מנגל־על

תפריט מנגל לכו–לם: לאחיינית הטבעונית, לשכנים האנינים, לדודן הבררן ולהורים חובבי הבשרים. אהרוני אלוף בנפנוף

איך שלא תהפכו את זה (ותנפנפו על זה), המפגש שבין אש גלויה לאוכל ‑ תקראו לו איך שתבחרו: גריל, ברביקיו, מנגל או על האש ‑ יוצר מגע קסם שטכניקות בישול אחרות פשוט לא יכולות להניב. לרגל יום העצמאות, הלוא הוא חג המנגל הישראלי הבלתי מוכרז, קבלו כמה מנות מופלאות, שיתאימו לכל המשתתפים באירוע, וישדרגו אותו לדרגת מנגל־על.

 

הכי לוהט

קבב אינדונזי חריף

 

החומרים הדרושים:

 

 

לקבב:

 

1 ק"ג בשר בקר טחון

 

5 שיני שום, קצוצות

 

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

 

3 כפות רוטב סויה

 

3 כפות קורנפלור

 

1 כף סוכר חום

 

2 כפיות שמן שומשום

 

מעט אבקת צ'ילי

 

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

לרוטב:

 

2 כפות שמן

 

2 שיני שום, קצוצות

 

1 כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ

 

1 כפית רסק פלפלים חריפים

 

1 כף רכז עגבניות

 

1/2 כוס מרק עוף צח

 

3 כפות חמאת בוטנים

 

1 כף רוטב הויסין

 

1/3 כוס בוטנים קלופים וקלויים, קצוצים גס

 

1 פלפל אדום טרי חריף, פרוס

 

מעט עלי כוסברה שלמים

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים לבשר לספוג את כל הטעמים כשעתיים.

 

2. צרים מהתערובת קבבים מאורכים, משחילים על שיפודי במבוק ומניחים להתקרר כשעה.

 

3. צולים את הקבבים על גריל פחמים או מתחת לגריל בתנור הביתי, עד שהם משחימים היטב.

 

הכנת הרוטב:

 

1. מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם מטגנים בו את השום, הג'ינג'ר ורסק הפלפלים. מטגנים כדקה.

 

2. מוסיפים את שאר החומרים, חוץ מהבוטנים, הפלפל הפרוס והכוסברה. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומבשלים כשתי דקות.

 

3. יוצקים את הרוטב על הקבב. מפזרים מלמעלה את הבוטנים, הפלפל הפרוס והכוסברה.

 

הכי של הביוקר

שיפודי סינטה בבלסמי

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג נתח סינטה

 

16 פטריות שמפיניון

 

8 בצלצלים קטנים, חצויים

 

למשרה:

 

5 כפות שמן זית

 

3 כפות חומץ בלסמי

 

1 כף סוכר חום

 

2 כפות עלי טימין

 

1 כף עלי רוזמרין

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל כ־3 ס"מ.

 

2. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה. משרים את קוביות הבשר, הפטריות וחצאי הבצלצלים למשך כשעה.

 

3. משחילים על שיפודים לסירוגין את הבשר, הפטריות והבצלצלים.

 

4. צולים על הגריל כ־3 דקות מכל צד, תלוי במידת העשייה הרצויה.

 

צילום: נלי שפר
צילום: נלי שפר

 

הכי ישראלי

שיפודי פרגיות עם סומק

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג פרגיות עוף חתוכות לקוביות גדולות

 

1 בצל גדול, קצוץ

 

3 שיני שום, קצוצות

 

1 כף עלי זעתר טריים או יבשים, קצוצים

 

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

 

1/2 כוס שמן זית

 

1/4 כוס מיץ לימון

 

2 כפיות סומק

 

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בכלי רחב את חומרי המשרה ומשרים את הפרגיות בתערובת כמה שעות.

 

2. משחילים את הפרגיות על שיפודי במבוק וצולים על גריל פחמים 3־4 דקות מכל צד.

 

הכי עממי

כנפיים בשום ודבש

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג כנפי עוף מנוקות

 

1/4 כוס דבש

 

1/4 כוס רוטב סויה

 

2 כפות שמן

 

1/4 כוס חומץ יין אדום

 

4 שיני שום, קצוצות דק

 

1 פלפל אדום יבש חריף, קצוץ

 

2־3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

 

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

4 כפות עלי כוסברה טרייה, קצוצה

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים, למעט הכוסברה, בכלי רחב ושטוח. מוסיפים לתערובת את הכנפיים ומעסים אותן עד שיצופו בה היטב.

 

2. מניחים לכנפיים לשרות בתערובת שעות מספר. לילה שלם יהיה עוד יותר טוב.

 

3. מוציאים את הכנפיים מהמשרה ומניחים על הגריל. צולים 4־5 דקות מכל צד, עד שהכנפיים שחומות היטב. בזמן הצלייה מושחים את הכנפיים ברוטב מדי פעם.

 

4. מפזרים על הכנפיים את הכוסברה ומגישים.

 

הכי מעודן

דניס בגריל

 

החומרים הדרושים:

 

6 דגי דניס מנוקים

 

1/2 כוס שמן זית

 

1/4 כוס מיץ לימון

 

3 שיני שום, קצוצות

 

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ

 

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

 

1 כף טימין

 

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

2 לימונים פרוסים

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים למעט פרוסות הלימון.

 

2. חורצים בכל דג 3־4 חריצים אלכסוניים משני צידיו.

 

3. מורחים את הדגים בחלקם החיצוני ובחלקם הפנימי בתערובת ומניחים למשך חצי שעה.

 

4. מכניסים לתוך כל דג 2־3 פרוסות לימון.

 

5. צולים על גריל פחמים 4־5 דקות מכל צד.

 

הכי צמחוני

גבינת חלומי בגריל

 

החומרים הדרושים:

 

500 גרם גבינת חלומי משובחת

 

6 כפות שמן זית

 

2 כפות עלי טימין

 

4 עלי מרווה, קצוצים דק

 

פלפל שחור גרוס

 

פלפלים אדומים קלויים (אפשר קנויים)

 

אופן ההכנה:

 

1. פורסים את הגבינה לפרוסות בעובי של קצת פחות מסנטימטר.

 

2. מערבבים בקערית את השמן, הטימין, המרווה והפלפל.

 

מורחים את פרוסות הגבינה, משני צידיהן, בתערובת השמן והתבלינים.

 

3. מניחים את הגבינה המתובלת על הגריל לשתי דקות מכל צד.

 

4. חותכים את הפלפלים הקלויים לרצועות רחבות ומניחים בצלחת (אפשר לתבל במעט שמן זית, חומץ בלסמי ושיני שום פרוסות).

 

5. מניחים על הפלפלים ומגישים.

 

הכי טבעוני

שומר צלוי בלימון

 

החומרים הדרושים:

 

4 פקעות שומר טריות

 

5 כפות שמן זית

 

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

2 כפות עלי טימין

 

מלח גס, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים כל פקעת שומר ל־4 חלקים.

 

2. מערבבים את כל שאר החומרים בקערית.

 

3. מורחים את רבעי השומר היטב בתערובת.

 

4. מניחים על הגריל לכ־5 דקות מכל צד.

 

5. אפשר לצלות על הגריל גם חצאי לימונים ולהגישם עם השומר.

 

הכי כיפי

קלחי תירס בגריל

 

החומרים הדרושים:

 

6 קלחי תירס, חתוכים לשניים

 

1/3 כוס רוטב סויה

 

3 כפות שמן

 

3 כפות סוכר

 

2 כפיות ג'ינג'ר מגורר דק

 

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי המשרה בכלי רחב. משרים בו את התירס למשך כשעתיים והופכים מדי פעם.

 

2. צולים את התירס על גריל פחמים כעשר דקות ומקפידים כל הזמן לסובב את הקלחים על הגריל ולמרוח אותם בתערובת המשרה.

 

הכי מפתות

צלעות כבש

 

החומרים הדרושים:

 

1 ק"ג צלעות כבש, מנוקות (עדיף עם עצם צלע חשופה)

 

1/4 כוס שמן זית

 

3 שיני שום, קצוצות

 

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

 

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

2 כפות עלי רוזמרין טריים

 

2 כפות עלי טימין טריים

 

כ־20 עלי בזיליקום, קצוצים

 

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בכלי רחב את כל החומרים ומשרים בתערובת את הצלעות כמה שעות.

 

2. משחילים את צלעות הכבש על שיפודי במבוק רטובים.

 

3. מניחים בגריל וצולים 4־5 דקות מכל צד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים