ההופעה הכי טובה בעיר

מאחר שהקיץ הקרוב יהיה דליל בהופעות בינלאומיות גדולות בישראל, תמיד תוכלו להתנחם בהופעות בחו"ל • אמיר שוורץ עם המדריך המלא והטיפים החשובים למי שרוצה ליהנות מהאמנים המובילים בעולם בלי להתאכזב

בניגוד להצלחה של השנה שעברה, הקיץ הקרוב עומד להיות די מאכזב במה שקשור להופעות הבינלאומיות שיגיעו לכאן. הרכבת האווירית אמנם לא נעצרה לגמרי, וכל חובב מוזיקה – מפופ לטיני עכשווי דרך אינדי אלקטרוני ועד לפופ שאהבתם באייטיז או רוק קלאסי – ימצא משהו לטעמו. אבל השמות הגדולים והחמים באמת בעולם, לא יבואו לישראל הפעם. כך שהסיכוי הכמעט יחיד שלכם לתפוס הופעת ענק בפארק הירקון יהיה כשעומר אדם יחליט על אחת כזאת. וגם אז, הכרטיסים יאזלו תוך מספר שעות.

 

ההחלטה של הזמרת לורד לבטל את הופעתה המתוכננת בישראל בעקבות לחץ מעריציה, אמנם השפיעה על לא מעט מהקולגות שלה שחוששים מחרם, אבל לא הכל מסתכם בפוליטיקה. עשרות השקלים שאתם משלמים בחודש למנוי לאפל מיוזיק או ספוטיפיי לא באמת מפצים על המיליונים שזרמו בעבר ממכירת האלבומים הפיזיים. ומרגע שאלו הפכו לזרזיף, אפיק ההכנסות נותב להופעות החיות. הטכנולוגיה – וגם התחרות על ליבם של רוכשי הכרטיסים – הפכו את המופעים למושקעים הרבה יותר מאשר בעבר, אבל גם להרבה יותר יקרים. תשכחו מ־130 השקלים ששילמתם על מייקל ג'קסון או מדונה ב־1993, מחיר כרטיס להופעה של אמן מוביל כיום עומד על פי 3 בערך – לא מעט בגלל עלויות השינוע הגבוהות של הציוד לארץ – וגם אז לא בטוח שהמפיק המקומי ייצא ברווח גדול. גם בחו"ל, כפי שתכף תראו, המחירים להופעות המבוקשות ממשיכים לטפס.

 

אבל עזבו לרגע את הכסף, אנחנו כאן בשביל המוזיקה. אז איך לבחור את ההופעה שאסור לפספס ואיזה פסטיבל מוזיקה באמת מצדיק שינוי ביעד החופשה שתיכננתם? תגדירו תקציב, תבחרו יעד, ובעיקר תיצמדו להעדפה המוזיקלית שלכם כדי להימנע מאכזבות. המדריך הזה הוא מקום מצוין להתחיל ממנו.

 

פסטיבל זיגט, בודפשט

 

מה: זו כנראה הדרך הכי זולה לתפוס את כל השמות הכי חמים כרגע במוזיקה במקום אחד, ואפילו בלי לטוס רחוק מדי. זיגט ההונגרי הפך לאחד מפסטיבלי המוזיקה היותר שווים בשנים האחרונות באירופה, ובצדק. המיקום אידיאלי: על אי סמוך לבודפשט, המאפשר הפוגה נחמדה מהרעש, במתחם האוהלים (כן, צריך להביא שק שינה, למרות שאפשר גם להתארגן במלון מרוחק יותר) ולקפוץ לקניות וסיורים בעיר, שנמצאת במרחק עשר דקות נסיעה. רשימת האמנים הנהדרת כוללת בין היתר את ארקטיק מנקיז, לנה דל ריי, קנדריק לאמר, וור און דראגז וליאם גאלאגר. הפסטיבל נמשך כשבוע, כך שכדאי לברר מראש באילו ימים מופיעים המוזיקאים שמעניינים אתכם.

 

פסטיבל זיגט
פסטיבל זיגט

 

 

מתי: 8־15 באוגוסט

 

כמה: קבוצת זאפה מציעה חבילות לפסטיבל הכוללות טיסות, העברות וכרטיסים (ללא לינה) החל מ־699 יורו.

 

למה: בגלל האפשרות לשלב בין חופשה עירונית לבין אנרגיות של פסטיבל מוזיקה סוער.

 

פרל ג'אם, מילאנו

 

מה: בדומה ליו 2, גם פרל ג'אם מתחלקת לשניים: מאכזבת באולפן (לפחות בשלושת האלבומים האחרונים), ובלתי ניתנת לעצירה על הבמה. לאדי ודר וחבריו יש קהל גדול בישראל עוד מהימים שכולם כאן הסתובבו עם שיער ארוך, חולצות פלנל משובצות ודוקטור מרטינס. ארבעה מחברי הלהקה אפילו ליוו את ניל יאנג בביקורו היחיד ב־1995. למרות כל אלו, העמדות של ודר ביחס למדיניות הישראלית מונעות כל סיכוי להביא אותם לכאן, כך שאם אתם עדיין בעניין שלהם תצטרכו לטוס אליהם.

 

 

 

מתי: 22 ביוני ב־AREA EXPO, מילאנו

 

כמה: מ־74.75 יורו

 

למה: שימו את הפוליטיקה בצד וטוסו לראות את אחת הלהקות הגדולות שעוד נותרו מהניינטיז.

 

אריק קלפטון, לונדון

 

מה: כשאריק קלפטון חגג את יום הולדתו ה־70 לפני כשלוש שנים, הוא הבין שכבר אין לו יותר כוח לסיבובי הופעות חוצי יבשות, ושאחרי 50 שנה על הבמות הגיע הזמן להוריד קצת את הקצב. בגדול, הוא עמד במילה שלו, אבל במשך כמה ערבים בשנה הוא עדיין יוצא מהבית עם הגיטרות שלו. בתחילת יולי הוא ינחת לשתי הופעות בגרמניה וב־8 בחודש הוא יגיע להופעות ענק בהייד פארק בלונדון. כדי שלא יהיה לו – ולכם – משעמם הוא יארח לצידו חברים טובים כמו סנטנה, סטיב ווינווד וגארי קלארק ג'וניור.

 

 

 

 

מתי: 8 ביולי

 

כמה: 69.95־249.95 ליש"ט

 

למה: ההזדמנויות לתפוס את הגיטריסט הגדול האחרון בתולדות הרוק הולכות ופוחתות, אז מוטב לא לפספס.

 

יו 2, ברלין

 

מה: בניגוד לשיממון ולתחושת המיחזור הקשה שעולה בכל פעם שמקשיבים לאלבומים האחרונים של יו 2, על הבמה בונו וחבריו הם עדיין ההצגה הכי טובה בעיר, בטח בברלין שבה הוקלטה אחת מיצירות המופת שלהם, Achtung Baby. בסיבוב החדש שייפתח במאי הקרוב באוקלנד, ארה"ב, וינדוד בסתיו ברחבי אירופה, הם יגישו את כל הלהיטים הוותיקים לצד כמה רגעים בלתי נמנעים — מבחינתם לפחות — מהחדש שלהם. בכל סיבוב שלה יו 2 הציבה סטנדרט חדש למה שנקרא "הופעת רוק", כמו גם לכמות הכסף שניתן להרוויח מהעסק הזה. תסמכו עליהם שזה יקרה גם הפעם.

 

 

 

מתי: 31 באוגוסט במרצדס בנץ ארנה, ברלין

 

כמה: מ־722.56 שקל לכרטיס רגיל ועד 7,072 שקל לחבילת VIP

 

למה: כי הם עדיין נהדרים על הבמה, ואף מפיק מקומי לא מסוגל לעמוד בעלויות הבאתם לפארק.

 

פסטיבל פרימוורה, ברצלונה

 

מה: מאז שנוסד באמצע העשור הקודם הפך הפסטיבל המוזיקלי הקטלוני לאחד החשובים באירופה. רשימת האמנים הכמעט אינסופית כוללת השנה בין היתר את הארקטיק מנקיז, ביורק, בל וסבסטיאן, הברידרז ופאדר ג'ון מיסטי. למרות המיתוג ההיפסטרי של הפסטיבל, הקהל מעט יותר מבוגר מזה שאתם עשויים לפגוש בפסטיבלים אחרים ביבשת.

 

 

 

מתי: 30 במאי־3 ביוני

 

כמה: 85 יורו לכרטיס יומי, 215 יורו לכל ימי הפסטיבל.

 

למה: האווירה נהדרת, והאפשרות לראות את כל ההרכבים החמים במקום אחד.

 

אד שירן, וינה

 

מה: אם השם אד שירן לא אומר לכם כלום, כנראה שלא הייתם בשנה האחרונה בכדור הארץ. הג'ינג'י בן ה־27, שהחל את הקריירה בתחילת העשור, הגיע לשיאו בשנה שעברה עם האלבום ÷ בזכות להיטי על כמו "Shape of You", שהוכתר ל"שיר השנה" בערך בכל פינה בעולם, כולל אצלנו. המחירים רחוקים מלהיות זולים, אבל הכרטיסים לסיבוב ההופעות שלו נחטפים במהירות, אז כדאי למהר.

 

 

 

מתי: 7־8 באוגוסט, באצטדיון ארנסט האפל בווינה

 

כמה: החל מ־309.56 יורו

 

למה: כי לפחות מבחינת הילדים, זה יהיה רגע השיא בחופשה המשפחתית.

 

טיילור סוויפט, לונדון

 

מה: בניגוד לישראל, שבה תתקשו למצוא כרגע יותר משתי נשים בפלייליסט, בחו"ל המצב הפוך. טיילור סוויפט השלימה בשנים האחרונות את המעבר מנערת קאנטרי מצליחה לכוכבת פופ מצליחה אפילו יותר עם האלבום עתיר הלהיטים "1989". ב"Look What You Made Me Do", הלהיט שקידם את אלבומה האחרון והמשובח לא פחות, היא הצהירה שטיילור הישנה מתה, אבל על הבמה סוויפט ממשיכה לספק את אחד ממופעי הפופ הכי מהודקים שאפשר למצוא. לפני שהסיבוב האמריקאי שלה יתחיל, היא תעביר כמה ערבים ביוני הקרוב באצטדיון איתיחאד במנצ'סטר ובאצטדיון וומבלי בלונדון.

 

טיילור סוויפט
טיילור סוויפט

 

 

מתי: 22־23 ביוני באצטדיון וומבלי, לונדון

 

כמה: 84־134.40 ליש"ט

 

למה: כי היא כוכבת הפופ הכי גדולה כרגע והאפשרות שהיא תגיע לכאן קלושה עד אפסית.

 

 

 

 

ביונסה וג'יי זי, אמסטרדם

מה: לפני שנתיים ביונסה שטחה את המניפסט המעצים שלה באלבומה המכונן Lemonade . קצת אחרי זה ניסה גם ג'יי זי להציג את הצד שלו בפרשה שאיימה לטלטל את הנישואים של אחד מהזוגות המסקרנים בצמרת הפופ. עכשיו, אחרי שקווין בי ובעלה הראפר השיגו שלום בית הם החליטו לטפל גם בעו"ש המשפחתי, בעזרת סיבוב ההופעות המשותף ,On the Run שהכרטיסים אליו נחטפים.

מתי: 19 ביוני באמסטרדם ארנה, זיגו דום

כמה: מ־522.44 שקל

למה: כדי לבדוק מקרוב מה קורה כרגע אצל הפאוור קאפל המפורסם. 

 

 

פול סיימון
פול סיימון

 

 

פול סיימון, קופנהגן

מה: למרות שההופעה האחרונה של פול סיימון בישראל הייתה רק מוצלחת למחצה, אוהדיו הוותיקים ישמחו לתת לו צ'אנס נוסף. אחרי קריירה שנמשכה יותר מחמישים שנה, החליט סיימון שבגיל 76 הגיע הזמן לפרוש מהבמה. סיבוב הפרידה שלו ייפתח במאי בקנדה, ידרים לארה"ב ובהמשך יעצור בכמה ערים באירופה. גם בהופעה שלו בקופנהגן צפוי המוזיקאי היהודי להגיש את הקלאסיקות מימיו לצד ארט גרפונקל לצד הרגעים הגדולים מאלבומי הסולו שלו. הפעם, יש להניח, זה יהיה מושלם.

מתי: 3 ביולי ברויאל ארנה, קופנהגן

כמה: 580 ־ 990 קרונות דניות

למה: הזדמנות כמעט אחרונה לראות את אחד מגדולי המוזיקאים על הבמה.

 

 

 

 

ברוס ספרינגסטין, ניו-יורק

מה: אם אתם מאלו שמתלוננים על מחירי הכרטיסים להופעות הנחשקות שכן מגיעות לארץ, חכו שתראו כמה יידרש מכם להוציא על הזכות לצפות בברוס ספרינגסטין בתיאטרון וולטר קר שבברודווי, ניו־יורק. האיש, שגם בגיל 68 עדיין נהנה להופיע

עם הלהקה שלו, ולרתק במשך כארבע שעות גדושות בלהיטים אצטדיון גועש, הלך בשנה האחרונה על הפורמט הכי אינטימי שאפשר – רק הוא והגיטרה – ופגע בול. הביקורות המהללות והכרטיסים שהמשיכו להיחטף מדי ערב למרות המחירים המאמירים, האריכו את הסיבוב החורפי עד סוף חודש יוני.

מתי: 5־ 9 ביוני בתיאטרון וולטר קר, ברודווי, ניו־יורק

כמה: 700 ־ 4,000 דולר

למה: למרות הסיכוי הנמוך למצוא כרטיס במחיר שפוי זו הדרך האידיאלית לצפות בבוס של הרוק.

 

הטיפים להופעה המושלמת

שיעורי בית: הדרך הבדוקה לא להתאכזב מהופעה היא לעשות שיעורי בית לפני רכישת הכרטיס. אתם לא רוצים להיות כמו האלפים שיצאו בפרצוף חמוץ מהביקור הראשון של דפש מוד באצטדיון רמת־גן, רק כי אלו דילגו על "Just Can't Get Enough". כנסו ליו־טיוב וצפו בהופעה האחרונה של האמן המיועד. מוזיקאים משנים לא פעם את סדר השירים בין הופעה להופעה, כך שאם מבחינתכם הופעה לא שלמה בלי הלהיט שאהבתם בתיכון, ודאו שהוא ברשימת השירים המתוכננים לסיבוב הקרוב. מומלץ גם לבדוק אילו שירים בוצעו בהופעות האחרונות, למשל ב- https://www.setlist.fm/

.

 

 

בלי ספסרים: לכל אחד יש את החבר ההוא שסיפר איך השיג ברגע האחרון כרטיס בחצי מחיר להופעה שנמכרה חודשיים מראש. זה נחמד בשביל הפולקלור, אבל אתם לא רוצים לטוס כמה שעות רק כדי להישאר בסוף בלי כרטיס, או גרוע מכך – לגלות שהכרטיס ששילמתם עליו הרבה כסף בעצם מזויף. למרות שיש לא מעט אנשים ישרים ברשת שמציעים כרטיסים למכירה, כנסו לאתרים הרשמיים של האמנים או של חברות הכרטיסים הגדולות ורכשו דרכם. זה אולי יותר יקר, אבל זו הדרך לא להישאר בחוץ.

 

תגיעו מוקדם: התחבורה הציבורית בערים הגדולות באירופה ובארה"ב תביא אתכם בנוחות ובזול עד לפתח ההופעה, ועדיין מומלץ להקדים. בשעה שנשארה לכם לשרוף, תשתו עוד בירה ותרוויחו גם את מופע החימום (אם יש).

 

מזכרות הביתה: הכרטיסים יקרים אבל מומלץ להשאיר כסף גם למרצ'נדייז. כשתחזרו אחרי החופשה למשרד, אפילו לא תצטרכו לספר את מי ראיתם בחו"ל, מספיק שיביטו על החולצה החדשה שלכם.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים