yed300250
הכי מטוקבקות
    הגינה של משפחת וטרמן | צילום: גלעד רדט
    ממון • 03.04.2018
    זה היה ביתי, עם גינה
    הגינות של היום הן לא הגינות של פעם: טרסות מאבן, בריכות נוי, אזור התרגעות והרבה, הרבה צמחייה • אומרים שהדשא של השכן ירוק יותר? הנה הצצה ל–5 גינות שמוכיחות את זה
    מאת עופר פטרסבורג

    הרבה השתנה בתמונת הנוף הישראלית בשנים האחרונות, עם המגדלים שקמו במרכז כפטריות אחרי הגשם. מחוץ לעיר הגדולה מבקשים הישראלים להיפתח אל הגינה ולהתחבר אל מרחבי המגורים שמחוץ לכותלי הבית. הגינות הופכות מושקעות, מתוחכמות, קסומות ומטופלות מאי פעם. הצצה לחמש גינות מופלאות מחוץ לעיר מתוך ספרה החדש Indoor Outdoor, של יוצרת ספרי האדריכלות אורלי רובינזון.

     

    בית וטרמן, מבשרת ציון

    אדריכלות ותכנון נוף: אילן דרור

     

    הדיירים: פנסיונר של משרד הביטחון ורעייתו, מסדרת ומעצבת בתים לנזקקים בהתנדבות. ילדיהם פרחו מהקן אך מגיעים לבקרם לעיתים קרובות עם הנכדים.

     

    גודל המגרש: כ־600 מ"ר, והגינה על פני כ־450 מ"ר.

     

    מקורות השראה: שימור החלק המקורי של הבית, למשל טרסות אבן ועץ שקד. הבית החדש תוכנן ונבנה כזרוע הנשלחת אל הנוף הפתוח.

     

    מה מיוחד? השביל מתפתל דרך גינה שמתוכננת בהשראת גינות זן ומשלבת אבן וסלעים טבעיים, חצץ, בריכת נוי וצמחייה ארץ־ישראלית.

     

    פינה אהובה: תחת עץ השקד, ליד בריכת הנוי.

     

    דבר המתכנן: "הקפדנו להשתמש בחומרים הנאמנים לאיכות הסביבה וקיימות. חלק מהגינה מוצל על ידי מרפסת דק במבוק המרחפת באוויר. אזור זה מייצר זרם אוויר קריר המתועל בעזרת פתח מיוחד ברצפת הבית, זורם דרך חלל האירוח ויוצא בארובה בתקרת המטבח. הרצפה המסיבית בחלל האירוח אוגרת את חום השמש החורפית ופולטת אותו אל הבית בשעות הלילה".

     

     

     

    הגינה של משפחת וייס | צילום: גלעד רדט
    הגינה של משפחת וייס | צילום: גלעד רדט

    בית וייס, מישור החוף הצפוני

    אדריכלות נוף: אמיר מימוני, גן וטבע

     

    הדיירים: בני זוג בשנות ה־50 לחייהם, אנשי עסקים, ושלושת ילדיהם בני ה־8, 12 ו־15.

     

    גודל המגרש: כ־3.5 דונם.

     

    מקורות השראה: "ביקשנו לשלב בין שני סגנונות אהובים - אסיאתי וארץ־ישראלי - ולייצר מתחם פרטי השומר על פרטיות וממלא אחר צורכיהם של הקטנים והגדולים".

     

    מה מיוחד? החזית תוכננה בסגנון אסיאתי והגן האחורי בסגנון ארץ־ישראלי הכולל בריכת דגים גדולה, בוסתן, צמחים בפריחה ריחנית, גן ורדים וצמחי תבלין, פינות התרגעות, ערסלים ואזורי משחק לילדים.

     

    פינה אהובה: רחבת הישיבה המרוצפת הסמוכה לצמח הדרצנה דרקו, פרט נדיר ומיוחד שהובא שנשתל בראשית העבודות ונמצא היום בשיא תפארתו.

     

    דבר המתכנן: "התכנון התחיל בחיבור ובקשר הבין־אישי בינינו לבעלי הבית. לאורך השלבים בנינו יחד סיפור מסגרת התואם במדויק את אופיים ורצונם".

     

     

    הגינה של משפחת דקל | צילום: גלעד רדט
    הגינה של משפחת דקל | צילום: גלעד רדט

    בית דקל, הגליל המזרחי

    אדריכלות נוף: רוית אור

     

    הדיירים: בני זוג בשנות ה־50 לחייהם, אנשי עסקים שעסקיהם מתנהלים בחו"ל, ובנם, בשנות העשרים לחייו העוסק במוזיקה ועבורו נבנה חדר הקלטות מאובזר. בחצר מסתובבות להן זוג כלבות דניות.

     

    גודל המגרש: כ־5 דונם.

     

    מקורות ההשראה: ההשראה נלקחה מהמרחב הפתוח, הנוף עוצר הנשימה, ומהחומרים והצמחייה הטבעית הגדלה במורדות הבוסתן, הרחק מהכרך הסואן והרועש.

     

    מה מיוחד? בריכה אקולוגית, ממנה נשפך מפל הזורם לאורך שביל נחש המתפתל ומוביל למפלס הביניים. שם יש ג'קוזי, סאונה, מקלחת חוץ, אזור התרגעות וצפייה לנוף החולש על עמק קדש. ירידה במדרגות מובילה לאזור הבוסתן שם גדלים ענבים לשם יצור עצמי של יין, הנשמר בקפידה רבה במרתף יין ייחודי הבנוי במפלס התחתון של הבית. בבוסתן נטועים עצי פרי וכן גינת ירק שופעת המספקת ירקות עונתיים לבני הבית. עוד יש בבוסתן פינת מדורה מאבן טבעית ומקומית המשמשת כמקום התכנסות לילי לחוויית חוץ של שמיי כוכבים.

     

    דבר המתכננת: "השלב המעניין בכל פרויקט הוא לתרגם את ההשראה מהשטח לתוך פרוגרמה תכנונית ומתוכה ליצור פרויקט היודע לשלב ולתפקד נכון בתוך הסביבה, תוך שימוש בחומרים, בצבעים, ובמרקמים וכמובן הנופים הסובבים אותו".

     

     

     

    הגינה של משפית אילוז | צילום: גלעד רדט
    הגינה של משפית אילוז | צילום: גלעד רדט

    בית אילוז, צפון עמק החולה

    מתכנני גנים: "גרדניה"

     

    הדיירים: טניה (44) ושרלי (52), מתכנני גנים, ושלוש בנותיהן - 8, 12 ו־15.

     

    גודל המגרש: כ־700 מ"ר.

     

    מקורות השראה: גנים ים־תיכוניים ואנגליים וחומרי גלם מקומיים (אבני בזלת וגיר, חלוקי נחל).

     

    מה מיוחד? הגינה, שהכניסה אליה מסומנת בגדר חיה של ורדים לבנים, משלבת עצי פרי ואזורי גידול תבלינים וירקות, וכן מספר אזורי ישיבה מותאמים לעונות השנה. מעברו האחד של שביל אבני הבזלת מדשאה, ואת עברו השני תוחמים סלעים המייצרים טרסות שבהן נשתלו צמחי נוי ותבלין. בגינה האחורית יש רחבה לאירוח, אותה עוטפים עצי הדר. היא כוללת מנגל, פויקה, טבון, בור מדורה ומערכת קול לליווי מוזיקלי.

     

    פינה אהובה: חצר האירוח האחורית והגג הירוק שמשמש להקרנת סרטים בלילה וצפייה בכוכבים.

     

    דבר המתכננים: "היה חשוב לנו ליצור גן שהטיפול בו לא דורש הרבה מאמץ - ללא כלי גיזום מוטוריים, למעט המדשאה. בנוסף, צמחיית הגן יוצרת הצללת קרקע המצמצמת משמעותית את העשבייה ומפחיתה את אידוי המים.

     

     

    הגינה של משפחת ישראלי | צילום: שי אדם
    הגינה של משפחת ישראלי | צילום: שי אדם

    בית ישראלי, ישוב סמוך לרחובות

    תכנון ועיצוב: פלג להב - Eretz

     

    הדיירים: בני זוג בשנות ה־30 לחייהם ושלושת ילדיהם, 3, 5 ו־8.

     

    גודל המגרש: כ־2 דונם.

     

    מקורות השראה: חורש ים־תיכוני ונופי היער השחור בגרמניה.

     

    מה מיוחד? שביל רפסודות עץ העשויות אדני רכבת, פכפוך אמת מים החוצה את הגינה שנעלמת לעיתים מהעין ובית עץ. שעון קוקייה ענק תלוי על עץ גבוה ומצייץ בכל שעה עגולה. בין סבך העצים יש גם פינת קרוספיט, אזורי ישיבה, בריכת שחייה, מגרש טניס, פינת מדורה ועוד. בגינה שתולים כ־160 עצים.

     

    פינה אהובה: בית העץ של הילדים.

     

    דבר המתכנן: "אחד הפרויקטים המעניינים והמאתגרים שבו הייתי שותף, הן לתכנון והן לביצוע. חוויית היצירה הועצמה בזכות בעלי הבית המיוחדים שהדמיון, העשייה והיצירה הם חלק בלתי נפרד מחייהם".

     


    פרסום ראשון: 03.04.18 , 19:39
    yed660100