גוצ'י ופראדה ב–90% הנחה

חולים על מותגי–על ואין לכם 3,000 דולר לבגד? כך תמצאו מוצרי יוקרה באתרים שמתמחים במותגים מיד שנייה • הפריטים איכותיים ובדוקים, המעצבים ידועים • המכורות מדברות על "חלון ראווה עצום" אך מסרבות להיחשף: "חסר לי שבעבודה יבינו מאיפה החליפות שלי"

לנשים עימן שוחחתי יש התמכרות ייחודית: כולן קונות באינטרנט והרבה, ומתמקדות במוצרי יוקרה יד שנייה. אלו אתרים שמתווכים בין מוכרים ורוכשים של פריטים כאלו, או קונים בעצמם את פריטי היוקרה ה"משומשים" – שלא פעם הם כמעט ולא משומשים, ואפילו עוטים את התווית המקורית – ומוכרים אותם הלאה.

 

"כשיש לי כמה דקות אני משוטטת ב־Therealreal (האתר הפופולרי בארץ בקרב ציידות מציאות יוקרה, ש"ח) ושוטפת את העיניים ברוברטו קוואלי, לואי ויטון, פראדה, סטלה מקרתני ואחרים, במחירים נגישים, בסוג של חלון ראווה עצום וחלומי", מודה אחת מהן. היא קונה בעיקר נעליים: "אני יודעת שהן בנות 4 ואפילו 5, אבל הסגנון קלאסי, ובחיים לא אשיג איכות כזו ב־100־250 דולר". רופאה חובבת מותגים, שהפסיקה לקנות בחנויות בחו"ל לטובת אתרים כאלו, אומרת: "כשאני גולשת ב־Tradesy ורואה בגדי Etro, שחנות הדגל שלו במילאנו נראית כמו בית מלוכה, אני נלהבת לקנות ב־150 דולר שמלה שבמילאנו תעלה לפחות 3,000".

 

אתרי יד שנייה של בגדי מעצבים ומוצרי יוקרה הם טרנד אצל פאשניסטות בנות 40 פלוס שוחרות אופנת על, שלא יכולות לקנות אותה במחירים ריאליים. "קניתי נעליים של איזבל מארה ב־250 שקל, כשהן יכולות לעלות 2,000. לקחתי את הסיכון לקנות בלי למדוד, אבל במחיר הזה היה לי שווה", מספרת אחרת.

 

"יש בהחלט תנועת חבילות לארץ מהאתרים האלו", אומר יניב קוטר, מנכ"ל ובעלי Dealtas, חברת שילוח היושבת בארה"ב, ולקוחות האתרים האלה משתמשים בה כי רובם לא שולחים לישראל. "הקונים הם בעיקר ממרכז הארץ וממושבים בצפון. בולטות הזמנות של מעל 75 דולר, למרות החיוב במע"מ מעל מחיר זה".

 

עוד מכורה היא חגית (שם בדוי), בכירה בחברת היי־טק שחששה להזדהות. "חסר לי שבישיבות בעבודה יבינו מאיפה החליפות שלי", היא אומרת. "כולן של מעצבים שיכולתי לחלום לקנות אותם כחדשות". הסירוב להיחשף איפיין כמעט את כל המרואיינים בכתבה, וליתר דיוק – המרואיינות. יוסי מלכי, בכיר בתחום התקשורת, היה היחיד שהסכים. לפני כשנתיים הקים מלכי קבוצת פייסבוק בשם "פורום שעוני יוקרה יד שנייה מכירה והחלפה", והיום יש בה כמעט 12 אלף חברים. מדובר ברוכשי שעונים משומשים, בארץ ובחו"ל, שמשתמשים בפורום כזירת התייעצות. מלכי: "אחד החששות הוא לקנות זיופים. באיביי אנחנו ממליצים לבדוק היטב מי המוכר".

 

בארה"ב ומערב אירופה האתרים הללו מתחילים לגלגל סכומים מרשימים. אצלנו זה עדיין מוגבל למבינות/מביני עניין. אפרת סלע איתמר, מנכ"לית לידרס, המנטרת מגמות ומאפיינים ב־5,000 קבוצות פייסבוק, אומרת שבארץ שעונים הם התחום החם בין פריטי יוקרה יד שנייה, ויש כמה קבוצות העוסקות בכך. כיום אין בארץ קבוצות פייסבוק להחלפת מידע על רכישת בגדים ונעליים כאלו.

 

קרן קפלן, פסיכולוגית קלינית, מבינה את הטרנד: "כשלובשים שמלה ששוויה 2,000 דולר ושילמנו עליה 200, זה מרגיש כמו ניצחון קטן. לרובנו אין תקציב להיכנס לחנות יוקרה ולקנות. האתרים האלו נותנים תחושה של גם אני יכול/ה". ד"ר גילה אורן, ראשת המחלקה לשיווק וניהול אסטרטגי בביה"ס למינהל עסקים במכללה למינהל, נותנת את הזווית החברתית: "כשהיינו ילדים בגד משומש היה בושה, ובפסח קנו בגד חדש שסימל שפע. היום, בדור הארונות המתפקעים, משתטחת הפירמידה בין עשירים, הלובשים את הבגד ראשונים, ופחות עשירים, שנהנים ממנו אחר כך. ללבוש בגד משומש איכותי גם מתכתב עם תרבות הווינטג'".

 

לפניכם האתרים הנחשקים ביותר. הסטייליסטית מיכל כהן־יפה מספקת טיפים:

 

• קנו באתרים שמקפידים על צילומים טובים שמאפשרים לראות את איכות הפריט, ומציינים מידות בצורה ברורה.

 

• קנו פריטים קלאסיים שמתאימים לאורך זמן: מכנסיים שחורים מחויטים, ז'קט טוב, חולצות משי לבנות מכופתרות.

 

• הימנעו מטרנדים: פאייטים, פרנזים, רקמות אתניות, אפילו אם הביצועים משובחים.

 

Therealreal.com : הכי פופולרי אצל ישראלים

האתר הכי פופולרי בקרב ישראלים, בעיקר ישראליות. המייסדת ג'ולי ווינרייט נחשבת למי ששינתה את עולם היוקרה יד שנייה. היא הקימה את האתר לפני כ־ 7 שנים במטבח ביתה, ובשנה האחרונה גייסה מקרנות ומשקיעים 173 מיליון דולר. לאתר צוות ענק ומקצועי לצורך סינון הפריטים והבטחת האותנטיות שלהם, חלקם בוגרי בתי מכירות פומביות ידועים.

 

נרשמים חדשים: מקבלים זיכוי של 25 דולר.

 

מה מוכרים: בגדי מעצבים מכל השמות הגדולים לנשים, גברים וילדים, רבים בפחות מ־ 100 דולר. יש גם יקרים יותר, גם באלפי דולרים, אבל עדיין זולים בעשרות אחוזים בהשוואה לחדשים. יש גם תכשיטים ושעונים, פריטי עיצוב לבית ויצירות אמנות. באתר מחזיקים אצבע על הדופק ועוקבים אחרי מותגים שיורדים ממעמדם, ואלה אף עשויים למצוא את דרכם החוצה. כך, מותגים בירידה הם דונה קארן וראלף לורן, ובעלייה – מארק ג'ייקובס ו־ Zac Posen . חלק גדול מהפריטים בני 3 שנים ויותר, אבל יש גם הבלחות מאופנת 2018 ו־ 2017 .

 

ידידותיות: מגוון עצום, תיאור מפורט, צילומים משובחים. הבגד מצולם על גבי בובה, עם אפשרות הגדלה וסיוע בהתאמת המידות, יש אפשרויות חיפוש לפי מידה, תקציב, מעצב, חדשנות, המלצות מומחי האתר ועוד. ניתן גם לרכוש מארונות פריטי היוקרה של סלבריטאים. יש מגוון גדול במיוחד של סטלה מקרתני, למשל, כי היא אחת המעצבות המתייחסות לאתר כבמה לקידום המותג.

 

טיפ לדרך: פריטים קלאסיים מסומנים ככאלו ונחטפים ראשונים. למשל, חצאית מידי שחורה מצמר של ז'אן פול גוטייה ב־ 175 דולר. אבל אפשר להיכנס ל"רשימת משאלות" ולקבל התראות.

 

https://www.therealreal.com/

 

Rebelle.com: רלוונטי יותר לבריטים

 

אתר בריטי שחזק מאוד במכירת פריטים של הגולשים, עם קרוב למיליון מבקרים בחודש. רלוונטי יותר לבריטים, פחות לישראלים, כי שולח רק לאירופה. למי שמוכר פריטים רבים, שולחים הביתה סטייליסטית שמסייעת במיון הפריטים הראויים למכירה.

 

נרשמים חדשים: ברישום מקבלים הנחה של 15 ליש"ט לקנייה הבאה.

 

מה מציעים: כל מותגי היוקרה – לואי ויטון, פראדה, הרמס, ברברי, סלין, טוד'ס, קלואה, איזבל מארה, מיו מיו ועוד. לנרשמים יש מדור flash sale עם הנחות מיוחדות, למשל שמלה בלי שרוולים של אסקדה ב־ 109 יורו.

 

ידידותיות: תיאור מדויק מאוד של הפריטים וציון מידות. מבצע משלוחים רק לאירופה.

 

טיפ לדרך: הפריקים קונים באתר לקראת גיחות לאירופה, ואוספים את הפריטים עם הגעתם לשם.

 

https://www.rebelle.com/en

 

 

Tradesy.com: מותגים מיוחדים כמו Etro

 

אתר אמריקאי לנשים בלבד.

 

נרשמים חדשים: האתר מעניק 50 דולר על הקנייה הראשונה.

 

מה מציעים: מגוון ענק של מותגי יוקרה, גם כאלו שלא מככבים באתרים מקבילים, כמו Etro , אבל גם מותגי ביניים כמו ליווייס או free people . לצד מוצרי יד שנייה, יש גם לא מעט מוצרים חדשים. לצד פריטים במאות ואפילו אלפי דולרים, יש מגוון עצום של פריטים מתחת ל־ 100 דולר, אפילו לא במחלקת הסייל הגדולה.

 

ידידותיות: הצילומים, תיאורי המוצרים ומצבם מצוינים וברורים, כולל אפשרות להתקשר למוכר ופירוט אפשרויות ההחזרה.

 

טיפ לדרך: שימו לב לקטגוריה Best Dressed Wedding Guest . לא חייבים לתכנן ביקור בפועל בחתונה כדי ליהנות מחלק מהבגדים והאביזרים שלה. שימו לב גם ל"משקפי שמש חמים" מתחת ל־ 100 דולר, כולל שמות כמו ורסאצ'ה, פראדה, פנדי ועוד. 

 

https://www.tradesy.com/

 

 

 

Editsecondhand.com: חזק בג'ינסים

בוטיק יוקרה אנגלי יד שנייה לנשים, שהפך לאתר אינטרנט משגשג. המדיניות יוצאת דופן: האתר רוכש את הפריטים ומוכר אותם בעצמו, מה שמבטיח איכות גבוהה יותר – הוא קונה רק כרבע מההצעות.

 

נרשמים חדשים: אין הנחות.

 

מה מציעים: לצד מותגי יוקרה, יש גם פריטים טובים במחירי ביניים, כמו פריטי המותג Etoile של איזבל מארה או Malene Birger . האתר חזק מאוד בג'ינסים. מותגים חזקים נוספים בו הם שאנל, הלמוט לאנג ו־IRO. אין פריטים שאינם יד שנייה.

 

ידידותיות: האתר נחשב נוח במיוחד בהחזרות. לכל פריט מוצגים שני צילומים בלבד, אבל באיכות טובה, ותיאור לקוני שלא מתייחס למצב המוצר. ניתן לחפש פריטים לפי שם המעצב.

 

טיפ לדרך: פריטים רבים שמגיעים לחברה נמכרים לרשימת הממתינים לפני שהם עולים לאתר. הירשמו לניוזלטר ורישמו עצמכם לפריטים שמעניינים אתכם. 

 

https://editsecondhand.com/

 

Chrono24.com:     

 350 אלף שעונים

 

אתר גרמני הפועל בכל העולם ונחשב מאוד בתחום שעוני היוקרה, כזה שהפך לסמן המחירים הריאליים של הקטגוריה. למרות מחלקה גדולה לשעוני נשים, הדומיננטיות גברית. האתר קיים מ־2003 , ויש לו 10 מיליון מבקרים בחודש וכ־350 אלף שעונים

למכירה.

 

נרשמים חדשים: אין הנחות.

 

מה מציעים: לצד מגוון עצום של שעוני יד שנייה, של מוכרים מ־ 99 מדינות, ניתן לקנות שעון חדש ישירות מהספקים, גם בעשרות ומאות אלפי דולרים. יש גם מחלקה גדולה לתכשיטי נשים וגברים, חדשים ויד שנייה. קשה למצוא פריטים בפחות מ־ 100 יורו.

כשהגדרנו חיפוש של טבעות לרף הזה קיבלנו שתי הצעות בלבד.

 

ידידותיות: הצגת הפריטים טובה, כולל צילומים רבים ותיאור מפורט, וכן דירוג שניתן למוכר.

 

טיפ לדרך: אף שהאתר מספק מידע רב לזיהוי שעון יוקרה ומבטיח אחריות של המוכר לאותנטיות, מומלץ לבדוק לפני הקנייה עם מומחים חיצוניים, אפשר בפורומים ייעודיים, שהמחיר אכן משתלם. 

 

https://www.chrono24.com/

 

 

eBay : אין סינון פרטני של זיופים

המון מותגי יוקרה יד שנייה, לצד מגוון עצום של מוצרים חדשים. זה יתרונו וגם חסרונו: ניתן להשיג בו הכל, המגוון עצום והמחירים בשקלים, אבל האתר לא מפעיל כל מנגנון סינון בין זיופים למוצרים מקוריים, ואמיתות המוצר תלויה רק במוכרים. אם מוכר מציע לכם מגפיים של Giuseppe Zanotti ויש לו את כל הגדלים ב־ 90 ליש"ט במקום 1,200 , יש להניח שמדובר בזיוף.

 

ידידותיות: התיאור, המצב והצילומים של הפריטים תלויים במוכרים.

 

טיפ לדרך: קנו רק ממוכרים אמינים – יש דירוג וחוות דעת על כל אחד ומומלץ לקרוא. כשמדובר בפריטים כמו תכשיט, שעון או ארנק, דרשו הוכחה למקוריות המוצר. לא כדאי לקנות אם אין למוכר קבלה ואריזה מקורית.

 

https://www.ebay.com/

 

HEWI London: עושים משלוחים לארץ

אתר בריטי שהוקם על ידי שרון וולטר פרגוסון ובנותיה, כשגרו במונאקו ונחשפו לעולם של מסיבות, אירועים, ופריטים שלובשים פעם אחת בלבד.

 

נרשמים חדשים: בקנייה ראשונה נהנים מהנחה של 20 ליש"ט.

 

מה מציעים: באתר יש הכל, מטי־שירט של סוניה ריקל ב־ 35 ליש"ט ועד תיק של הרמס ב־ 7,000 . יש בגדי מעצבים לגברים ואפילו לילדים, כולל כאלו שלא נלבשו כלל, עם צילומים של התג המקורי על הבגד. למשל: שמלה עם תחתונים לגיל 3־ 6 חודשים, בצבע פוקסיה, ראלף לורן, ב־ 24 ליש"ט, או שמלת גופייה סטלה מקרתני לגיל 8 ב־ 40 . גם חובבות ארנקים יחגגו. לאתר קשרים טובים עם סלבריטאים, ויש סיכוי לרכוש בו פריט של סלבריטאי.

 

ידידותיות: פריטי הלבוש לא מצולמים על דוגמניות, אבל מגוון הצילומים גדול ופירוט הנתונים מרשים. האתר מבצע שילוח לכל העולם וגם לישראל, אבל באתר הבהירו שהכל תלוי במוכר, והמליצו להתקשר למוכר לפני ביצוע הרכישה.

 

טיפ לדרך: מומלץ להתחיל במדור ה־ sale בפריטים שעולים עד 40 ליש"ט. יש מציאות.

 

https://www.hardlyeverwornit.com/

 

 

Vestiairecollective.com: אמין, חזק במותגים צרפתיים

אתר בריטי שמוכר דווקא בעולם יותר מאשר בבריטניה, עם 4 מיליון רשומים, וצוות מומחים קפדני המוודא את מקוריות הפריטים ותקפות הנתונים.

 

נרשמים חדשים: 15 דולר.

 

מה מוכרים: מגוון קטגוריות מרשים, כולל מוצרי עיצוב לבית וסגנון חיים, קטגוריה פחות מוצלחת שמזכירה שוק פשפשים. יש אפילו מנשאים, קולרים וביגוד לבעלי חיים של מעצבי על. למי שממש צריך תיק נשיאה לחתול או כלב קטן לואי ויטון (680 יורו). לא ראינו פריטים שאינם יד שנייה. האתר חזק במותגים צרפתיים – לצד שאנל ולואי ויטון, גם גויארד, איזבל מארה ו־ agnes b , וידוע גם בקולקציות מרשימות של סלין והרמס. יש מגוון שמלות ב־55־80 יורו, אך גם יקרות יותר. מדור מעניין הוא truly exceptional – פריטים שנשארים יקרים גם כשהם מיד שנייה, כמו ארנקי הרמס ב־ 12,488 עד 42,750 יורו, או שעוני רולקס ב־ 10,000 יורו ומעלה.

 

ידידותיות: רמת המידע על הפריטים בינונית וצורת ההצגה סבירה בלבד. הבגדים מצולמים על גבי קולב או פרוסים, וקשה יותר להתרשם. האתר גם משגר התראות במייל כשהגיע פריט שחיפשתם.

 

טיפ לדרך: שימו לב לקולקציה האדומה: למשל, משקפי שמש אדומים של איב סן לורן ב־ 183.39 יורו. כמו כן, בימי ראשון מגיעות הכמויות הגדולות ביותר של פריטים חדשים.

 

https://www.vestiairecollective.com/

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים