. טלפון: 6376401־04, פתוח בימים ראשון עד חמישי, בשעות 11:00־18:00. שישי ושבת — 11:00־23:00.

 

הלנה בנמל > קיסריה

 

כבר יותר מעשור שמ‫סעדת הלנה בנמל היא חלק מנמל קיסריה, מאתרי העתיקות המטופחים והיפים בישראל. המסעדה מציעה תפאורה יוצאת דופן של ים כחול מאופק אל אופק, לצד ממצאים ארכאולוגיים מרהיבים של הנמל העתיק והמשוחזר. את הנוף המרהיב משלים תפריט המסעדה, שנבנה על ידי השף עמוס שיאון, המגיש מטבח ים־תיכוני ישראלי עכשווי.

 

בין המנות בתפריט תמצאו קרפצ'יו דג ים עם עגבניות שרי מנומרות, שמן זית וסורבה מלפפון וערק; קלמארי סגולים על הפלנצ'ה עם לימון ועלי זעתר על יוגורט כבשים וסחוג רשד; סינטה בכבישה ביתית עם שמן זית, בלסמי מיושן, מלון וגבינת גורגונזולה; סיגרים של טלה ועגל על יוגורט צאן, עמבה ובצלים שרופים מהאש; "סינייה" מדג בורי בתבשיל תרד מנגולד ובהרט עם טחינה חמה וצנוברים; שרימפס וסקאלופ באוזו עם זיתי קלמטה, סלרי וגבינת חלומי; פילה בס אורגני ברוטב טרגון עדין על ניוקי תוצרת בית בקרם תרד טורקי; פילה סלמון נורווגי מובחר על ריזוטו חיטה ירוקה, ברוטב חמאת זעתר; ועוד.

 

נמל קיסריה, קיסריה. טלפון: 6101018־04, פתוח כל יום בשעות 12:00־חצות, אין שינויים בתפריט בפסח, יש מצות למי שיבקש.

 

הדיוק > חיפה

 

"הדיוק" (הדוכס), בר־מסעדה חיפאי ותיק שעוצב בסגנון של פאב אירי, כולל העץ הכבד, הספות ומבחר מסחרר של בירות, נמצא על ציר מוריה. בשעות היום הוא פועל כמסעדה נעימה, ובשעות הלילה מעורר לחיים את מתחם הבילויים השוקק באזור.

 

אפשר להתחיל ממנת בר קלאסית כמו סיגר ממולא בבשר טלה (‭47‬ שקל). זה של הדוכס עבה כמעט כמו אגרול, ומכיל כמות נאה של בשר. הוא נח על טחינת עגבניות, שילוב מוצלח שרקחו במקום, ולגמרי פותח את התיאבון לקראת הבאות. טריו פירות ים (‭93‬ שקל) היא כבר מנת ביסטרו לכל דבר, כשבצלחת שוחים שרימפס, קלמארי וצדפות טריים ונהדרים ברוטב שאת שאריותיו אוכלים בכיף, כמו היה מרק.

 

האנטרקוט (‭123‬ שקל ל־‭300‬ גרם, עם צ'יפס) ממשיך את מגמת חומרי הגלם הטריים בצלחת. ואם אתם ממש חובבי בשר, אל תפסחו על המינוט סטייק, פרוסות דקות של שייטל שעליהן נבזקו מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס, צרובות לרגע על מחבת לוהט (‭59‬ שקל).

 

שדרות מוריה 107 חיפה. 04-8347282, כל השבוע מ־12:00 עד אחרון הלקוחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים